
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Blum család pincészete a mediterrán jellegű, varázslatos Villány-Siklósi borvidéken található, ahol a szőlő-, és bortermelés nagy hagyományokra tekint vissza. Blum János is édesapjától tanulta el a borkészítés mesterségét, ma pedig már lányai segítik a vállalkozást.
A kedvező földrajzi és talajadottságoknak köszönhetően magas minőségű és széles választékú borok termelődnek a villánykövesdi pincében, melyek több borversenyen elért arany-, ezüst-, és bronzéremmel is büszkélkedhetnek. A lágy rozé és vörösborok remekül képviselik a borvidék jellemző fajtáit, összetett ízvilágukban számos illat és ízjegy jelenik meg.

Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem
További elérhető termékek

Kiss András
Sörök
Kőszegi sör
Régió: Pécs
A kőszegi származású, márkaépítéssel foglalkozó Kiss András figyelmét felkeltette a 120 éves kőszegi sörkultúra jubileum, és izgalmas témának találta a kőszegi sörkultúra legendájának feltárását. A fennmaradt mozaik információk alapján megpróbálta feltárni, hogy milyen söröket gyárthattak az egykori kőszegi üzemben.

Garai Zoltán
Fehér,- vörös- és roséborok
Garai Pince
Régió: Pécs
A Garai család 2013-ban vásárolta meg a kezdetben 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A több mint tízéves hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt birtokról készíthessenek saját borokat.A pince méretéből és technológiából adódóan minőségi kézműves borok kerülnek így előállításra.

Markóné Tóth Gabriella
Lekvár
Gabijó Food Kft.
Régió: Pécs
Markóné Tóth Gabriella főállású édesanyaként is a sportos és egészségtudatos életmód híve, ez inspirálta vállalkozása indítására. Miután gyermekei kirepültek a családi fészekből, saját- és szomszédos kertekben növényeket kezdett termeszteni, melyek termését saját kezűleg dolgozza fel kistermelői üzemében.

Krizics Zsanett
Szörp, lekvár, savanyúság
Mároki Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó
Régió: Pécs
A “Mároki Finomságok” egy fantasztikus közösség összefogásának az eredménye. A Baranya megyei Márok aprófalu önkormányzata egészen kreatív módon oldotta meg a munkanélküliség kérdését a kistelepülésen.

Daróczi Balázs
Pálinkák
Siklóssy Pálinka
Régió: Pécs
A Siklóssy pálinka üzemében nagy szakértelemmel és gondoskodással készítik a sokszínű, harmonikus párlatokat, melyekhez a Siklós térségben megtermelt gyümölcsök adják az alapot.

Ts Tej Kft.
Tejtermékek
Tobitej
Régió: Pécs
A Tobitej friss tejtermékekkel foglalkozó vállalkozás a Mohácsi kistérségben, 1500 hektáron gazdálkodik. A tehenészetben 500 tehenet és több mint 450 borjút nevelnek, akiket a fenntarthatóság jegyében, helyben megtermelt takarmánnyal táplálnak. Az állatok napi szinten 15 ezer liter tejet képesek előállítani, melyet a legmodernebb gépészettel felszerelt tejüzemben dolgoznak fel.

Sőre Balázs és Sőre László
Száraztészták
Bikali tészta
Régió: Pécs
Sőre László 1994-ben alapította vállalkozását, és kezdetben baromfi tartással foglalkozott. Nem sokkal ezután áttért a tojástermelésre, valamint tojásfertőtlenítő- és csomagolóüzemet is létrehozott. Később a tojások további feldolgozása mentén jött az ötlet, hogy tésztaüzemet létesítsen, mely 2012-ben meg is kezdte működését, 10 féle tészta gyártásával.

Wilhelm Dávid
Fehérborok
Belward bor
Régió: Pécs
A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. Az adottságok tekintetében nincs ok panaszra, az évtizedes tapasztalat mellé a Hásságy különleges mikroklímája biztosítja a megfelelő alapot a borkészítéshez.

Lép Péter
Pálinkák
Gáti Papa
Régió: Pécs
A Gáti Papa pálinkafőzde és fogadó a baranyai Kárász faluban található, itt varázsolják át a pár pillanatig tökéletes gyümölcsöket halhatatlan párlatokká. Ezt a folyamatot nagy szakértelemmel végzik, minőségi cefréből, ideális hőfok és korszerű terchnológia segítségével.

Tóth Gergely
Tasakos zöldségköret
Ataisz
Régió: Pécs
Tóth Gergely, az Ataisz márka alapítója saját fogyókúrája során merült bele a vegetáriánus és egészségtudatos táplálkozás különféle irányzataiba, ezek a tapasztalatok vezették őt a reformélelmiszereket gyártó családi vállalkozáshoz.