
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Sümegtej 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás 1993 óta foglalkozik mezőgazdasággal és szarvasmarha tenyésztéssel, illetve növénytermesztéssel, a Jánosmajoron található telephelyükön. Jelenleg 500 tejelő tehenet tartanak korszerű istállókban, ahol komfortos körülmények között, kötetlen tartási rendszerben termelik a tejet. A tejfeldolgozó üzemet 2014-ben építették a telepre, így a friss tejet zárt rendszeren keresztül tudják pasztőrözni és feldolgozni. .
Az üzem kézműves jellege annak köszönhető, hogy az ízesítés kézi keveréssel történik, ettől nyerik el a joghurtok és gomolya sajtok jellegzetes állagukat. Az egyedi ízvilágú termékek között megtalálhatóak lágy és keménysajtok is, melyek mind mind kifogástalan minőséget képviselnek.

Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem
További elérhető termékek

Folly Réka és Nagy Leopold
Fehérborok
Folly Borászat
Régió: Zalaegerszeg
A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáinak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

Szita Gábor
Dödölle
Zalai dödölle
Régió: Zalaegerszeg
Dödölle. Egy étel, amelynek a nevét egy gyerekmondókának köszönhetően sokan ismerik, mégis kevesen tudják, vagy merik elkészíteni. Szita Gábor az eredeti zalai dödöllét készíti, Keszthelyen, nagy gondossággal, figyelve a hagyományokra.

Kiss András
Sörök
Kőszegi sör
Régió: Zalaegerszeg
A kőszegi származású, márkaépítéssel foglalkozó Kiss András figyelmét felkeltette a 120 éves kőszegi sörkultúra jubileum, és izgalmas témának találta a kőszegi sörkultúra legendájának feltárását. A fennmaradt mozaik információk alapján megpróbálta feltárni, hogy milyen söröket gyárthattak az egykori kőszegi üzemben.

Ifj. Fehér Péter
Gin
Somló Spirit Pálinkaház
Régió: Zalaegerszeg
A Somló Spirit Pálinkaház 2009-ben alakult, a Bakony nyugati lábánál a festői Balaton-felvidéken. A hely nevét a hagyomány szerint a vulkanikus hegykúpokon vöröslő somról kapta, ennek a kitűnő talajnak és kedvező éghajlatnak köszönhető, hogy a borvidéken már évszázadok óta kiváló minőségű alapanyagok teremnek bor- és pálinkakészítéshez. A Somló Spirit megálmodói és létrehozói arra vállalkoztak, hogy a legkorszerűbb technológiájával energiatakarékos- és környezetbarát módon állítsák elő termékeiket.

Szabó István és Szabó Barnabás
Savanyúságok
SavaBorsfa
Régió: Zalaegerszeg
A savanyúságokat gyártó vállalkozás neve találóan Zala megyei Borsfa településről kapta, itt helyezkedik el a tartósító üzem. A családi vállalkozás 2008-ban indult, és az évek során kapacitásuk és termékpalettájuk is sokat bővült. Törekszenek a hagyományos, úgynevezett falusi ízvilág megtartására.

Káli Enikő és Káli Balázs
Balaton-felvidéki fehérborok
Káli Balázs borászat
Régió: Zalaegerszeg
A tősgyökeres szentbékállai borász családja 1830 óta él ugyanabban a házban, melynek még címerén is szőlőfürtök láthatóak.
Káli Balázs tehát tagadhatatlanul helyi termelő, és nevéhez híven minden dűlőt úgy ismer a Balaton-felvidéken, mint a tenyerét. Pontosan tudja, hogy melyik lankára milyen szőlőfajta illik és mindegyik fajtából kihozza a maximális ízélményt.

Horváth Imre
Sajtos perec és rúd
Miklósfai kézműves műhely
Régió: Zalaegerszeg
Horváth Imre saját családi háza földszintjén alakította ki cukrászüzemét 2013-ban, mely a régió egyik legfiatalabb termelőüzeme lett.
A házi jellegű, kézműves sütemények tradicionális és modern receptek alapján, minőségi alapanyagokból és adalékanyagoktól mentesen készülnek, pont úgy, ahogy azt nagymamáink is megszerettették velünk.

Kulcsár Norbert és Szolnok Ferenc
Mustárok
Kanizsai mustár
Régió: Zalaegerszeg
A Kanizsai mustár elkötelezett a minőségi, hazai alapanyagok használata iránt, méghozzá tartósítószer-, adalékanyag- és színezékmentesen. A mustárok legfőbb alapanyaga a fehér mustármag, mely nem vizesedik el, így állagát és jótékony élettani hatásait is megőrzi.

Lukács Ilona
Tejtermékek
Győrvár Tej
Régió: Zalaegerszeg
A tejüzem létesítésének gondolata már hosszú évekkel ezelőtt megfogalmazódott a tulajdonosokban, akkoriban ugyanis nem volt könnyű feladat a megfelelő minőségű és mennyiségű tejtermék beszerzése.

Dóka Éva
Fehér-, vörös- és rosé borok
Dóka Éva pincészet
Régió: Zalaegerszeg
A tradicionális szőlőfajták adják az alapot, a hagyományok és a modern borászati technológiák ötvözésével pedig létrejönnek a varázslatos ízek. Legyen az kacér nektár, vagy bölcs furmint, mindegyik bort más miatt szeretjük.

Farkas Tibor
Gyümölcspálinkák
Farkas Pálinka Kft.
Régió: Zalaegerszeg
A 37 éves szakmai tapasztalat és Mester végzettség garantálja a nagy szakértelmet igénylő folyamatok ellátását. Kézzel szedett, válogatott, érett gyümölcsökből irányított erjesztés után főzik a gyümölcspürét, illetve a csonthéjas gyümölcsök is csak magozás után kerülhetnek erjesztésre.

Fitos Gabriella
Mariann száraztészták
Fitos László e. v.
Régió: Zalaegerszeg
Fitos László családi vállalkozása 1977 óta foglalkozik száraztészta gyártással.A hagyományos, házias jellegű és kiváló minőségű termékek előállítását folyamatos fejlesztések biztosították, tésztagyártó gépeik a világon egyedülállók, egyéni igények szerint lettek kialakítva.

Bussay Dorottya
Fehér-, vörös- és roséborok
Bussay pincészet
Régió: Zalaegerszeg
A saját telepítésű ültetvények terméséből készülő borok rendkívül testesek és koncentráltak, még a gyengébb évjáratokban is.Arra törekszenek, hogy a minőségi alapanyagok tölgyfahordóban, természetes úton fejlődjenek borrá, melyeket kizárólag palackozásra termelnek.