Sajt

Juhtejből készült sajtkínálatunk

123

PECORINO ROMANO DOP

Származási hely:  Olaszország


100%-ban juhtejből készül szigorú receptek alapján, ez a legősibb olasz sajt. Minimum 5 hónapig érik, így íze mély és teljes lesz. Kemény, ugyanakkor könnyen omlós állagú, ezért gyorsan reszelhető ebédhez. Kiváló forrása a telítetlen zsírsavaknak, a kalciumnak és a fehérjének. A tehéntejből készült sajtokhoz képest lényegesen kevesebb laktózt tartalmaz. Magas minőségét oltalom alatt álló eredetmegjelölési tanúsítvány igazolja, amely garantálja, hogy a termék szigorúan meghatározott területen készült, receptúrája pedig eredeti és egyedi. A Parmezán vagy a Grana Padano kiváló helyettesítője az olasz konyha receptjeiben. Többnyire meleg ételekhez használják feltétként. Ideális tésztákhoz, rakott ételekhez és krémlevesekhez. Sajttálak ízletes összetevőjeként is kiváló. Ízét vörösbor teszi teljessé. Főétel után desszertként is felszolgálható édes gyümölcsök, például körte vagy szőlő kíséretében. Mivel kis adag sajt, ezért steril és megőrzi frissességét és tápértékét függetlenül attól, mikor kerül a fogyasztó kezébe.  

 

BOCK VILLÁNYI ERMITAGE CUVÉE SZÁRAZ VÖRÖSBOR 0,75 L

Származási hely:  Magyarország, Villányi borvidék

Közepesen sötét gránátvörösbe hajló szín jellemzi, melyhez enyhén fűszeres, piros húsú gyümölcsök illata párosul. Ízében meggyes fanyarság érezhető, enyhe csokoládés lecsengéssel.

123

ROZMARINGOS JUHSAJT

Származási hely:  Spanyolország


A rozmaringos juhsajt egy 100%-ban juhtejből készült spanyol sajt. Halványsárga színű sajt, mely félkemény, törékeny állagának köszönhetően könnyen szeletelhető. Tejes ízű, és a hozzáadott rozmaring jellegzetes aromát kölcsönöz neki. ízében gyógynövények és az érő sajt aromája ötvöződik. A rozmaringos juhsajt kiváló fehérje- és kalciumforrás. Szendvicsekhez és meleg ételekhez társítva széles körben használják konyhaművészetben. Sajttálat is fel lehet dobni vele. Íze legjobban félszáraz borokkal és fehérborral, például prosseccóval harmonizál. Édes feltétekkel, például szőlővel, diófélékkel is tálalható. Érési ideje legalább 21 hét.   

 

THUMMERER CHARDONNAY BATTONAGE SZÁRAZ FEHÉRBOR 0,75L

Származási hely:  Magyarország, Egri borvidék
 

Az almasavbontás és a finom seprőn történő rendszeres keveés után egy nagy testű bor született. Az erjesztés és érlelés új barrique hordókban történt, battonage technológiával.

 

123

KRÉMSAJT KECSKE-JUHTEJBŐL

Származási hely:  Spanyolország  Hollandia
 

Különleges sajt kecsketejből és juhtejből. Olvadás során eredeti, puha és rugalmas állagúvá válik. Finom, tejes színű és finom aromájú termék. Kóstoláskor meglepően mély, tökéletesen kiegyensúlyozott ízt nyújt. Kifejezetten kecskesajt jellegű, a juhtej kellemes lágyságot visz bele. Gondosan válogatott összetevőkből készül, melyek többek között olyan gazdaságokból származnak, ahol az állatoknak komfortos körülményeket biztosítanak, és szinte egész évben szabadon mozoghatnak. Friss karéj kenyérrel tálalva a legfinomabb. Krémes állaga remekül illik könnyű salátákhoz és sajttálakhoz, kellemesen ropogós zöldségek és lédús gyümölcsök kontrasztjaként. Tökéletesen harmonizál pezsgővel vagy száraz rozéval. Ez a kis darab, gondosan csomagolt sajt garantáltan hosszú ideig megőrzi frissességét.  

 

KOCH CHARDONNAY EXTRA BRUT PEZSGŐ  0, 75 l

Származási hely:  Magyarország, Hajós-Bajai borvidék
 

Illatában a Chardonnay szőlő, citrusok, alma és a sárgadinnye jegyei ismerhetőek fel, melyet telt hosszú korty kísér mogyorós, kekszes és joghurtos aromákkal.