2018-01-23

A SPAR Magyarország 2025-től nem forgalmaz ketreces tartásból származó tojásokat

Sajtóközlemény

A SPAR Ausztria csoporthoz tartozó szlovén, horvát, olasz és magyar szervezetek legkésőbb 2025-től nem árulnak majd ketreces tartásból származó tojásokat. Ezzel egyidejűleg pedig bővítik a szabad tartásból és biotartásból származó tojások választékát. Ausztriában a SPAR már 2004 óta nem forgalmaz ketreces tartásból származó tojásokat.

asd

A tojótyúkok hagyományos ketrecekben való tartását már 2012 óta törvény tiltja az EU teljes területén, de úgynevezett kiépített tojóketrecekben azonban a tartás továbbra is megenge-dett. A SPAR Ausztria csoport szlovéniai, horvátországi, olaszországi és magyarországi leány-vállalatai most célul tűzték ki, hogy az ilyen, tojóketreces tartásból származó tojásokat is száműzik a polcaikról, és már csak tyúkólas tartásból, szabad tartásból vagy biotartásból származó tojásokat árulnak majd. Ausztriában ugyanakkor már 2004 óta nem árulnak ketre-ces tartásból származó tojást. Az egyes országokban eddig a termelési kapacitás hiánya aka-dályozta a korábbi átállást. Azért, hogy a beszállítók számára is lehetővé tegyék az átálláshoz szükséges átalakításokat és beruházásokat, a SPAR a jövőben évente 10 százalékkal fogja csökkenteni a ketreces tartásból származó tojások arányát. Az egyes országok árukínálatában eltérő arányt képviselő tojások mennyiségéből kiindulva a tervek szerint a ketreces tartásból származó tojások legkésőbb 2025-re eltűnnek valamennyi SPAR-áruház polcairól. Ezzel pár-huzamosan valamennyi országban bővítik a szabad tartásból vagy biotartásból származó to-jások kínálatát.

A fotót ezzel a sajtóközleménnyel összefüggésben ingyenesen, egyszeri felhasználásra bo-csátjuk rendelkezésre. A képadatokban rögzített copyright-jelölést kérjük az adott képhez kapcsolódóan elhelyezni. SPAR_Fotó (© SPAR/Grabner)

 

További felvilágosítás:
Maczelka Márk, kommunikációs vezető
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út
Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: [email protected]