Sajt

Juhtejből készült sajtkínálatunk

123
Sajtok

PECORINO ROMANO DOP

Származási hely:  Olaszország


100%-ban juhtejből készül szigorú receptek alapján, ez a legősibb olasz sajt. Minimum 5 hónapig érik, így íze mély és teljes lesz. Kemény, ugyanakkor könnyen omlós állagú, ezért gyorsan reszelhető ebédhez. Kiváló forrása a telítetlen zsírsavaknak, a kalciumnak és a fehérjének. A tehéntejből készült sajtokhoz képest lényegesen kevesebb laktózt tartalmaz. Magas minőségét oltalom alatt álló eredetmegjelölési tanúsítvány igazolja, amely garantálja, hogy a termék szigorúan meghatározott területen készült, receptúrája pedig eredeti és egyedi. A Parmezán vagy a Grana Padano kiváló helyettesítője az olasz konyha receptjeiben. Többnyire meleg ételekhez használják feltétként. Ideális tésztákhoz, rakott ételekhez és krémlevesekhez. Sajttálak ízletes összetevőjeként is kiváló. Ízét vörösbor teszi teljessé. Főétel után desszertként is felszolgálható édes gyümölcsök, például körte vagy szőlő kíséretében. Mivel kis adag sajt, ezért steril és megőrzi frissességét és tápértékét függetlenül attól, mikor kerül a fogyasztó kezébe.  

 

123

ROZMARINGOS JUHSAJT

Származási hely:  Spanyolország 


A rozmaringos juhsajt egy 100%-ban juhtejből készült spanyol sajt. Halványsárga színű sajt, mely félkemény, törékeny állagának köszönhetően könnyen szeletelhető. Tejes ízű, és a hozzáadott rozmaring jellegzetes aromát kölcsönöz neki. ízében gyógynövények és az érő sajt aromája ötvöződik. A rozmaringos juhsajt kiváló fehérje- és kalciumforrás. Szendvicsekhez és meleg ételekhez társítva széles körben használják konyhaművészetben. Sajttálat is fel lehet dobni vele. Íze legjobban félszáraz borokkal és fehérborral, például prosseccóval harmonizál. Édes feltétekkel, például szőlővel, diófélékkel is tálalható. Érési ideje legalább 21 hét. 

Sajtok
123

KRÉMSAJT KECSKE-JUHTEJBŐL

Származási hely:  Spanyolország   Hollandia  


Különleges sajt kecsketejből és juhtejből. Olvadás során eredeti, puha és rugalmas állagúvá válik. Finom, tejes színű és finom aromájú termék. Kóstoláskor meglepően mély, tökéletesen kiegyensúlyozott ízt nyújt. Kifejezetten kecskesajt jellegű, a juhtej kellemes lágyságot visz bele. Gondosan válogatott összetevőkből készül, melyek többek között olyan gazdaságokból származnak, ahol az állatoknak komfortos körülményeket biztosítanak, és szinte egész évben szabadon mozoghatnak. Friss karéj kenyérrel tálalva a legfinomabb. Krémes állaga remekül illik könnyű salátákhoz és sajttálakhoz, kellemesen ropogós zöldségek és lédús gyümölcsök kontrasztjaként. Tökéletesen harmonizál könnyed fehérborral vagy száraz rozéval. Ez a kis darab, gondosan csomagolt sajt garantáltan hosszú ideig megőrzi frissességét.