13

A Gottwald Borászat egy második generációs gazdaság, amelyet a vállalkozást mostanság működtető Gottwald fivérek édesapja kezdett el. A sokáig hobbiként, szerelemprojektként működő vállalkozás 2006. óta működik a mára már kétségkívül professzionális keretek között. A 2 hektár saját telepítésű szőlőből és 8-10 hektáron termett, vásárolt szőlőből évről-évre 10-12 fajta bort állítanak elő. Borkészítésüket a törődés, a kiemelt figyelem jellemzi, amely szinte minden egyes palackban tetten érhető.

A Gottwald család hosszú ideje vendéglátással foglalkozik, a borászat mellett saját szállodát és éttermet is üzemeltet. A család tehát nem csupán borokat alkot, de ételeikkel együtt nyújtanak teljes gasztronómiai élményt. Hitvallásuk szerint a boldogság egy nagy egész, melyben az isteni boroknak, a hozzájuk illő ételeknek és a neszmélyi lejtők varázsának egyforma szerep jut. A neszmélyi dombok által övezve a Gottwald Borászatot meglátogatva minden részletében személyes élményt kapunk, természet, bor, vendéglátás, nemcsoda, hogy a betérő vendégből rendszeresen visszatérő törzsvendég, sokszor jóbarát is válik. Megéri a látogatás.

A Régiók Kincsei program keretében 4 féle borukat kóstolhatjuk: Irsai Olivér, Olaszrizling, Pinot Noir rosé és Kékfrankos.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább