Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Garai család 2013-ban vásárolta meg a kezdetben 1,5 hektár területet a szekszárdi Nyéki-hegyen. Több mint tízéves hobbi borászkodás után nyílt lehetőség arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt birtokról készíthessenek saját borokat.
A szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű cabernet sauvignonból, syrah és merlot-ból áll, de hosszútávon cél egy közel 5 ha birtok méret elérése más szőlőfajták telepítését is lehetővé téve.
A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így a pincészetnél a fókusz a kézműves, minőségi borok elkészítésén van.
Boraik, legyen könnyed fehér vagy rozé bor, esetleg testesebb vörös bor, mind fajta jellegesek, populáris-könnyen fogyasztható stílust képviselnek.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
dr. Reibling Tamás és dr. Reiblingné Merczel Csilla
Tojás
Reibling farm
Régió: Pécs
A Reibling farm egy családi gazdaság, amelyet két elhivatott állatorvos, dr. Reibling Tamás és dr. Reibling József alapított. 2023-ban indították el Magyarország egyik legmodernebb tojótyúk üzemét, amely kiemelkedően figyelembe veszi az állatvédelmi, környezetvédelmi és élelmiszerbiztonsági szempontokat.
Feuerstahler Terézia
Száraztészták
Komlói Tészta
Régió: Pécs
A Komlói tészta a hagyomány és minőség találkozása. Az önkormányzat által működtetett üzem a START Közmunkaprogram keretében havi 6000 kg száraztésztát gyárt. A hat éve működő üzem számtalan pozitív visszajelzést és díjat kapott, melyek a minőség elismerései.
Gáspár Levente
Olajok
Vitality Drops
Régió: Pécs
Szabadkai Bence és Gáspár Levente nem csak barátok, de üzlettársak is. A Vitality Drops a szívügyük, amely hidegen sajtolt olajok és maglisztek gyártásával foglalkozik. Cégüket 2020-ban alapították, barátságuk pedig középiskolás éveikre nyúlik vissza. Mindketten a PTE Közgazdaságtudományi Karára jártak, és már fiatalon saját vállalkozásról álmodtak.
Fontányi Ivett
Fehérbor, rozé és vörösbor
Fontányi Borászat
Régió: Pécs
A Fontányi Borászat családi vállalkozásként (Fontányi József-szőlész borász, Fontányi Ottó-mezőgazdasági gépész, Fontányi Ivett-kertészmérnök) működik generációk óta a Villányi borvidéken. A nagyszülőktől örökölt területet növelték és fejlesztették a jelenleg közel 40 ha szőlő ültetvénnyé.
Pallag Joel, Pallag Roland
Méz
Mézpatika
Régió: Pécs
A Mézpatika méhészet 2010-ben indult egyetlen méhcsaláddal, ami mára 200 családdá nőtte ki magát. A csapat elkötelezett munkájának köszönhetően a termelői mézüket már megannyi üzlet polcán megtaláljuk.
Latorczai László
Fehérbor és vörösbor
Márton Pince
Régió: Pécs
A Márton pince 2001-ben alakult, a szőlőterület java Hegyszentmártonban fekszik - ezért is kapta a borászat a Márton Pince nevet - míg egy kisebb rész Siklós határában van. A területen lévő régi szőlőtőkéket, az alapítást követően 2001-2002-ben kivágák, az újratelepítést két részletben, 2001-ben és 2003-ban végezték.
Gáspár Szabolcs
Fehérborok
Gáspár Bor
Régió: Pécs
A pincészet Magyarország délnyugati részében, a Pécsi borvidéken a Baranya megyei Mozsgón található. A Gáspár Pincészet megalakulásában nagy szerepe volt a tulajdonos Gáspár Szabolcs Valentin vidéken töltött gyermekkorának.
Németh János
Vörösborok
Németh János Pincészet
Régió: Pécs
A családi pincészetnél a szőlő mint alapanyag a legfontosabb, melyet az évjárat határoz meg a legjobban. A feldolgozás során a kíméletesség kiemelten fontos. A borok spontán erjesztéssel készülnek, melyeket végül nyitott kádakban erjesztenek.
Mottó: „Dűlőből, spontán.”
Neuperger Balázs
Fehérborok
Neuperger Pincészet
Régió: Pécs
A Neuperger Pincészet története két történelmi borvidék, a Pécsi és a Villányi határán íródik. A családi birtok csaknem huszonöt évvel ezelőtti megalapítása óta szenvedélyük és életük a szőlő, az odaadással készített bor, ahogy az sváb felmenőik számára is természetes volt.
Simigh János
Vörösborok
Simigh Családi Pincészet
Régió: Pécs
Simigh János és családja 30 éve foglalkozik borászattal. Jelenleg hat hektáron gazdálkodnak két borvidéken: rendkívül jó fekvésű ültetvényeink Kölesden, a Tolnai Borvidéken és Medina-szőlőhegyen, a Szekszárdi Borvidéken helyezkednek el. Küldetésük a kis családi manufaktúrában magas minőségű vegan borok készítése.
Gubinczki Zsolt
Pufik és tallérok
Gubinczki Élelmiszeripari Kft.
Régió: Pécs
A kurdi székhelyű Gubinczki Kft. ízletes sós ropogtatnivalók széles választékát kínálja. Pufik és tallérok számos ízben kaphatók, így mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző változatot. A népszerű Nyuszi pufi nem csak a gyerekek kedvence. Ez a nosztalgikus nassolnivaló a régi időket idézi, de ma is ugyanolyan finom és ropogós, mint akkor.
Blum Beáta
Vörösborok
Blum Pince
Régió: Pécs
A Blum család pincészete a mediterrán jellegű, varázslatos Villány-Siklósi borvidéken található, ahol a szőlő-, és bortermelés nagy hagyományokra tekint vissza. A kedvező földrajzi és talajadottságoknak köszönhetően magas minőségű és széles választékú borok termelődnek a villánykövesdi pincében, melyek több borversenyen elért arany-, ezüst-, és bronzéremmel is büszkélkedhetnek.
Krizics Zsanett
Szörp, lekvár, savanyúság
Mároki Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó
Régió: Pécs
A “Mároki Finomságok” egy fantasztikus közösség összefogásának az eredménye. A Baranya megyei Márok aprófalu önkormányzata egészen kreatív módon oldotta meg a munkanélküliség kérdését a kistelepülésen. 2010 óta számos fejlesztést és programot indítottak, ezek közé tartozik a mezőgazdasági Startmunka is, melyben 2011 óta foglalkoznak növénytermesztéssel és tartósítással.
Markóné Tóth Gabriella
Lekvárok
Gabijó
Régió: Pécs
Főállású édesanyaként is a sportos és egészségtudatos életmód híve, ez inspirálta vállalkozása indítására. A termékek kidolgozásánál fontos szempont volt, hogy jól illeszkedjenek a különféle táplálékallergiák-, vagy inzulinrezisztencia következtében különleges étrendet igénylő Ínyencek mindennapi étkezési rutinjába is.
Ts Tej Kft.
Tejtermékek
Tobitej
Régió: Pécs
A Tobitej friss tejtermékekkel foglalkozó vállalkozás a Mohácsi kistérségben, 1500 hektáron gazdálkodik. A tehenészetben 500 tehenet és több mint 450 borjút nevelnek, akiket a fenntarthatóság jegyében, helyben megtermelt takarmánnyal táplálnak. Az állatok napi szinten 15 ezer liter tejet képesek előállítani, melyet a legmodernebb gépészettel felszerelt tejüzemben dolgoznak fel.
Sőre Balázs és Sőre László
Száraztészták
Bikali tészta
Régió: Pécs
Sőre László 1994-ben alapította vállalkozását, és kezdetben baromfi tartással foglalkozott. Nem sokkal ezután áttért a tojástermelésre, valamint tojásfertőtlenítő- és csomagolóüzemet is létrehozott. Később a tojások további feldolgozása mentén jött az ötlet, hogy tésztaüzemet létesítsen, mely 2012-ben meg is kezdte működését, 10 féle tészta gyártásával.
Wilhelm Dávid
Fehérborok
Belward bor
Régió: Pécs
A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. Az adottságok tekintetében nincs ok panaszra, az évtizedes tapasztalat mellé a Hásságy különleges mikroklímája biztosítja a megfelelő alapot a borkészítéshez.
Lép Péter
Pálinkák
Gáti Papa
Régió: Pécs
A Gáti Papa pálinkafőzde és fogadó a baranyai Kárász faluban található, itt varázsolják át a pár pillanatig tökéletes gyümölcsöket halhatatlan párlatokká. Ezt a folyamatot nagy szakértelemmel végzik, minőségi cefréből, ideális hőfok és korszerű terchnológia segítségével.
Tóth Gergely
Tasakos zöldségköret
Ataisz
Régió: Pécs
Tóth Gergely, az Ataisz márka alapítója saját fogyókúrája során merült bele a vegetáriánus és egészségtudatos táplálkozás különféle irányzataiba, ezek a tapasztalatok vezették őt a reformélelmiszereket gyártó családi vállalkozáshoz.
Daróczi Balázs
Pálinkák
Siklóssy Pálinka
Régió: Pécs
A Siklóssy pálinka üzemében nagy szakértelemmel és gondoskodással készítik a sokszínű, harmonikus párlatokat, melyekhez a Siklós térségben megtermelt gyümölcsök adják az alapot.