Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Szabó Tésztaüzem 1987-ben, családi vállalkozásként kezdte el a házi jellegű tészták gyártását.
Kezdetben kisipari gépekkel és egyszerű szárítási módszerrel dolgoztak és csak 8 tojásos cérnametéltet, eperlevelet, kiskockát, szélesmetéltet, nagykockát és házitarhonyát készítettek, majd az évek során folyamatosan bővítették és korszerűsítették üzemüket.
Először présgép vásárlásával könnyítették a munkát és bővítették a termékeik kínálatát, majd a vásárlói igényekhez alkalmazkodva, megkezdték a 4 tojásos tészták gyártását is.
Ezt követően a bővülő piaci kereslet lehetővé tette további korszerű eszközök vásárlását és az egyéb berendezések modernizálását.
A Szabó tészta lovászpatonai üzemében 4- és 8 tojásos, illetve durum tészták készülnek.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Hauzer Dávid és Hauzer Zsuzsa
Bor
Hauzer Bormanufaktúra
Régió: Győr
A Hauzer Bormanufaktúra a neszmélyi borvidéken, azon belül Bajon, a Budáni-hegyen található. A nem egész egy hektáron lévő szőlőben a területre leginkább jellemző hagyományos szőlőfajták találhatóak meg, királyleányka, kékfrankos és zweigelt, emellett pedig leginkább irsai olivér, chardonnay, olaszriling, sauvignon blanc fajtákból készítenek friss gyümölcsös, könnyen iható borokat.
Bors László
Sör
Bors Brewery
Régió: Győr
A Bors Sörfőzde 1992 óta foglalkozik kézműves sörök előállításával. Mikró-sörfőzdetechnológián alapuló sörfőzdéjük nem a mennyiségi termelést célozza meg, hanem a Magyarországon ritkának számító sörkülönlegességek megalkotását.
László Zsolt és Bertalan Gyula
Bor
Kancellár Birtok
Régió: Győr
A Kancellár Bírtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 20 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbírtokot.
Vida Norbert
Sör
Vaskakas Sörfőzde
Régió: Győr
A Vaskakas Sörfőzde egy különleges sörfőző vállalkozás, amely Győr közelében található. Az alapító, Vida Norbert szenvedélye a sörfőzés iránt egy hosszú és kalandos út során alakult ki, amely a pénzügyi világtól a daytradingen át vezetett.
Varga Tamás
Vörös- és fehérborok
Steigler Pincészet
Régió: Győr
A Steigler Pince különleges terroir, egyedülálló ízvilág, emberi sorsok, évezredes hagyományok és egy páratlan pince organikus keveréke. Munkájuk során csak a valóban környezetkímélő körülmények között termesztett szőlőből készült, műtrágyát, toxikus és szintetikus anyagokat nem tartalmazó bort készítenek.
Vaszary család
Vörös- és fehérbor
Vaszary Pincészet
Régió: Győr
A céget 1995-ben alapította Dr. Vaszari László Pannon-Borház néven, de története jóval régebbre nyúlik vissza. A családi krónika szerint a családnak már az 1800-as évek végén is szőlőbirtokai és pincéje volt Écsen. 2010 óta Vaszary Pincészet néven működnek.
Pécsinger János
Fehér- és roséborok
Pécsinger János E.V.
Régió: Győr
A Pécsinger család évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel a Pannonhalmi Borvidék legkiválóbb dűlőin. Ültetvényeik a tényői, a győrszemerei és a győrújbaráti dombokon laknak ahol a pasztőröző eljárással készülő gyümölcslevek mellett reduktív és hordós érlelésű borok is készülnek.
Bernáth Roland
Sajtos rúd
BR Cukrászműhely
Régió: Győr
Bernáth Roland tízéves kora óta a cukrászmesterség rabja, családjában sem ő az első, aki ezt a pályát választotta. A cukrászműhely 2011 nyitásától kezdve a mai napig arra törekszik, hogy felidézze a nagymamáink süteményeinek ízvilágát. A tészták és krémek mind hagyományos módon készülnek, az édes ízeken túl sós sütemények is a tradicionális receptúrát követik.
Bakos Tibor és Dömötör Zsolt
Pálinkák
1 Csepp Pálinka
Régió: Győr
Az alapítókat közös hobbijuk kovácsolta össze, és indította el őket a pálinkakészítés útján. A főzdéhez egy 1913-ban épült “Masinaházat” újítottak fel Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Itt ötvözték a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat a legmodernebb technikával, ráadásul egy csodás családias környezetben.
Csósza Dominika
Lekvár
Kutyori Konyha
Régió: Győr
A családi vállalkozás 2005 óta foglalkozik zöldség- és gyümölcsfeldolgozással Nógrád megye északi részén, 2010-től pedig lekvárok és szörpök gyártásával bővítették tevékenységüket. A lekvárok és szörpök ízvilága a magas gyümölcstartalomnak köszönhető, a termékekből a friss gyümölcsök zamata köszön vissza.
Dobóczky András és Kunics Adrienn
Ketchup-ok
Eurodip Kft.
Régió: Győr
A kalandos családi múltra visszatekintő vállalkozás 1939-ben Reiter Albin és felesége, Jusztika révén kezdte meg a ketchup gyártást, Örkényben.
Ugyan a kezdetekkor a helybéliek még nem is tudták, mi az a ketchup, lassan egyre több embernek ez lett a megélhetési forrása.
Andrási Mihály
Ízesített mézes puszedlik
Andrási Mihály e.v.
Régió: Győr
Andrási Mihály családi vállalkozása egy lassan feledésbe merülő szakma emlékét eleveníti fel és őrzi meg klasszikus mézeskalácsok és mézes puszedlik gyártásával. Az 1988-ban indult családi manufaktúra elsődleges célja az volt, hogy minőségi alapanyagokból, minőségi termékeket készítsen.
Ali Rawech Szami
Sörök
Legendás Zrt.
Régió: Győr
A HopTop sörfőzde tulajdonosa, Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. Kezdetben otthon, éjszakákon át próbálkozott a főzéssel, és alkotta meg saját receptúráit. A célja az volt, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának.