Összetevők
- 1 db avokádó
- 2 evőkanál szeletelt mandula
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 db lime
Elkészítés
01
Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, egy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, és aprítógépbe tesszük.
02
Az olívaolajat lassan hozzáadva krémesre keverjük a géppel, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal, a tabascóval és a zöldcitromok levével.
03
Lehet kevésbé savanykásra ízesíteni, jó csípősre, vagy csak éppen pikánsra. Ha készen vagyunk az ízesítéssel, akkor egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mandulapelyhet, és az avokádókrémhez keverjük.
Tálalás: Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk a krémmel, és kevés mandulapehellyel díszítjük.