A borászat alapítója Gyetvai Zsolt építész, a borászat története anno egy Balatonfüredi villaépülettel indult, melyhez pár sor szőlő is tartozott. Ahogy idővel a második világháború előtti villa kezdte visszanyerni eredeti szépségét, úgy kezdett párhuzamosan gyarapodni a szőlőterületek mérete is, és a pár sor szőlőből, az évek alatt, összesen több, mint 10 ha szőlő ültetvénnyé nőtte ki magát a birtok. Az ültetvények Tihany, Aszófő és Palóznak határában helyezkednek el. A villa aljában az eredetileg is boros pinceként funkcionált alagsorban került kialakításra a kis méretű, de minden igényt kiszolgáló, modern, higiénikus borászat, melyben megtalálhatók a mai borászathoz elengedhetetlen modern borászati berendezések és a klasszikus érleléshez szükséges tölgyfahordók egyaránt. Boraik magas minőséget képviselő, fajta borok, melyek elsősorban a borvidék meghatározó szőlőfajtáiból készülnek, így a fehérfajták közül olaszrizling, rajnai rizling, furmint, chardonnay és sauvignon blanc, míg kékszőlőfajtákból a Kékfrankos és a borvidéken kevésbé megtalálható cabernet franc fajtákból készült borok a meghatározók. A Villa Gyetvai borászat borait tökéletes környezetben, helyben a villa autentikus kóstoló termében kóstolhatjuk. Kár lenne kihagyni az élményt.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább