Belgium - belga meggyes sör - sajtos burgonyakrokett

Na mi kokettál a krokettel? Persze, hogy a gyümölcs! Színben is nyerő a bordó, belga meggyes sör a sajttal, de ízben még inkább bomba!

Írország - sötét porter - ír gulyás

Mi jut eszetekbe Írországról? Koboldok és a friss levegő? Nekem a gulyás is beugrik, persze, nem a hazai, megszokott, hanem a bárányos, sötét porterrel gazdagított verzió!

Csehország - pilseni világos - hermelin sajt

Ettetek már hermelint? Nem a cuki fehér állatkára gondolok, hanem a csehek csúcsszuper sajtos előételére. Olyan, mint egy tapas, csak sangria helyett pilseni világos sörrel csúszik igazán jól!

Ausztria - bajor típusú búzasör - bécsi szelet burgonyasalátával

A salátákban nagyon fontos a savak egyensúlya, szóval ne csak a bajor búzasörbe dobjatok citromkarikát, hanem facsarjatok pár cseppet a bécsi burgonyasalira is! Az se baj, ha bécsi szeletre is jut belőle, Ausztriában alap, hogy így eszik.

Amerika - American pale ale sör - Sajtburger

Amerikába nem lehet csak úgy kiugrani, de egy fullos sajtbureszt bármikor össze lehet dobni! Ráadásul, annyi sajtot tehettek bele magatoknak, amennyit nem szégyelltek. Panttintsatok mellé egy amerikai pale ale sört, és kész is a tengerentúli élmény, repülés nélkül.

Japán - száraz láger sör - Sushi, grillezett hal ételek

A nyers vagy a grillezett halra repülnétek rá? A megfelelő kíséretről egy jófajta száraz láger gondoskodik! Bár a nyers ponty nyilván nem pálya, de egy lazacos sushi bármikor jöhet.

Anglia - világos porter - Wellington bélszín

Anno az angol nemesek lehet, hogy whiskeyvel kísérték le a Wellington bélszínt, de haladjunk a korral! Ma már csúszhat mellé sör is, mondjuk egy világos porter. Egyik lord szelleme se fog visszajárni kísérteni miatta! :D

Magyarország - világos testesebb láger sör - csirkepaprikás nokkedlivel

Egy jó csirkepaprikásnál kevés jobb kaja van a világon! Ha még házi nokedlit is csináltok mellé, egyértelműen jár az elismerés. A paprikáshoz egy testes láger illik, de ha olyan jól sikerül, mint ahogy apué szokott, akkor repetázzatok is!

A képeken szereplő recepteket keresd a Street Kitchen oldalán!

Termékkínálatunk

Mire vársz még?