A borászat vezetője Dr. Ungváry Krisztián eredeti végzettsége szerint történész. 1993 óta borszakíróként is tevékenykedett, első területét 1996-ban vásárolta meg Tokajban, azóta összesen 2.5 ha szőlő ültetvénnyel rendelkezik. Borait az olaszliszkai Vayi dűlő terméséből készíti. A dűlő különlegessége, hogy tőkeállománya egy része még a báró Vay család által száz évvel ezelőtt ültetett kisfürtű Furmintból áll.

A pincészet meghatározó szőlő fajtája a furmint, de emellett sárgamuskotály hárslevelű, zéta, kövérszőlő és pinot noir fajta is megtalálható az ültetvényeken. A borászat székhelye Erdőbényén található. A Vayi pincészet borait elsősorban a könnyedség, letisztultság, az élénk savszerkezet, a határozott fajta jelleg és a termőterületből adódó ásványos karakter jellemzi.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább