
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaJuhász Sándor és felesége Ica mama 1990-ben alapították meg manufaktúrájukat, Kecskeméttől 25 kilométerre, Izsákon. A vállalkozás elindításakor szó szerint a családi ház pincéjében gyúrták és szárították a tésztákat, de a finom száraztészták népszerűségének köszönhetően dőltek a megrendelések, így bővült a cég is.
Idővel nagyobb, modern üzembe költözött a tésztagyár, mely ontja a finomabbnál finomabb házias jellegű tésztákat.
A hagyományos termékek mellett, mint a cérnametélt és kézzel tépett csusza, megjelentek az újdonságok is. Csípős csipetke, pirított tarhonya és négyszínű durum is található a választékban. Sőt, kizárólag itt készül a legendás, egyesével pödört lúdgége tészta is.

Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem
További elérhető termékek

Wilhelm E. András
Mézbor
Wilhelm E. András egyéni vállakozó
Régió: Hódmezővásárhely
Wilhelm András 1996 óta foglalkozik méhészkedéssel, az első méhcsaládokat 16 éves korában vásárolta fel. Az idők során a méhcsaládok száma gyarapodott, ahogy a András szaktudása is. Az agrárközgazdász szak elvégzése után külföldön dolgozott, a mézbor készítésének alapjait Ausztriában tanulta, de hazatérése óta már Kecskeméten űzi mesterségét.

Klazsik György és Herman László
Tojás
KLA-MAN Farm Kft.
Régió: Hódmezővásárhely
Klazsik György és Herman László 2008-ban alapította meg vállalkozását, mely baromfitartással és tojástermeléssel fogalkozik. A farm Ruzsa külkerületén található, itt építették fel a 22.500 állat befogadására alkalmas baromfitelepet.

Molnár Anita
Fűszerpaprika
PaprikaMolnár
Régió: Hódmezővásárhely
A PaprikaMolnár családi vállalkozás nagy szenvedéllyel foglalkozik a fűszerpaprikával. Egyedülálló módon ötvözik a gyártást a hagyományőrzéssel, hiszen kutatják és meg is osztják a paprikás örökséget. A Malom mellett Paprikamúzeumot működtetnek, ahol bemutatjuk a szegedi és magyar paprikakultúra 200 éves történetét.

Váraljai László
Termelői méz
Bivalyos tanya
Régió: Hódmezővásárhely
A 30 éve, Ásotthalmon fejlődő családi gazdaság tanyáján elsősorban batáta termesztésével, fűszerkészítéssel, illetve méhészkedéssel foglalkoznak.
A kaptárak kihelyezése nagy szakértelmet igényel, ezen is múlik, milyen méz lesz a végeredmény.

Berkeszi Andor
Kisüzemi sörök
Biovitamix (Alkimista sörfőzde)
Régió: Hódmezővásárhely
A családi hobbiból vállalkozássá fejlődött kézműves főzde két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Hódmezővásárhelyen.
Az Alkimista sörfőzde egyik célja, hogy hozzájáruljon a hazai sörkultúra fejlődéséhez, és hogy a sörkedvelőknek számára is valódi alternatívát nyújtson a sörválasztásban.

Kovácsné Nagy Krisztina, Kovács Lajos
Száraztészta
Família Tészta
Régió: Hódmezővásárhely
A Békés megye szívében alapított családi vállalkozás közel 30 éve, 1992-ben indult, és vágott bele a tésztagyártásba.
A házi jellegű, 8 tojásos tészták a régi idők ízeit és formáit idézik, a dél-alföldi hagyományokat tiszteletben tartva. A régi idők ízei mellé persze betársult az innováció is, a minőségi összetevők és a technológiai munkafolyamat is követi az modern igényeket.

Szanka Dániel, Zámbó Anita, László Sándor
Pálinkák, vodka, likőrök
Gong pálinka
Régió: Hódmezővásárhely
A családi vállalkozás 2017 óta foglalkozik szeszesitalok készítésével, a Szeged melletti Deszken.
Elsőként a pálinkafőzésbe vágtak bele, majd más égetett szeszek, gin, rum, vodka és likőrök is megjelentek a kínálatban. A vállalkozásból és a napi munkából a család minden tagja kiveszi a részét, az apa szakmai tapasztalata, az anya üzleti érzéke, és az új generáció főzőmesteri tehetsége együtt eredményezi az italok magas színvonalát.

Hódi Ágota
Fűszerpaprika
Hódi Paprika
Régió: Hódmezővásárhely
Hódi Ágota családi vállalkozásában generációk óta termesztik és dolgozzák fel a valódi, szegedi pirospaprikát.
Ezt a fűszert nem kell különösebben bemutatni, hiszen a magyaros ízvilág egyik alapköve, a Hódi Paprika termékcsalád azonban azért is különleges, mert nem felvásárolt alapanyagból, hanem kizárólag saját, Szeged környéki területeken termett nyersanyagból készül.

Varga Árpád
Fehér- és roséborok
Gedeon Birtok
Régió: Hódmezővásárhely
Varga Árpád nagyszülei is dédszülei is mind borászok voltak, így gyerekkorától lehetősége volt ellesni a szakma csínját-bínját.
Az izsáki Gedeon birtokon ma már 80 hektáron gazdálkodik, ahol autentikus alföldi szőlőket művel, nagy figyelmet szentelve a dűlők adottságainak. A családi tradíciók mellett a modernitás is jellemzi törekvéseit.