Szűrő
Zöldségek & Gyümölcsök data-sly-call="">
Származási hely
Elérhetőség
Külföldi termék*
Hazai termék
Január
Február
Március
Április
Május
Június
Július
Augusztus
Szeptember
Október
November
December
Most elérhető
More products
Salátacukkini
Salátacukkini

Különlegesség

A konyha igazi aduásza a tök és az uborka szerelemgyereke, a cukkini. Íze semleges, nem tolakodó, ezért fűszerekkel, elkészítési móddal messzemenően szabályozható, befolyásolható. Különösen foszfor, magnézium és káliumtartalma jelentős.

Salátacukkini
Eper
Eper

Különlegesség

Gyümölcslevek, befőttek, lekvárok, szószok, szörpök, turmixok, édességek egyik legkedveltebb hozzávalója, gazdag C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig a jó idő beáltával ideális alternatívája a citrusféléknek. Energiatartalma alacsony, ugyanakkor tápláló és még szervezetünk ásványi anyag-egyensúlyáról is gondoskodik.

Eper
Paradicsom
Paradicsom

Különlegesség

A magyar konyha egyik alapvető zöldsége, ami senem őshonos, senem zöldség. Azon ritka hozzávalók egyike, melynek kedvező hatásait nem rombolja, egyenesen javítja a zsíradékkal történő elkészítés, vagy főzés esetén. Különösen az antioxidáns likopin esetében igaz, magas vitamintartalma pedig szintén kiemeli a mezőnyből (A, C, E).

Paradicsom
Gomba
Gomba
Gomba
Padlizsán
Padlizsán

Különlegesség

Habár zöldségként tartjuk számon, a paradicsomhoz hasonlóan rendszertanilag gyümölcs. Igazán a grillszezonban mutatja meg oroszlánkörmeit, jól elkészítve ugyanis nagyon nehéz neki ellenállni. De miért tennénk? Szinte mindenhez jó, krémként, sütve, főzve, párolva, egyedül nyersen nem ehető.

Padlizsán
Petrezselyemgyökér
Petrezselyemgyökér

Különlegesség

Másnéven fehérrépa. C- és K-vitamint, rezet, jódot és vasat tartalmaz, viszonylag magas a nátrium, folsav, kálium, kalcium, foszfor, fehérje tartalma, valamint nagyobb mennyiségű rost is található benne. 

Petrezselyemgyökér
Sárgarépa
Sárgarépa

Különlegesség

Rosttartalmának előnyös hatásai mellett a sárgarépa tápértéke igen magas, valamint ismert karotin-forrás.  Általános gyógyhatását nagy ásványianyag-tartalmának (kálium, kalcium, nátrium, foszfor, vas és magnézium) köszönheti. 

Sárgarépa
Sárgadinnye
Sárgadinnye
Sárgadinnye
Vöröshagyma
Vöröshagyma

Különlegesség

Az egyik legősibb fűszernövényünk, de a népi gyógyászat egyik leguniverzálisabb eleme is egyben.  Használták hurutos- és légúti megbetegedések, emésztőrendszeri bántalmak, magas vérnyomás kezelésére, manapság leginkább érelmeszesedés megelőzésére javasolt.

Vöröshagyma
Fűszernövények
Fűszernövények

ÍZ

Friss, szezonális fűszernövénykínálatunk között mindig megtalálod amire épp szükséged van, egész évben!

Fűszernövények
Áfonya
Áfonya

Különlegesség

Alacsony, 30-60 centiméter magas félcserje, virágai vöröses színűek. Bogyótermése éretten kékes-feketés, hamvas színű. Az áfonya fogyasztása kedvezően hat a cukorbetegségekre, fekete inzulin néven is ismert. Íze kellemes, semmilyen más gyümölccsel nem téveszthető össze. Fogyasztható frissen, salátákban, üdítőitalokban, levesekben, süteményekben, lekvárokban, dzsemekben, szószokban, mártásokban. 

Áfonya
Fejeskáposzta
Fejeskáposzta
Fejeskáposzta
Alma
Alma

Különlegesség

Héja pektinben gazdag. Gyümölcshúsában több mint 20-féle ásványi anyag található. Gyümölcssav- és vitamintartalma (A, B1, B2, C, E) magas. Nyugtató hatással van a gyomorra, ezért "orvosság-gyümölcs”-ként is emlegetik: napi egy alma fogyasztása ajánlott. A népi gyógyászatban az almát a skorbut és a fogínyvérzés ellenszereként tartják számon. Kálciumtartalma a csontképződésre van jó hatással. 

Alma
Paprika
Paprika

Különlegesség

A zöldség, aminek neve hozzávalóként már-már egybeforrt Magyarországgal. Habár a magyar konyha nem feltétlenül az egészségességéről híres, a paprikával nem lőtt mellé, rengeteg A- és B-, de legfőképpen C-vitamint tartalmaz, kapszaicin tartalma pedig szabályozza a vérnyomást, javítja a keringést, az anyagcserét, csökkenti a vér koleszterin szintjét.

Paprika
Málna
Málna

Különlegesség

Az egyes helyeken „Boldogasszony csipkéjének" nevezett gyümölcs az egyik legjobb helyezkedő: korán érik, mikor jellemzően más gyümölcs még nem. De nem csak ezért szeretjük a hazánkban őshonos növényt, kalória és zsírtartalma alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják ráadásul C-, B1-, B2-vitamin tartalma magas.

Málna
Szilva
Szilva

Különlegesség

A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan igazi ásványianyag bomba, de magas C-vitamin tartalmáról is ismert, de az A- és K-vitamin gazdag forrása is egyben. Nem elhagyagolható antioxidáns tartalma sem.

Szilva
Spárga
Spárga

Különlegesség

A zöldségek királya, gyógyító hatását már az ősi Egyiptomban is ismerték. Kevéssé köztudott, de 92 százaléka víz, ugyanakkor roppant alacsony zsír, kalória és szénhidrát tartalmú. Rost, vitamin és ásványianyag tartalma azonban elképesztően magas: aszparginsav, kálium,  foszfor, kalcium, magnézium, vas, A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamin, folsav.

Spárga
Szeder
Szeder

Különlegesség

Rendkívül magas antioxidánstartalma emeli ki a szedret a gyümölcsök közül, ennek megfelelően leginkább az öregedés lassításában, a rákmegelőzőként ,az erek és a memória védelmében játszhat kiemelkedő szerepet.

Szeder
Meggy
Meggy

Különlegesség

Meggy vagy cseresznye, az örök dilemma. Pedig sok a hasonlóság a két gyümölcs között, előbbi mellett szól ugyanakkor, hogy majdnem tízszer annyi A-vitamint és jóval több szerves savat tartalmaz. B-vitamin gazdagsága  mellett sem lehet elmenni emellett pedig vas-, kalcium-, kálium- és magnéziumtartalma is figyelemreméltó.

Meggy
Körte
Körte

Különlegesség

A körte az egészség, a szerencse és a remény szimbóluma. Az édes és lédús körte nagyszerű téli tartalék, rostok, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok jóízű tárháza. Emésztést segítő hatása miatt a fogyókúrás étrend ideális kiegészítője.

Körte
Cseresznye
Cseresznye

Különlegesség

Az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, egyben az egyik legegészségesebb is. 78-82 százaléka víz, zsírt és fehérjét alig, szénhidrátot és növényi rostot azonban bőséggel tartalmaz. Gyorsan megemeli a test energiaszintjét és melatonin-termelés serkentő hatása a pihentető alváshoz is hozzájárulhat. Jelentős C-vitamin tartalma mellett sok foszfort, kalciumot, nátriumot, kobaltot, káliumot és vasat is tartalmaz. Izületi gyulladások, szájüregi fertőzések természetes ellenszere, a fogak és a csont fejlődésére is jótékony hatással van.

Cseresznye
Burgonya
Burgonya

Különlegesség

Tudtad, hogy ma már Európában terem a legtöbb burgonya? A dél-amerikai eredet, azaz a viszonylag kései debütálás ellenére igazi sikertörténet a krumplié, gyakorlatilag mára alapélelmiszernek számít a "földi alma". Szénhidrát-keményítő tartalma mellett C, B1, B2, B6 és A-vitamin tartalma is magas, sokféle ásványi anyagot tartalmaz, mindemellett pedig kiemelkedő káliumforrás.

Burgonya
Görögdinnye
Görögdinnye

Különlegesség

Egy hűs, édes, lédús dinnyeszeletnél nincs is jobb a nyári hőségben! 92 százalékos víztartalma ismeretében nem meglepő, hogy a középkorban elsősorban vízforrásként cipelték magukkal az utazók, de ma is jellemzően ebből a célból termesztik Afrika egyes vízhiányos területein. A maradék 8 százalék kevésnek hangzik, de ez teszi az egyik legegészségesebb gyümölccsé (fun fact: botanikai értelemben amúgy zöldség): Rengeteg A-, B1-, B6- és C-vitamin, antioxidánsok (béta-karotin és likopin), kálium, magnézium, vas, fluor és szelén.

Görögdinnye
* Az időjárás miatt előfordulhatnak eltérések.
TÖLTSD LE TE IS!