Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA 2015-ben alapított, száraztésztákat gyártó családi vállalkozás Kokad településen működik. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülő tésztatermékeket a nemzetközileg is kifejezetten modernnek számító technológiai eljárásokkal, mégis a kisüzemekre jellemző odafigyeléssel és gondossággal készítik.
A mára már 35 fajta különféle száraztésztájuk közül a fogyasztói visszajelzések alapján kiemelten kedvelt a kakastaréj, a cérnametélt és a sodort csigatészta. A Léta Tészta folyamatosan bővülő kínálatának minden eleme tartósítószertől mentes, a termékek minőségét rendszeresen ellenőrzik és igyekeznek minél több egészséges alternatívát is kínálni a palettában.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Zsirai Kata
Fehérbor
Zsirai Pincészet
Régió: Nyíregyháza
A pincészetet Zsirai Csaba alapította 2005-ben családi pincészetként, melyet lányai Zsirai Petra és Kata visznek tovább édesapjuk emlékét megőrizve. A pincészet jelenleg 16 hektáron gazdálkodik a Tokaji borvidéken, a borvidék egyik legmeghatározóbb településén, Mádon.
Heit Lóránd, Heitné Szilágyi Szilvia
Tormák
Heit Tradíció
Régió: Nyíregyháza
A Heit Torma családi vállalkozásként évtizedek óta foglalkozik tormatermesztéssel Hajdú-Bihar vármegyében, a magyar torma hazájában. Feldolgozó üzemük Pocsajon található, ahol 2022 óta kisüzemileg dolgozzák fel a kiváló minőségű hajdúsági tormát. Termékeik között laktóz-, glutén- és színezékmentes, valamint cukormentes változatok is megtalálhatók, így vegán étkezéshez is kiválóan alkalmasak.
Képíró Anita
Borecetek
Formanek Vineg’art
Régió: Nyíregyháza
A Borecet Művek Tokaj szívében, válogatott szőlőfürtökből és kiváló tokaji borokból készíti különleges boreceteit. Alapanyagaikat saját gazdaságukban termesztik, vagy hazai termelőktől szerzik be, biztosítva a legkiválóbb minőséget. Termékeik 100%-ban természetes módon, biológiai erjesztéssel készülnek, mentesek mindenféle tartósító és adalékanyagtól.
Mezei Péter
Gyümölcslevek
Mezei Gyümölcs
Régió: Nyíregyháza
A Gardenova Kft., a Mezei családi farm tulajdonában álló cég. A vállalkozást Mezei István növényorvos alapította 1991-ben, és azóta is elkötelezetten foglalkoznak alma, meggy és szilva termesztésével Nyírtass külterületén. A farmon 50 hektáron nevelik gyümölcseiket, amelyből 20 hektáron meggyet, 30 hektáron pedig almát termesztenek a legmodernebb technológiával.
Molnár Gergely
Méz
Mézes Gergő
Régió: Nyíregyháza
Mézes Gergő, vagyis Molnár Gergely már 12 éves korától méhekkel foglalkozik. Édesapjával és szintén méhész húgával hárman gondoskodnak arról, hogy egészséges, magyar mézeket kínáljanak. Vizsolyi méhészetükben saját maguk gyűjtik a virágport, a propoliszt, a méhpempőt, illetve a méhviaszt.
Ungváry Krisztián
Fehérborok
Vayi borászat
Régió: Nyíregyháza
A borászat vezetője Dr. Ungváry Krisztián eredeti végzettsége szerint történész. 1993 óta borszakíróként is tevékenykedett, első területét 1996-ban vásárolta meg. Borait az olaszliszkai Vayi dűlő terméséből készíti. A dűlő különlegessége, hogy tőkeállománya egy része még a báró Vay család által száz évvel ezelőtt ültetett kisfürtű Furmintból áll.
Lendvai Gergő
Tejtermékek
Tejmalom
Régió: Nyíregyháza
A Tejmalom 100%-ban családi tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás, melyet Dr. Lendvai Csaba és felesége Nagy Hajnal alapítottak 2000-ben. A családi tulajdonú gazdaságban termesztik takarmánynövényeiket, ezáltal már a takarmányozástól kezdve odafigyelnek a magas minőségre. Ahogy a takarmányozásnál, úgy a tej feldolgozása során sem használnak mesterséges adalékanyagokat vagy ízfokozókat.
Kulcsár Gábor
Fehérborok
Maison aux Pois Borászat
Régió: Nyíregyháza
A tulajdonos-borász Kulcsár Gábor nem rendelkezik hegyaljai gyökerekkel, fő foglalkozása szerint az agrárszférában tevékenykedik, de határozott elképzelésekkel és nagy lendülettel vágott bele a birtoképítésbe. A boraik az eleganciáról szólnak, többek között ezért is kapott a birtokuk francia nevet. A céljuk kifinomult, letisztult, burgundi stílus, amely képes megmutatni a tokaji terroirt és a termőhelyeikben rejlő potenciált
Keczkó Erika Szilvia
Pépek és lekvárok
Penta Familia Szövetkezet
Régió: Nyíregyháza
2019-ben átadásra került gyümölcsfeldolgozó üzemünk, melynek segítségével konvencionális és bio gyümölcsvelő, gyümölcslé és lekvár előállítására van lehetőségünk. Az alapanyagot termelőink biztosítják, akik évről-évre egyre nagyobb területen termelnek bio minősítéssel rendelkező gyümölcsöket.
Gál Attila
Méz
Virágbéke
Régió: Nyíregyháza
Ahhoz, hogy kiváló méz születhessen, elsősorban kiváló méhecskékre van szükség. És néhány olyan emberre, akik szeretettel, odafigyeléssel gondoskodnak rólunk. Ők pedig mézzel hálálják meg. Így alakul ki a Virágbéke. Az újhullámos magyar méhészet.
Demeter Balázs
Pálinkák
Demeter Pálinka
Régió: Nyíregyháza
A Demeter Pálinka Manufaktúra nevét elsősorban a tulajdonos vezetéknevéről kapta, de szerencsés véletlen, hogy egyben az antik görög istennő, a termést hozó és gyümölcs érlelő Földanya, Démétér nevével is egybecseng. A modern pálinkafőzde Ibrányban, a Tiszától néhány kilométernyire található, itt állítják elő a pálinkákat.
Mizser Zsolt
Száraztészták
Dada Tészta
Régió: Nyíregyháza
A Tisza és holtágai által körülölelt Tiszadada településen készülnek a Dada Tészta termékei. A településnek egy pályázat keretében volt lehetősége felújítania a régi Malom épületét. A felújítást követően a gépek beszerzése következett, majd 2014. nyarán elkezdődött a házias jellegű tészták gyártása.
Hlavács József, Szekrényes Márton, Horváth Károly Péter
Kézműves sör
BAZ Beer
Régió: Nyíregyháza
Tokajról elsősorban nem a sör jut az eszünkbe, a BAZ Beer sörfőzde azonban tesz róla, hogy ez megváltozzon. A tokaji hegy lábánál főzött újhullámos és klasszikus söröket készítő BAZ Beer sörfőzdét 2018-ban, igazi tokaji kuriózumként hozták létre.