Szűcs Árpád és a Míves Tészta Manufaktúra története 2017-ben, egy házi készítésű rétessel kezdődött. Árpád egy fűszeres, túrós, zöldséges rétest szeretett volna otthon sütni, de az előre vásárolt réteslap romlottnak bizonyult. Nem hagyta annyiban a dolgot, rákeresett online, hogy mivel helyettesítheti a tésztát: a megoldás a lasagne tészta lett, amit Árpád készített el. Az elsőre bonyolultnak tűnő receptnek hamar meglett az eredménye. Ezt Árpád kísérletezésből összevágta, így születtek az apró metéltek. Ezt követően előkerült a nagymama nyújtódeszkája, beszerezte a szükséges eszközöket, és nem volt megállás: egy kis földterületen elkezdtek zöldséget is termelni és rengeteget kísérletezni a tésztákkal.
Eltelt másfél év és megszületettek ezek a csodálatos, zöldséggel és fűszerrel dúsított, tojásmentes, durum tészták, melyek megannyi tányérban megállják a helyüket legyen szó akár hagyományos, akár újhullámos ételekről. A Míves tészta manufaktúra célja, hogy hozzájárulhasson a hazai, jó minőségű és maradandó emlékeket felidéző tésztaételekhez.