Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA savanyúságokat gyártó vállalkozás neve találóan Zala megyei Borsfa településről kapta, itt helyezkedik el a tartósító üzem. A családi vállalkozás 2008-ban indult, és az évek során kapacitásuk és termékpalettájuk is sokat bővült. Törekszenek a hagyományos, úgynevezett falusi ízvilág megtartására.
Minden munkafolyamatot a család lát el, az alapanyagokat manuálisan válogatják át és megtisztítva teszik az üvegekbe. Ez a gondosság eredményezi a termékek kiváló minőségét. A klasszikus dunsztolásos technológiával készült üveges verziók mellett vödrös kiszerelésben is elérhetőek a savanyúságok.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Palavics Ottó
Tisztítószer
Total Clean
Régió: Zalaegerszeg
A Total Clean Kft. több mint 15 éves múlttal rendelkező vállalkozás, amely professzionális megoldásokat kínál a tisztaság és higiénia területén. A vállalkozás alapítója, Palavics Ottó, Zala megyéből származik, és elhivatott a tisztaság és higiénia iránt.
id. Novák László, ifj. Novák László, Novák Krisztián
Zsír, tepertő
Semec Hús
Régió: Zalaegerszeg
A Semec Hús története Zalában, Tótszerdahelyen gyökerezik, ahol 1991-ben kezdtek növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozni. A Semec Hús történetében fontos fordulópont volt 2020, ugyanis ekkor sikerült felvásárolniuk egy 1000 négyzetméteres húsfeldolgozó üzemet, melyet rövid idő alatt EU-s szintű üzemmé alakítottak át.
Folly Réka és Nagy Leopold
Fehérborok
Folly Borászat
Régió: Zalaegerszeg
A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáinak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.
Szita Gábor
Dödölle
Zalai dödölle
Régió: Zalaegerszeg
Dödölle. Egy étel, amelynek a nevét egy gyerekmondókának köszönhetően sokan ismerik, mégis kevesen tudják, vagy merik elkészíteni. Szita Gábor az eredeti zalai dödöllét készíti, Keszthelyen, nagy gondossággal, figyelve a hagyományokra.
Kiss András
Sörök
Kőszegi sör
Régió: Zalaegerszeg
A kőszegi származású, márkaépítéssel foglalkozó Kiss András figyelmét felkeltette a 120 éves kőszegi sörkultúra jubileum, és izgalmas témának találta a kőszegi sörkultúra legendájának feltárását. A fennmaradt mozaik információk alapján megpróbálta feltárni, hogy milyen söröket gyárthattak az egykori kőszegi üzemben.
Sümegtej
Sajtok
Sümegtej
Régió: Zalaegerszeg
A Sümegtej 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás 1993 óta foglalkozik mezőgazdasággal és szarvasmarha tenyésztéssel, illetve növénytermesztéssel, a Jánosmajoron található telephelyükön. Jelenleg 500 tejelő tehenet tartanak korszerű istállókban, ahol komfortos körülmények között, kötetlen tartási rendszerben termelik a tejet.
Ifj. Fehér Péter
Gin
Somló Spirit Pálinkaház
Régió: Zalaegerszeg
A Somló Spirit Pálinkaház 2009-ben alakult, a Bakony nyugati lábánál a festői Balaton-felvidéken. A hely nevét a hagyomány szerint a vulkanikus hegykúpokon vöröslő somról kapta, ennek a kitűnő talajnak és kedvező éghajlatnak köszönhető, hogy a borvidéken már évszázadok óta kiváló minőségű alapanyagok teremnek bor- és pálinkakészítéshez. A Somló Spirit megálmodói és létrehozói arra vállalkoztak, hogy a legkorszerűbb technológiájával energiatakarékos- és környezetbarát módon állítsák elő termékeiket.
Káli Enikő és Káli Balázs
Balaton-felvidéki fehérborok
Káli Balázs borászat
Régió: Zalaegerszeg
A tősgyökeres szentbékállai borász családja 1830 óta él ugyanabban a házban, melynek még címerén is szőlőfürtök láthatóak.
Káli Balázs tehát tagadhatatlanul helyi termelő, és nevéhez híven minden dűlőt úgy ismer a Balaton-felvidéken, mint a tenyerét. Pontosan tudja, hogy melyik lankára milyen szőlőfajta illik és mindegyik fajtából kihozza a maximális ízélményt.
Kulcsár Norbert és Szolnok Ferenc
Mustárok
Kanizsai mustár
Régió: Zalaegerszeg
A Kanizsai mustár elkötelezett a minőségi, hazai alapanyagok használata iránt, méghozzá tartósítószer-, adalékanyag- és színezékmentesen. A mustárok legfőbb alapanyaga a fehér mustármag, mely nem vizesedik el, így állagát és jótékony élettani hatásait is megőrzi.
Lukács Ilona
Tejtermékek
Győrvár Tej
Régió: Zalaegerszeg
A tejüzem létesítésének gondolata már hosszú évekkel ezelőtt megfogalmazódott a tulajdonosokban, akkoriban ugyanis nem volt könnyű feladat a megfelelő minőségű és mennyiségű tejtermék beszerzése.
Dóka Éva
Fehér-, vörös- és rosé borok
Dóka Éva pincészet
Régió: Zalaegerszeg
A tradicionális szőlőfajták adják az alapot, a hagyományok és a modern borászati technológiák ötvözésével pedig létrejönnek a varázslatos ízek. Legyen az kacér nektár, vagy bölcs furmint, mindegyik bort más miatt szeretjük.
Fitos Gabriella
Mariann száraztészták
Fitos László e. v.
Régió: Zalaegerszeg
Fitos László családi vállalkozása 1977 óta foglalkozik száraztészta gyártással.A hagyományos, házias jellegű és kiváló minőségű termékek előállítását folyamatos fejlesztések biztosították, tésztagyártó gépeik a világon egyedülállók, egyéni igények szerint lettek kialakítva.
Bussay Dorottya
Fehér-, vörös- és roséborok
Bussay pincészet
Régió: Zalaegerszeg
A saját telepítésű ültetvények terméséből készülő borok rendkívül testesek és koncentráltak, még a gyengébb évjáratokban is.Arra törekszenek, hogy a minőségi alapanyagok tölgyfahordóban, természetes úton fejlődjenek borrá, melyeket kizárólag palackozásra termelnek.