Sajt

Kecsketejből készült sajtkínálatunk

123

FRISS KECSKESAJT

Származási hely:  Hollandia  


Ez a bársonyos kecsketúró kényezteti ízlelőbimbóinkat és maradandó élményt nyújt. Tömör és merev állaga a nyelven enyhén savas, lágy, tejszínes felhővé válik. Jellegzetes tejszínes aromáját a hosszú érlelésnek és a kiváló minőségű tejnek köszönheti. A kecsketúró különleges, természetes ízű és jótékony összetevőkben, például kalciumban, fehérjében és vitaminokban gazdag készítmény. Puha állagának köszönhetően könnyen szeletelhető és kanalazható tejes desszertként. Finom ízének és szerkezetének köszönhetően a kecsketúró kiválóan illik salátákhoz, tésztákhoz – tehéntej-kiegészítők alternatívájaként. De önmagában a legízletesebb, ropogós kenyér, dió, körte és finom fehérbor vagy akár pezsgő társaságában.. Fogyasztásra kész kis adag sajt – érdemes megosztani szeretteinkkel a legjobbat.

 

VILLA MARIA SAUV.BLANC SZÁRAZ FEHÉRBOR  0,75 l

Származási hely:  Új-Zéland

Ez a bor a marlborough-i Sauvignon Blanc-ok között is a legjobbak közé tartozik. Intenzív, sokrétű, egyedi illata sok különlegességet rejt. Testes, zamatokban gazdag, harmonikus íze egyszerűen tökéletes.

123

KRÉMSAJT KECSKE-JUHTEJBŐL

Származási hely:  Spanyolország  Hollandia
 

Különleges sajt kecsketejből és juhtejből. Olvadás során eredeti, puha és rugalmas állagúvá válik. Finom, tejes színű és finom aromájú termék. Kóstoláskor meglepően mély, tökéletesen kiegyensúlyozott ízt nyújt. Kifejezetten kecskesajt jellegű, a juhtej kellemes lágyságot visz bele. Gondosan válogatott összetevőkből készül, melyek többek között olyan gazdaságokból származnak, ahol az állatoknak komfortos körülményeket biztosítanak, és szinte egész évben szabadon mozoghatnak. Friss karéj kenyérrel tálalva a legfinomabb. Krémes állaga remekül illik könnyű salátákhoz és sajttálakhoz, kellemesen ropogós zöldségek és lédús gyümölcsök kontrasztjaként. Tökéletesen harmonizál pezsgővel vagy száraz rozéval. Ez a kis darab, gondosan csomagolt sajt garantáltan hosszú ideig megőrzi frissességét.  

 

KOCH CHARDONNAY EXTRA BRUT PEZSGŐ  0,75 l

Származási hely:  Magyarország, Hajós-Bajai borvidék
 

Illatában a Chardonnay szőlő, citrusok, alma és a sárgadinnye jegyei ismerhetőek fel, melyet telt hosszú korty kísér mogyorós, kekszes és joghurtos aromákkal.