A Semec Hús története Zalában, Tótszerdahelyen gyökerezik, ahol 1991-ben kezdtek növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozni. A Semec Hús történetében fontos fordulópont volt 2020, ugyanis ekkor sikerült felvásárolniuk egy 1000 négyzetméteres húsfeldolgozó üzemet, melyet rövid idő alatt EU-s szintű üzemmé alakítottak át. Az ezt követő években folyamatos termékfejlesztések és gyártási kapacitások növelése zajlott. A Novák család cége viszont az újításokat mindvégig hagyományt szem előtt tartva végezte.
A Semec Hús 2020 novemberében megnyitotta első üzletét Nagykanizsán, ahol gyakran találkozhatunk a család tagjaival. 2021-re kibővült a termékpalettájuk, minőségi sertészsír, tepertő, tepertőkrém került az addig kapható füstölt, illetve töltelék termékek és felvágottak mellé. Termékeiket szigorú minőségirányítási és élelmiszerbiztonsági ellenőrzések alapján készítik. A gyártás során mindig arra törekednek, hogy vásárlóinknak a legjobb minőséget nyújtsák minden szempontból.