Wilhelm András 1996 óta foglalkozik méhészkedéssel, az első méhcsaládokat 16 éves korában vásárolta fel. Az idők során a méhcsaládok száma gyarapodott, ahogy a András szaktudása is. Az agrárközgazdász szak elvégzése után külföldön dolgozott, a mézbor készítésének alapjait Ausztriában tanulta, de hazatérése óta már Kecskeméten űzi mesterségét. 

A mézbor különleges ital, melyhez sok hagyomány és monda kötődik, és nem könnyű körülírni sem, hiszen nem is méz és nem is bor. Alapanyagnak a napraforgó- és hárs- és vegyes méz a legalkalmasabb, mert ezek erjedése, íze és aromája adja a legkellemesebb eredményt.

Ez a mézből készülő italkülönlegesség egyszerre finom és egészséges is, hiszen ugyanazokat a kedvező tulajdonságokat hordozza magában, mint a méz. Egyesek afrodiziákumként tartják számon, ezért kiváló ajándékként is szolgálhat a mézbor.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább