A család 1993 óta él és dolgozik az etyeki borvidéken. Az első években a Vajdaságból hozott párlatkészítési hagyományokat szerették volna csak meghonosítani a faluban, pár év múlva azonban már a helyi szőlőföldeken dolgozva beleszerettek a borkészítésbe.

Szerencsére az egész család azonnal megtalálta a helyét ebben a világban és immáron két generáció dolgozik együtt, egymás mellett, egymást segítve. Hála a kivételes klimatikus viszonyoknak és az értékes meszes talajnak, a szőlőtermesztés szempontjából kimeríthetetlen lehetőségeket hordoz magában e táj. A modern eszközök és korszerű eljárások használata ellenére azonban mindvégig céljuk volt, hogy a birtok stílusa megmaradjon családiasnak, természetesnek, otthonosnak. A birtok 2015-ös évtől organikus gazdálkodásra váltott, aminek köszönhetően még egészségesebb szőlők és borok kerülhetnek az asztalra.

„A komposztálás, a megújuló energiák folyamatos bevonása, a tudatos és fenntartható energiagazdálkodás, a környezetünk zöldítése és vegyszermentesítése az egész életünk és gondolkodásunk kiemelt elemévé vált.”

„Sosem elég számunkra a szokványos, az átlagos, sosem érjük be a jóval, vagy az elfogadhatóval.” “Nem betörni próbáljuk a természetet, hanem együtt élni vele, szolgálni azt.”

Nagy fejezetet szánnak Etyek életében a Pezsgőnek. Ezért helyi borászokkal közösen azon dolgoztak az elmúlt években, hogy az első magyar pezsgő eredetvédelem Etyeken születhessen meg.

Tavasszal új termékkel is megjelennek: a Gin-el, melyet részben a birtokon is megtalálható és helyben termesztett gyógy-és fűszernövényekből állítottak össze.

régiók kincsei

További elérhető termékek
 

Tovább