Összetevők
- 5 db alma
- 10 szegfűszeg
- 1 db közepes fahéj
- 1 szelet citrom
- 2 csipet cukor ízlés szerint
- 5 dl víz
Elkészítés
01
Tegyük egy edénybe a felcikkezett almát, majd szórjuk meg kb. 10 darab szegfűszeggel és egy közepes fahéj darabbal.
02
Öntsük fel annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. A cukrot ízlés szerint adagoljuk.
03
Nem kell sok idő, forrástól számított 3-4 perc. A végén, amikor levettük a tűzről, dobjunk bele egy jól átmosott citromszeletet.
04
Hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy még átjárják a fűszerek.
Jelen esetben négy almából készítettem. Lehet zöld, piros, sárga vagy vegyesen. Én nem szoktam meghámozni, mert szeretem a héját, de alapjáraton kellene.