Sajt

Tehéntejből készült sajtkínálatunk

123
Sajtok

ASIAGO PDO

Származási hely:  Olaszország 


Az Asiago lágy, félkemény sajt gazdag, tejes és vajas ízzel. Körülbelül 40-60 napig érlelik speciális, temperált helyiségekben. Kezdetben juhtejből készült, azonban a XVI. századtól a tehéntej lett a fő összetevője. A sajt kiváló minőségét oltalom alatt álló eredetmegjelölési tanúsítvány igazolja. Az Asiago sajt krémes állagú, apró, látható szemekkel. Könnyen darabolható vagy reszelhető. Többnyire sajttálakon jelenik meg snack-ként. Tökéletesen harmonizál gyümölcsökkel, lekvárokkal és mézzel. Ízét vörösbor teszi teljessé. Gyakran adják meleg ételekhez, pl. tésztákhoz vagy rakott ételekhez is. Egyediségének köszönhetően bármilyen találkozónak díszvendége lehet.

123

BIO GOUDA

Származási hely:  Hollandia 


Ízletes és érett holland gouda, összetevőinek kiváló minőségét BIO tanúsítvány igazolja. A készítéséhez felhasznált tej biotermelést folytató gazdaságokból származik, ez hozzájárul gazdag és tökéletes jellegéhez. Rugalmas állagú, így könnyen darabolható és szeletelhető. Íze más Gouda sajtokéhoz hasonlóan krémes és enyhén diós. Remek fehérje-, kalcium- és D-vitaminforrás. Mivel ezeket az összetevőket nagy mennyiségben tartalmazza, a napi étrend tökéletes kiegészítője. A Gouda kifejezetten univerzális, világszerte ismert sajt. Általában önmagában, snack-ként vagy előételként fogyasztják. Reggelire a klasszikus vajas, felvágottas és zöldséges szendvicsek ideális kiegészítője. Többnyire fehér- vagy vörösborral tálalják. Ebédek összetevőjeként is kiváló, mivel remekül süthető, enyhe és kissé vajas jelleget kölcsönözve az ételeknek. Tömören lezárt csomagolásban lévő kis darab sajt, mely garantáltan hosszú ideig megőrzi ízét és aromáját.

Sajtok
123
Sajtok

COMTE PDO

Származási hely:  Franciaország 


Francia kemény sajt sötét, szinte barna kéreggel és sárga belsőrésszel. Nem pasztörizált tehéntejből készült, eredeti, XII. századi receptúrák alapján. Oltalom alatt álló eredetmegjelölési tanúsítvánnyal rendelkezik, amely igazolja kiváló minőségét és egyediségét. Nagyon krémes, gyümölcsös-édes íz jellemzi. Hosszú, minimum 4 hónapos érlelési idejének köszönhetően rendkívül érett, mély és intenzív aromájú sajt. Többnyire olyan ételekhez használják fel, amelyekkel süthető, ugyanis rendkívül jól olvad. Fondue, rakott ételek, levesek és mártások nélkülözhetetlen alkotóeleme. Tálalható snack-ként vagy aperitifként főétel előtt. Remekül illik édes gyümölcsökhöz, például fügéhez vagy eperhez. Ízét száraz fehérbor vagy könnyed vörösbor teszi teljessé.

123

FOURME D´AMBERT PDO

Származási hely:  Franciaország 


Hagyományos penészes sajt csomósodó kék erezettel. Karakteres krémes-sós íz jellemzi. Intenzív aromája étvágyserkentő és kóstolásra csábít. Minimum 4 hétig érlelik, ennek köszönheti finom, mély és kellemes keserű ízét. Krémes állagú, könnyen szeletelhető vagy morzsolható. A termék kiváló minőségét oltalom alatt álló eredetmegjelölés tanúsítja, garantálva, hogy a sajt generációk óta szigorúan betartott receptúra szerint készül. Sajttálon a legízletesebb száraz borokkal fogyasztva. Tökéletes kiegészítője a melegen tálalt ételeknek, mivel remekül illik húshoz és sült zöldségekhez. A sajtot borító krémes réteg salátákhoz adva is kiváló. Ilyen esetben édes gyümölcsökkel vagy provence-i fűszerkeverékkel társítva a legjobb. Adható fast food jellegű ételekhez, például pizzához vagy hamburgerekhez is. Aromás illatot és letisztult ízt kölcsönöz nekik. Steril fóliába csomagolva sokáig megőrzi tápértékét és ízét.

Sajtok
123
Sajtok

GOUDA PARADICSOMMAL-OLAJBOGYÓVAL

Származási hely:  Hollandia


Finom és érdekes ízkombináció, a maga egyszerűségében zseniális. Ezt a krémes és lágy Goudát ínyencek szendvicseiről ismert paradicsom-olíva kombináció teszi gazdagabbá. Ez alkalommal minden összetevő egy sajtdarabba lett zárva, amely így enyhén erős és sós ízű lett, kellemes aromával. Önmagában a legfinomabb, kiegészítők nélkül, snack-ként. Tökéletesen harmonizál egy falat friss kenyérrel és friss zöldségekkel. Jól süthető, ezért melegen tálalt ételek érdekes alkotóeleme.

123

GOUDA PAPRIKÁVAL-HAGYMÁVAL

Származási hely:  Hollandia 


Holland gouda tehéntejből, érlelési ideje 4-5 hét. A sajt krémes ízét gyógynövények és fűszerek aromás íze töri meg, érdekes élményt nyújtva minden ínyenc számára. Félkemény állagú, könnyen szeletelhető és darabolható. Kalciumot, fehérjét, D-vitamint tartalmazó tápanyagforrás. Sajttálak, snackek remek összetevője. Remekül illik fehérborhoz.

Sajtok
123
Sajtok

Grana Padano PDO

Származási hely:  Olaszország 


Hosszú érlelésű, kemény olasz sajt, melynek különlegességét és egyedülállóságát oltalom alatt álló eredetmegjelölés igazolja, garantálva, hogy a sajt Olaszország szigorúan meghatározott részén készüljön. Tehéntejből, középkori eredetű, szigorúan őrzött receptúrák alapján készül. Kemény állagú, könnyen morzsolható sajt intenzív, erős ízzel. Minimum 10 hónapig érlelik. Tökéletesen illik meleg ételekhez, például tésztákhoz, rizottókhoz, krémlevesekhez. Salátákhoz és mártogatósokhoz társítva is kiváló. Legjobban a száraz vörösbor hozza ki az ízét. Steril fóliába van csomagolva, így sokáig megőrzi tápértékét és ízét.

123

GOUDA WASABI

Származási hely:  Hollandia 


Az Amanti Gouda wasabi tehéntejből készült holland sajt. A japán wasabi retek hozzáadása eredeti zöld színt kölcsönöz neki, és félkemény állagának köszönhetően könnyen szeletelhető és darabolható sajt. Érési ideje körülbelül 4 hét. Tiszta, enyhén csípős és intenzív wasabi aromája van. Sajttálon kínálva tökéletesen harmonizál félédes vörösborral. Készételekhez, salátákhoz vagy szendvicsekhez is remekül illik, csípős jelleget kölcsönöz nekik. Érdekes ajánlat azoknak, akik szokatlan ízt szeretnének kipróbálni.

Sajtok
123
Sajtok

LEVENDULÁS GOUDA

Származási hely:  Hollandia


A Lavender Gouda tehéntejből készült holland sajt. A hozzáadott tengeri algás és levendulás fűszerkeveréknek köszönhetően a sajt szokatlan bíbor színű és gyógynövényes ízű. Körülbelül 4 hétig érik, félkemény állagú, könnyen szeletelhető és vágható. Enyhe ízű, leheletnyi levendulával. Sajttálak és különféle snackek érdekes eleme. Fehérborral tökéletes párosítás.

123

LE GRUYÉRE 

Származási hely:  Svájc


A Gruyer nem pasztörizált tehéntejből készült svájci sajt. Hagyományos gyártási receptjének köszönhetően íze maradandó élményt nyújt az ínyenceknek. Aromáját a minimum 5 hónapos érlelési folyamatnak köszönheti. Szép sárga színe van, enyhén nedves, ruganyos és kemény állaga, így könnyen szeletelhető. Rendkívül összetett ízélményt nyújt – először gyümölcsös, édes, majd diós és pikáns, sós ízű. Más sajtokhoz hasonlóan jó forrása a tápanyagoknak – fehérjének, kalciumnak, és bizonyos B-vitaminoknak. Magas olvadási hőmérsékletére tekintettel tökéletes kiegészítője a melegen felszolgált ételeknek. Fondue, rakott ételek, pirítósok, tészták ideális összetevője. Tökéletesíti és kiemeli a sült zöldségek és hús ízét. Levesekhez és szószokhoz használják. Sajttálon is szervírozható. Ilyen esetben száraz vörösbort ajánlunk hozzá.

Sajtok
123
Sajtok

PAULUS ABBEY SAJT SÖR ÍZESÍTÉSSEL

Származási hely:  Hollandia


Ez egy tehéntejből készült holland sajt, mely söraromák és komlókivonat hozzáadásával készült. Sárga színű és félkemény állagú, így könnyen szeletelhető vagy vágható sajt. A holland gouda tejes és kissé sós ízét a Paulus sör kissé gyümölcsös keserűségével ötvözi. Kiváló minőségű tejből, szigorúan követett eredeti receptek szerint készült. Minden alkalomra tökéletes, akár rágcsálnivalóként, köretként vagy szendvicseken kínáljuk. Tökéletesen harmonizál sörrel és vörösborral. A Beer Cheese sajtot a kívánt aroma eléréséhez minimum 4 hétig érlelik.

123

MÁRVÁNYSAJT FEHÉR-KÉKPENÉSSZEL

Származási hely:  Lengyelország  


A Frenchi Deli Bleu olyan sajt, amelyet összefüggő fehér- és kékpenész borít. Erőteljes, karakteres aromájú, tejes-sós ízű sajt. Külsejét fehérpenész borítja, míg a belsejében a kékpenészes sajt kissé sárga színe dominál. A Deli Bleu kalcium-, fehérje-, B2-, B12-vitamin-, cink- és szelénforrás. Lágy és rugalmas textúrájának köszönhetően könnyen szeletelhető, és kínálható sajttálon. Íze remekül harmonizál fehérborral és világos sörrel. Levesek, mártások és vacsorafogások mellé is kiváló. A Frenchi Deli Bleu sajt szigorú gyártási folyamat eredménye, és megválogatott tehenészetekből származó, legmagasabb minőségű tejből készül.

Sajtok
123
Sajtok

RACLETTE VERMONT

Származási hely:  Franciaország  


Francia kemény sajt világosbarna, enyhén ragadós természetes kéreggel. Hidegen tálalva lágy ízű és aromájú és félkemény, kissé olvadós állagú sajt, mely könnyen darabolható nagyobb szeletekre vagy darabokra. Hevítést követően azonban – többnyire így tálalják – íze és aromája megváltozik. Folyékony állagú lesz, íze pedig teltebb, érezhető pikáns jegyekkel. Aromája édessé és enyhén gyümölcsössé válik. Többnyire azonos néven ismert klasszikus svájci és francia ételek – Raclette – összetevőjeként használják fel. Felhasználható továbbá rakott ételek, hús- és zöldségtöltelékek alkotóelemeként is. Ízét fehérbor teszi teljessé.

123

PORT WINE DERBY VÖRÖSBOROS

Származási hely:  Írország 


Fehér, ír cheddar vörösbor hozzáadásával – ennek köszönheti rubinvörös, márványos hatását. Több mint 6 hónapig érlelik, ezért íze érett és karakteres. A hozzáadott bornak és az érlelési időnek köszönhetően édeskés bogyós utóíze van. Többnyire sajttálakon szervírozzák. Tökéletesen illik borhoz és gyümölcsökhöz. Tálalható melegen tésztafeltétként vagy gyümölcssaláta összetevőjeként. Ennek a kis adag gondosan lezárt sajtnak sokáig élvezhetjük ízét és kellemes aromáját hozzátartozóinkkal és barátainkkal.

Sajtok
123
Sajtok

WENSLEYDALE SAJT VÖRÖSÁFONYÁVAL

Származási hely:  Nagy-Britannia


A vörös áfonyás Wensleydale sajt vörös áfonya hozzáadásával készült, érett angol sajt. Világos színű, lágy és nedves állagú. A sajtban a vörös áfonya édes és savanyú íze a sajt tejes és mézes zamatával ötvöződik. A XI. századra visszanyúló, régi, eredeti receptek szerint készül. Minimum 12 hetes érési idő után lesz teljes a zamata és aromája. A vörös áfonyás Wensleydale sajt desszertként kínálva a legjobb, főétel után. Sajttálon is kínálható száraz vörösbor mellé.