
Tehéntejből készült sajtkínálatunk


ASIAGO PDO
Származási hely: Olaszország
Az Asiago lágy, félkemény sajt gazdag, tejes és vajas ízzel. Körülbelül 40-60 napig érlelik speciális, temperált helyiségekben. Kezdetben juhtejből készült, azonban a XVI. századtól a tehéntej lett a fő összetevője. A sajt kiváló minőségét oltalom alatt álló eredetmegjelölési tanúsítvány igazolja. Az Asiago sajt krémes állagú, apró, látható szemekkel. Könnyen darabolható vagy reszelhető. Többnyire sajttálakon jelenik meg snack-ként. Tökéletesen harmonizál gyümölcsökkel, lekvárokkal és mézzel. Ízét vörösbor teszi teljessé. Gyakran adják meleg ételekhez, pl. tésztákhoz vagy rakott ételekhez is. Egyediségének köszönhetően bármilyen találkozónak díszvendége lehet.
SZELESHÁT K2 KÉKFRANKOS SZÁRAZ VÖRÖSBOR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Szekszárdi borvidék
Igazi fajtajelleges bor, talán több gyümölccsel, mint az átlag. Közepes test, élénk savakkal, közepes tanninnal és lédús erdei gyümölcsökkel.

COMTE PDO
Származási hely: Franciaország
Francia kemény sajt sötét, szinte barna kéreggel és sárga belsőrésszel. Nem pasztörizált tehéntejből készült, eredeti, XII. századi receptúrák alapján. Oltalom alatt álló eredetmegjelölési tanúsítvánnyal rendelkezik, amely igazolja kiváló minőségét és egyediségét. Nagyon krémes, gyümölcsös-édes íz jellemzi. Hosszú, minimum 4 hónapos érlelési idejének köszönhetően rendkívül érett, mély és intenzív aromájú sajt. Többnyire olyan ételekhez használják fel, amelyekkel süthető, ugyanis rendkívül jól olvad. Fondue, rakott ételek, levesek és mártások nélkülözhetetlen alkotóeleme. Tálalható snack-ként vagy aperitifként főétel előtt. Remekül illik édes gyümölcsökhöz, például fügéhez vagy eperhez.
LAPOSA ROSÉ SZÁRAZ SZÁRAZ ROSÉBOR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Badacsonyi borvidék
Üde és lendületes rosé, színe telt rózsaszín, illata gyümölcsös, íze eper, málna és szamóca összesimulása.



FOURME D´AMBERT PDO
Származási hely: Franciaország
Hagyományos penészes sajt csomósodó kék erezettel. Karakteres krémes-sós íz jellemzi. Intenzív aromája étvágyserkentő és kóstolásra csábít. Minimum 4 hétig érlelik, ennek köszönheti finom, mély és kellemes keserű ízét. Krémes állagú, könnyen szeletelhető vagy morzsolható. A termék kiváló minőségét oltalom alatt álló eredetmegjelölés tanúsítja, garantálva, hogy a sajt generációk óta szigorúan betartott receptúra szerint készül. Sajttálon a legízletesebb száraz borokkal fogyasztva. Tökéletes kiegészítője a melegen tálalt ételeknek, mivel remekül illik húshoz és sült zöldségekhez. A sajtot borító krémes réteg salátákhoz adva is kiváló. Ilyen esetben édes gyümölcsökkel vagy provence-i fűszerkeverékkel társítva a legjobb. Adható fast food jellegű ételekhez, például pizzához vagy hamburgerekhez is. Aromás illatot és letisztult ízt kölcsönöz nekik. Steril fóliába csomagolva sokáig megőrzi tápértékét és ízét.
HÉTSZŐLŐ TOKAJI SZAMORODNI ÉDES FEHÉRBOR BIO 0,5 l
Származási hely: Magyarország, Tokaji borvidék
Halvány aranysárga szín, illatában a dió és az aszalt barack mellett felfedezhető egy kis narancslekvár, gesztenye is.

GOUDA PARADICSOMMAL-OLAJBOGYÓVAL
Származási hely: Hollandia
Finom és érdekes ízkombináció, a maga egyszerűségében zseniális. Ezt a krémes és lágy Goudát ínyencek szendvicseiről ismert paradicsom-olíva kombináció teszi gazdagabbá. Ez alkalommal minden összetevő egy sajtdarabba lett zárva, amely így enyhén erős és sós ízű lett, kellemes aromával. Önmagában a legfinomabb, kiegészítők nélkül, snack-ként. Tökéletesen harmonizál egy falat friss kenyérrel és friss zöldségekkel. Jól süthető, ezért melegen tálalt ételek érdekes alkotóeleme.
CHECCI CHIANTI SZÁRAZ VÖRÖSBOR 0,75 l
Származási hely: Olaszország
Elsősorban Sangiovese szőlőfajtából készült. Színe rubintvörös, ami az érés során gránátvörösbe hajlik. Illata kellemes, íze intenzív, hosszan tartó.



GOUDA PAPRIKÁVAL-HAGYMÁVAL
Származási hely: Hollandia
Holland gouda tehéntejből, érlelési ideje 4-5 hét. A sajt krémes ízét gyógynövények és fűszerek aromás íze töri meg, érdekes élményt nyújtva minden ínyenc számára. Félkemény állagú, könnyen szeletelhető és darabolható. Kalciumot, fehérjét, D-vitamint tartalmazó tápanyagforrás. Sajttálak, snackek remek összetevője. Remekül illik hordós fehérborokhoz vagy fűszeres vörösborokhoz.
MÉSZÁROS KADARKA SZÁRAZ VÖRÖSBOR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Szekszárdi borvidék
Illatában méz és fűszeresség található, ízében a fajta egyedi ízvilága, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban.

Grana Padano PDO
Származási hely: Olaszország
Hosszú érlelésű, kemény olasz sajt, melynek különlegességét és egyedülállóságát oltalom alatt álló eredetmegjelölés igazolja, garantálva, hogy a sajt Olaszország szigorúan meghatározott részén készüljön. Tehéntejből, középkori eredetű, szigorúan őrzött receptúrák alapján készül. Kemény állagú, könnyen morzsolható sajt intenzív, erős ízzel. Minimum 10 hónapig érlelik. Tökéletesen illik meleg ételekhez, például tésztákhoz, rizottókhoz, krémlevesekhez. Salátákhoz és mártogatósokhoz társítva is kiváló. Legjobban a száraz vörösbor hozza ki az ízét. Steril fóliába van csomagolva, így sokáig megőrzi tápértékét és ízét.
TAKLER REGNUM CUVÉE SZÁRAZ VÖRÖSBOR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Szekszárdi borvidék
Merlot, Cabernet franc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon és Syrah fajták házasításával született lendületes, ugyanakkor gazdag beltartalommal bíró testes vörösbor, erdei gyümölcsök jegyeivel.



GOUDA WASABI
Származási hely: Hollandia
Az Amanti Gouda wasabi tehéntejből készült holland sajt. A japán wasabi retek hozzáadása eredeti zöld színt kölcsönöz neki, és félkemény állagának köszönhetően könnyen szeletelhető és darabolható sajt. Érési ideje körülbelül 4 hét. Tiszta, enyhén csípős és intenzív wasabi aromája van. Sajttálon kínálva tökéletesen harmonizál félédes vörösborral. Készételekhez, salátákhoz vagy szendvicsekhez is remekül illik, csípős jelleget kölcsönöz nekik. Érdekes ajánlat azoknak, akik szokatlan ízt szeretnének kipróbálni.
SZENT ANDREA NAPBOR SZÁRAZ FEHÉR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Egri borvidék
Illattában érett egres, zöldfűszerek érezhetők a háttérben érett déli gyümölcsökkel. Ízében vibráló, energikus, integrált savak, közepes test, érett gyümölcsök, csipetnyi sós-ásványos karakter.

WENSLEYDALE SAJT VÖRÖSÁFONYÁVAL
Származási hely: Nagy-Britannia
A vörös áfonyás Wensleydale sajt vörös áfonya hozzáadásával készült, érett angol sajt. Világos színű, lágy és nedves állagú. A sajtban a vörös áfonya édes és savanyú íze a sajt tejes és mézes zamatával ötvöződik. A XI. századra visszanyúló, régi, eredeti receptek szerint készül. Minimum 12 hetes érési idő után lesz teljes a zamata és aromája. A vörös áfonyás Wensleydale sajt desszertként kínálva a legjobb, főétel után. Sajttálon is remek párosítás rozé pezsgővel vagy könnyű vörösborral.
HUNGARIA ROSÉ EXTRA DRY PEZSGŐ 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Egyek-Buda borvidék
Halvány lazacos szín, intenzív eper és málnaillat. Harmonikus íz, finom savtartalommal, kellemes buborékokkal.



LE GRUYÉRE
Származási hely: Svájc
A Gruyer nem pasztörizált tehéntejből készült svájci sajt. Hagyományos gyártási receptjének köszönhetően íze maradandó élményt nyújt az ínyenceknek. Aromáját a minimum 5 hónapos érlelési folyamatnak köszönheti. Szép sárga színe van, enyhén nedves, ruganyos és kemény állaga, így könnyen szeletelhető. Rendkívül összetett ízélményt nyújt – először gyümölcsös, édes, majd diós és pikáns, sós ízű. Más sajtokhoz hasonlóan jó forrása a tápanyagoknak – fehérjének, kalciumnak, és bizonyos B-vitaminoknak. Magas olvadási hőmérsékletére tekintettel tökéletes kiegészítője a melegen felszolgált ételeknek. Fondue, rakott ételek, pirítósok, tészták ideális összetevője. Tökéletesíti és kiemeli a sült zöldségek és hús ízét. Levesekhez és szószokhoz használják. Sajttálon is szervírozható. Ilyen esetben száraz vörösbort ajánlunk hozzá.
ETYEKI KÚRIA PINOT NOIR SZÁRAZ VÖRÖSBOR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Etyek-Budai borvidék
Illatában meghatározó a cseresznye, ringlószilva, meggy. Szájban lédús meggy és vörösáfonya kombinációja, a lecsengésben édes fűszerekkel és szamócával.

PAULUS ABBEY SAJT SÖR ÍZESÍTÉSSEL
Származási hely: Hollandia
Ez egy tehéntejből készült holland sajt, mely söraromák és komlókivonat hozzáadásával készült. Sárga színű és félkemény állagú, így könnyen szeletelhető vagy vágható sajt. A holland gouda tejes és kissé sós ízét a Paulus sör kissé gyümölcsös keserűségével ötvözi. Kiváló minőségű tejből, szigorúan követett eredeti receptek szerint készült. Minden alkalomra tökéletes, akár rágcsálnivalóként, köretként vagy szendvicseken kínáljuk. Tökéletesen harmonizál sörrel és vörösborral. A Beer Cheese sajtot a kívánt aroma eléréséhez minimum 4 hétig érlelik.
PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG TRIPEL SÖR 0,75 l
Származási hely: Magyarország
Söreink megalkotásához belga apátságok sörfőzdéiben kerestük az ihletet, hogy évszázadok alatt tökéletesített alapra építve születhessenek meg a Főapátság egyedülálló tételei. A Tripelt magas alkoholtartalma ellenére inkább a komló citrusos, gyümölcsös és az élesztő fűszeres illata jellemzi ezt az aranysárga sört. Komlózottsága enyhén keserű, de jellegzetes ízt ad a sörnek, ami egy közepesen testes, száraz kortyérzetet eredményez.



MÁRVÁNYSAJT FEHÉR-KÉKPENÉSSZEL
Származási hely: Lengyelország
A Frenchi Deli Bleu olyan sajt, amelyet összefüggő fehér- és kékpenész borít. Erőteljes, karakteres aromájú, tejes-sós ízű sajt. Külsejét fehérpenész borítja, míg a belsejében a kékpenészes sajt kissé sárga színe dominál. A Deli Bleu kalcium-, fehérje-, B2-, B12-vitamin-, cink- és szelénforrás. Lágy és rugalmas textúrájának köszönhetően könnyen szeletelhető, és kínálható sajttálon. Íze remekül harmonizál fehérborral és világos sörrel. Levesek, mártások és vacsorafogások mellé is kiváló. A Frenchi Deli Bleu sajt szigorú gyártási folyamat eredménye, és megválogatott tehenészetekből származó, legmagasabb minőségű tejből készül.
GRAND TOKAJ TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS ÉDES FEHÉRBOR 0,5 l
Származási hely: Magyarország, Tokaji borvidék
Illatában nagyon komplex, az aszúszemekből adódóan botrytis, barack, narancshéj és grillázs érezhető. Nagy potenciállal rendelkező, hosszú fejlődési szakasz előtt álló, igazi tokaji nagy bor.

RACLETTE VERMONT
Származási hely: Franciaország
Francia kemény sajt világosbarna, enyhén ragadós természetes kéreggel. Hidegen tálalva lágy ízű és aromájú és félkemény, kissé olvadós állagú sajt, mely könnyen darabolható nagyobb szeletekre vagy darabokra. Hevítést követően azonban – többnyire így tálalják – íze és aromája megváltozik. Folyékony állagú lesz, íze pedig teltebb, érezhető pikáns jegyekkel. Aromája édessé és enyhén gyümölcsössé válik. Többnyire azonos néven ismert klasszikus svájci és francia ételek – Raclette – összetevőjeként használják fel. Felhasználható továbbá rakott ételek, hús- és zöldségtöltelékek alkotóelemeként is. Ízét fehérbor teszi teljessé.
PAULUS GOLD SAUVIGNON BLANC SZÁRAZ FEHÉRBOR 0,75 l
Származási hely: Magyarország, Móri borvidék
A tavaszi rét és a virágzó fák illatát érezni ebben az izgalmasan fűszeres és lendületes Sauvignon blancban.



PORT WINE DERBY VÖRÖSBOROS
Származási hely: Írország
Fehér, ír cheddar vörösbor hozzáadásával – ennek köszönheti rubinvörös, márványos hatását. Több mint 6 hónapig érlelik, ezért íze érett és karakteres. A hozzáadott bornak és az érlelési időnek köszönhetően édeskés bogyós utóíze van. Többnyire sajttálakon szervírozzák. Tökéletesen illik borhoz és gyümölcsökhöz. Tálalható melegen tésztafeltétként vagy gyümölcssaláta összetevőjeként. Ennek a kis adag gondosan lezárt sajtnak sokáig élvezhetjük ízét és kellemes aromáját hozzátartozóinkkal és barátainkkal.
ROYAL OPORTO RUBY ÉDES LIKŐR 0,75 l
Származási hely: Portugália
Egyedülálló portói, mely a Douro régióban honos fajták házasításából, legalább 2 éves érleléssel készült gyümölcsös, édes desszertbor.