Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA család 1993 óta él és dolgozik az etyeki borvidéken. Az első években a Vajdaságból hozott párlatkészítési hagyományokat szerették volna csak meghonosítani a faluban, pár év múlva azonban már a helyi szőlőföldeken dolgozva beleszerettek a borkészítésbe.
Szerencsére az egész család azonnal megtalálta a helyét ebben a világban és immáron két generáció dolgozik együtt, egymás mellett, egymást segítve. Hála a kivételes klimatikus viszonyoknak és az értékes meszes talajnak, a szőlőtermesztés szempontjából kimeríthetetlen lehetőségeket hordoz magában e táj. A modern eszközök és korszerű eljárások használata ellenére azonban mindvégig céljuk volt, hogy a birtok stílusa megmaradjon családiasnak, természetesnek, otthonosnak. A birtok 2015-ös évtől organikus gazdálkodásra váltott, aminek köszönhetően még egészségesebb szőlők és borok kerülhetnek az asztalra.
„A komposztálás, a megújuló energiák folyamatos bevonása, a tudatos és fenntartható energiagazdálkodás, a környezetünk zöldítése és vegyszermentesítése az egész életünk és gondolkodásunk kiemelt elemévé vált.”
„Sosem elég számunkra a szokványos, az átlagos, sosem érjük be a jóval, vagy az elfogadhatóval.” “Nem betörni próbáljuk a természetet, hanem együtt élni vele, szolgálni azt.”
Nagy fejezetet szánnak Etyek életében a Pezsgőnek. Ezért helyi borászokkal közösen azon dolgoztak az elmúlt években, hogy az első magyar pezsgő eredetvédelem Etyeken születhessen meg.
Tavasszal új termékkel is megjelennek: a Gin-el, melyet részben a birtokon is megtalálható és helyben termesztett gyógy-és fűszernövényekből állítottak össze.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Gyenge Katalin
Pékáru
Katica Pékség
Régió: Székesfehérvár
A Katica Pékség kiváló minőségű, válogatott alapanyagokból készíti kézműves termékeit, pékjeik magasfokú szakértelemmel és szívvel-lélekkel dolgoznak. Vallják, hogy a kenyér lelke az idő és az odafigyelés, vagyis maga a pék. Természetes kovásszal készült kenyereik között megtalálható Magyarország egyedülálló sörkovászos kenyere is, amely vásárlóik kedvence.
Fodor Zoltán
Kávé
Capsolute
Régió: Székesfehérvár
A Pepe kávékapszulák kiváló minőségű kávészemekből készülnek, és Nespresso kompatibilisek. Több ízben elérhetők, többek között eper, karamella, vanília és dohány ízű kávé is helyet kapott a kínálatban, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. A kapszulák biztosítják az isteni ízélményt és a gazdag aromát, melyek minden csésze kávéban érezhetőek.
Gyetvai Zsolt
Fehérbor, rozé, siller és vörösbor
Villa Gyetvai Borászat
Régió: Székesfehérvár
A borászat alapítója Gyetvai Zsolt építész, a borászat története anno egy Balatonfüredi villaépülettel indult, melyhez pár sor szőlő is tartozott. Ahogy idővel a második világháború előtti villa kezdte visszanyerni eredeti szépségét, úgy kezdett párhuzamosan gyarapodni a szőlőterületek mérete is, és a pár sor szőlőből, az évek alatt, összesen több, mint 10 ha szőlő ültetvénnyé nőtte ki magát a birtok.
Szabó Csaba
Sampon
Dr. Immun Kft.
Régió: Székesfehérvár
Hullik a haja? Gyenge, vékony és töredezett? A természet már kezünkbe adta az egészséges tincsek receptjét. A DR. IMMUN KFT alapításakor -1995 - végleg letette a voksát az erdők, mezők gyógypatikája mellett. Mára készítményeink sikeres és kedvelt termékekké váltak, a DR. IMMUN ® uniós védjegyünk pedig egybeforrt a magas minőség és a kiemelkedő hatékonyság fogalmával.
Kirschner Zoltán
Fagylaltok
Bocco Doro
Régió: Székesfehérvár
A Bocco Doro termékek megálmodója Kirschner Zoltán 1991 óta aktívan részt vesz az élelmiszeripari szakmában, azóta készíti, finomítja, tökéletesíti ezt a népszerű, édes, hűtött csodát. Karrierje során részt vett rengeteg képzésen, kiállításon és szakmai versenyen, ahol sorra kiemelkedő eredményeket ért el.
Gervai János
Fehérborok
Gervai János Pincészet
Régió: Székesfehérvár
Gervai János 2012 óta vezeti a ma már 2 hektáros borászatát. Célja egy családbarát borászat létrehozása, ahol egyedi borokon keresztül a vendégek megismerhetik Etyek-Buda borvidék utánozhatatlan ízeit és értékeit.
Podmaniczky János és Podmaniczky Péter
Vörös és fehérborok
Podmaniczky Pincészet
Régió: Székesfehérvár
A Podmaniczky család már több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A Balaton déli partjára, Balatonföldvárra 1979-ben költöztek. Itt először egy kisebb szőlőskertet és pincét építettek. Akkoriban még csak hobbiként gondoltak a borászatra, de az évek múlásával a birtok közel 20 hektárnyi szőlővel bővült.
Dobrádi Zsuzsanna és Gyüre István
Tejtermékek
Csengő Manufaktúra
Régió: Székesfehérvár
A Csengő Manufaktúra magas minőségű tejtermékei több évtizedes tapasztalattal készülnek. 2011 óta dolgoznak azon, hogy termékeiket egytől egyig tradicionális módon, kézzel, tartósítószerek és adalékok nélkül állítsák elő.
Irk Attila
Alkoholos ital
Green Carpathia Kft.
Régió: Székesfehérvár
Irk Attila sikeres gazdasági tanácsadó karrierje után fordult az italkészítés felé, ami mindig is érdekelte. A likőrkészítést kitanulva, éjszakákba nyúlóan kísérletezett és alkotott. Így született a Woman Spirit. A Woman Spirit elsőként, kifejezetten a hölgyek ízlésére tervezett meggylikőr. Édeskés, de nem túl gejl, gyógy- és fűszernövényekkel fűszerezve.
Ali Rawech Szami
Sörök
Legendás Zrt.
Régió: Székesfehérvár
A HopTop sörfőzde tulajdonosa, Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. Kezdetben otthon, éjszakákon át próbálkozott a főzéssel, és alkotta meg saját receptúráit. A célja az volt, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának.
Csósza Dominika
Lekvár
Kutyori Konyha
Régió: Székesfehérvár
A családi vállalkozás 2005 óta foglalkozik zöldség- és gyümölcsfeldolgozással Nógrád megye északi részén, 2010-től pedig lekvárok és szörpök gyártásával bővítették tevékenységüket. A lekvárok és szörpök ízvilága a magas gyümölcstartalomnak köszönhető, a termékekből a friss gyümölcsök zamata köszön vissza.
Gyukli pince
Fehér- és vörösborok
Gyukli pince
Régió: Székesfehérvár
Gyukli Krisztián és csapata a balatonfüredi borászat közelében, 5 hektárnyi ültetvényen folytatja a 100% -ban ökológiai szőlőművelést. A Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi születnek meg évről-évre.
Kelényi-Kovács Zsuzsa és Kelényi Kolos
Vajas keksz
Tutti Biscotti Kft.
Régió: Székesfehérvár
Kelényi-Kovács Zsuzsanna külföldi tanulmányai után hazatérve szülei vállalkozásába segített be. A Fertőszentmiklóson található kis családi cukrászdában készítettek teasüteményeket, melyeket Magyarországon és Ausztriában is értékesítettek.
Komondi Ágnes
Tata könyv
Fotómarketing
Régió: Székesfehérvár
Tata városa lenyűgöző szépségekkel van tele, az „Élővizek városa” és a biodiverzitás magyarországi fővárosa is lett 2010-ben. Tata a hétköznapokban egy lüktető pörgős kisváros, mely gazdag történelmi háttérrel rendelkezik. Ezeket a látványosságot fogja közre Komondi Ágnes Tata című könyve.
Fábián Balázs és Szabó Melinda
Savanyúságok
Noszlopi Finomságok
Régió: Székesfehérvár
A Noszlopi Finomságok konzervüzemben 1992 óta készülnek a minőségi savanyúságok és befőttek. Az alapanyagokat kizárólag magyar termelőktől, szabadföldi termesztésből szerzik be.
Bagó Roland
Olajak és chipsek
Bagoila
Régió: Székesfehérvár
A Bagolia családi vállalkozás minőségi olajok, lisztek és fehérjék előállításával foglalkozik. Kisigmándi üzemükben saját fejlesztésű gépekkel, természetes alapanyagokból állítják elő minőségi termékeiket.
Kaszap Gábor és Vigh Dávid
Kisüzemi sörök
Uradalmi Sörmanufaktúra
Régió: Székesfehérvár
Az Uradalmi Sörmanufaktúra 2016-ban alapított vállalkozás, melyet a tulajdonosok külföldön szerzett tapasztalatai, a kézműves sörök számukra korábban ismeretlen kultúrájának megismerése ihletett.
Andrási Mihály
Ízesített mézes puszedlik
Andrási Mihály e.v.
Régió: Székesfehérvár
Andrási Mihály családi vállalkozása egy lassan feledésbe merülő szakma emlékét eleveníti fel és őrzi meg klasszikus mézeskalácsok és mézes puszedlik gyártásával. Az 1988-ban indult családi manufaktúra elsődleges célja az volt, hogy minőségi alapanyagokból, minőségi termékeket készítsen.
Agrotojás Kft.
Mélyalmos tyúktojás
Agrotojás Kft.
Régió: Székesfehérvár
A tojástermesztés gondolata már 30 évvel ezelőtt felmerült az alapítókban,
majd 2019-ben vált valósággá. Az indulást tudatos felkészülés és önképzés előzte meg, ez garantálta a tapasztalható magas minőséget.
Bősze Csaba
Fehér-, vörös- és roséborok
Bősze Pincészet
Régió: Székesfehérvár
2009 decembere óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron. Az első borukat 2012-ben töltötték palackba.
Tóth Zoltán
Cornito gluténmentes száraztészták és ostyák
Gluténmentes Bt.
Régió: Székesfehérvár
A családi vállalkozás 1988 óta foglalkozik gluténmentes termékekkel, először kenyérpor és süteménypor, majd száraztészták gyártásával.
A kukoricalisztből előállított élelmiszerek ökológiailag ellenőrzött termesztésű alapanyagokból készülnek, és kiváló minőséget képviselnek.
Emmer Ádám
Száraztészták
Gergely Food Kft.
Régió: Székesfehérvár
A teljes egészében magyar tulajdonú Gergely Food Kft. története 1977-ben kezdődött élelmiszergyártással. 1986-ban kezdtek foglalkozni száraztészta készítéssel, először kisüzemi körülmények között, de a termékek nagy sikerének és folyamatosan növekvő keresletnek köszönhetően tovább bővült az üzem.
Dobóczky András és Kunics Adrienn
Ketchup-ok
Eurodip Kft.
Régió: Székesfehérvár
A kalandos családi múltra visszatekintő vállalkozás 1939-ben Reiter Albin és felesége, Jusztika révén kezdte meg a ketchup gyártást, Örkényben.
Ugyan a kezdetekkor a helybéliek még nem is tudták, mi az a ketchup, lassan egyre több embernek ez lett a megélhetési forrása.
Török Tibor
Sajtos tallér
Török Tibor e.v.
Régió: Székesfehérvár
A családi cukrász vállalkozás már 2002-ben is nagy népszerűségnek örvendett, az alkalmi tortákra cukrászsüteményekre nagy érdeklődés mutatkozott Csőszön. A sajtos tallérok ötlete Tibor édesanyjától ered, ugyanis az ő finom tallérjai mindig túl hamar elfogytak a családi összejöveteleken. Otthon látva, milyen időigényes munka a ropogtatnivalók előállítása, felmerült egy gép ötlete, mely nagyobb mennyiségben tudna tallérokat sütni.
Gottwald Szilárd
Fehér- és vörösborok
Gottwald borászat
Régió: Székesfehérvár
A Gottwald Borászat egy második generációs gazdaság, amelyet a vállalkozást mostanság működtető Gottwald fivérek édesapja kezdett el.
Plutzer Mariann és Simon Viktor
Fehér- és vörösborok
ViMaVin Manufaktúra Pincészet
Régió: Székesfehérvár
A ViMaVin Pincészet elsőgenerációs borászok munkájának gyümölcse, akik két borvidéken (Mátra és Etyek-Buda), összesen 3,5 hektárnyi területen termelt szőlőjükből készítik boraikat.