
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Neuperger Pincészet története két történelmi borvidék, a Pécsi és a Villányi határán íródik. A családi birtok csaknem huszonöt évvel ezelőtti megalapítása óta szenvedélyük és életük a szőlő, az odaadással készített bor, ahogy az sváb felmenőik számára is természetes volt.
A szőlő feldolgozása a bólyi székhelyű pincészetben történik. A bort különböző méretű (10-61 hl) ászok tölgyfahordókban érlelik, a hordókat hagyományos, boltíves pincerendszerben tárolják, ahol a pinceágak együttes hossza megközelíti a 200 métert.

Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem
További elérhető termékek

Németh János
Vörösborok
Németh János Pincészet
Régió: Pécs
A családi pincészetnél a szőlő mint alapanyag a legfontosabb, melyet az évjárat határoz meg a legjobban. A feldolgozás során a kíméletesség kiemelten fontos. A borok spontán erjesztéssel készülnek, melyeket végül nyitott kádakban erjesztenek.
Mottó: „Dűlőből, spontán.”

Simigh János
Vörösborok
Simigh Családi Pincészet
Régió: Pécs
Simigh János és családja 30 éve foglalkozik borászattal. Jelenleg hat hektáron gazdálkodnak két borvidéken: rendkívül jó fekvésű ültetvényeink Kölesden, a Tolnai Borvidéken és Medina-szőlőhegyen, a Szekszárdi Borvidéken helyezkednek el. Küldetésük a kis családi manufaktúrában magas minőségű vegan borok készítése.

Gubinczki Zsolt
Pufik és tallérok
Gubinczki Élelmiszeripari Kft.
Régió: Pécs
A krudi székhelyű Gubinczki Kft ízletes sós ropogtatnivalók széles skáláját kínálja. A pufik és tallérok számos ízben kaphatóak, így biztosan mindenki megtalálja kedvencét.

Garai Zoltán
Fehér,- vörös- és roséborok
Garai Pince
Régió: Pécs
A Garai család 2013-ban vásárolta meg a kezdetben 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A több mint tízéves hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt birtokról készíthessenek saját borokat.A pince méretéből és technológiából adódóan minőségi kézműves borok kerülnek így előállításra.

Blum Beáta
Vörösborok
Blum Pince
Régió: Pécs
A Blum család pincészete a mediterrán jellegű, varázslatos Villány-Siklósi borvidéken található, ahol a szőlő-, és bortermelés nagy hagyományokra tekint vissza. A kedvező földrajzi és talajadottságoknak köszönhetően magas minőségű és széles választékú borok termelődnek a villánykövesdi pincében, melyek több borversenyen elért arany-, ezüst-, és bronzéremmel is büszkélkedhetnek.

Markóné Tóth Gabriella
Lekvárok
Gabijó
Régió: Pécs
Főállású édesanyaként is a sportos és egészségtudatos életmód híve, ez inspirálta vállalkozása indítására. A termékek kidolgozásánál fontos szempont volt, hogy jól illeszkedjenek a különféle táplálékallergiák-, vagy inzulinrezisztencia következtében különleges étrendet igénylő Ínyencek mindennapi étkezési rutinjába is.

Krizics Zsanett
Szörp, lekvár, savanyúság
Mároki Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó
Régió: Pécs
A “Mároki Finomságok” egy fantasztikus közösség összefogásának az eredménye.
A Baranya megyei Márok aprófalu önkormányzata egészen kreatív módon oldotta meg a munkanélküliség kérdését a kistelepülésen. 2010 óta számos fejlesztést és programot indítottak, ezek közé tartozik a mezőgazdasági Startmunka is, melyben 2011 óta foglalkoznak növénytermesztéssel és tartósítással.

Daróczi Balázs
Pálinkák
Siklóssy Pálinka
Régió: Pécs
A Siklóssy pálinka üzemében nagy szakértelemmel és gondoskodással készítik a sokszínű, harmonikus párlatokat, melyekhez a Siklós térségben megtermelt gyümölcsök adják az alapot.

Ts Tej Kft.
Tejtermékek
Tobitej
Régió: Pécs
A Tobitej friss tejtermékekkel foglalkozó vállalkozás a Mohácsi kistérségben, 1500 hektáron gazdálkodik. A tehenészetben 500 tehenet és több mint 450 borjút nevelnek, akiket a fenntarthatóság jegyében, helyben megtermelt takarmánnyal táplálnak. Az állatok napi szinten 15 ezer liter tejet képesek előállítani, melyet a legmodernebb gépészettel felszerelt tejüzemben dolgoznak fel.

Sőre Balázs és Sőre László
Száraztészták
Bikali tészta
Régió: Pécs
Sőre László 1994-ben alapította vállalkozását, és kezdetben baromfi tartással foglalkozott. Nem sokkal ezután áttért a tojástermelésre, valamint tojásfertőtlenítő- és csomagolóüzemet is létrehozott. Később a tojások további feldolgozása mentén jött az ötlet, hogy tésztaüzemet létesítsen, mely 2012-ben meg is kezdte működését, 10 féle tészta gyártásával.

Wilhelm Dávid
Fehérborok
Belward bor
Régió: Pécs
A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. Az adottságok tekintetében nincs ok panaszra, az évtizedes tapasztalat mellé a Hásságy különleges mikroklímája biztosítja a megfelelő alapot a borkészítéshez.

Lép Péter
Pálinkák
Gáti Papa
Régió: Pécs
A Gáti Papa pálinkafőzde és fogadó a baranyai Kárász faluban található, itt varázsolják át a pár pillanatig tökéletes gyümölcsöket halhatatlan párlatokká. Ezt a folyamatot nagy szakértelemmel végzik, minőségi cefréből, ideális hőfok és korszerű terchnológia segítségével.

Tóth Gergely
Tasakos zöldségköret
Ataisz
Régió: Pécs
Tóth Gergely, az Ataisz márka alapítója saját fogyókúrája során merült bele a vegetáriánus és egészségtudatos táplálkozás különféle irányzataiba, ezek a tapasztalatok vezették őt a reformélelmiszereket gyártó családi vállalkozáshoz.