régiók kincsei

A tősgyökeres Szentbékkállái borász családja 1830 óta él ugyanabban a házban, melynek még címerén is szőlőfürtök láthatóak.

Káli Balázs tehát tagadhatatlanul helyi termelő, és nevéhez híven minden dűlőt úgy ismer a Káli medencében, mint a tenyerét. Pontosan tudja, hogy melyik dűlőre milyen szőlőfajta illik és mindegyik fajtából kihozza a maximális ízélményt.

A 2009-ben indult vállalkozásban Balázs a szőlész, borász és pincemunkás egy személyben, 2014-ben pedig felesége is csatlakozott a vállalkozáshoz.

Telepítéseik három területen, öt különböző dűlőben helyezkednek el, nagy része öreg tőkés telepítés, melyen a főbb fehérszőlőfajtáik, olaszrizling, pinot gris, chardonnay és a tramin.

Borászatuk kompakt méretéből kifolyólag minden munkafolyamatban személyesen jelen vannak. Minden esetben kézzel szüretelnek, amit kíméletes feldolgozás és lassú, hűtött erjesztés követ. Boraik tartályban érlelődnek, amelyet kézi palackozás követ.

A hagyományokat, a természetet és az öreg tőkéket tisztelő, reduktív technológiával készülő boraik könnyedek, szerethetőek, ugyanakkor igen komplex ízvilággal rendelkeznek, melyben szépen köszön vissza a Káli medence adottságaiból adódó ásványos karakter.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább