Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaAhhoz, hogy kiváló méz születhessen, elsősorban kiváló méhecskékre van szükség. És néhány olyan emberre, akik szeretettel, odafigyeléssel gondoskodnak rólunk. Ők pedig mézzel hálálják meg. Így alakul ki a Virágbéke. Az újhullámos magyar méhészet.
Az alapítók hiszik, hogy a méz nemcsak a nagyi konyhájába való. Az álmuk egy olyan méz brand, ami friss és Neked szól. Ahol a minőség és a különlegesség kéz a kézben járnak. Csipetnyi iróniával, humorral, érzelmekkel, édes zamatokkal. A nagyi csipketerítős asztalára és a Te fancy konyhapultodra is!
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Zsirai Kata
Fehérbor
Zsirai Pincészet
Régió: Nyíregyháza
A pincészetet Zsirai Csaba alapította 2005-ben családi pincészetként, melyet lányai Zsirai Petra és Kata visznek tovább édesapjuk emlékét megőrizve. A pincészet jelenleg 16 hektáron gazdálkodik a Tokaji borvidéken, a borvidék egyik legmeghatározóbb településén, Mádon.
Heit Lóránd, Heitné Szilágyi Szilvia
Tormák
Heit Tradíció
Régió: Nyíregyháza
A Heit Torma családi vállalkozásként évtizedek óta foglalkozik tormatermesztéssel Hajdú-Bihar vármegyében, a magyar torma hazájában. Feldolgozó üzemük Pocsajon található, ahol 2022 óta kisüzemileg dolgozzák fel a kiváló minőségű hajdúsági tormát. Termékeik között laktóz-, glutén- és színezékmentes, valamint cukormentes változatok is megtalálhatók, így vegán étkezéshez is kiválóan alkalmasak.
Képíró Anita
Borecetek
Formanek Vineg’art
Régió: Nyíregyháza
A Borecet Művek Tokaj szívében, válogatott szőlőfürtökből és kiváló tokaji borokból készíti különleges boreceteit. Alapanyagaikat saját gazdaságukban termesztik, vagy hazai termelőktől szerzik be, biztosítva a legkiválóbb minőséget. Termékeik 100%-ban természetes módon, biológiai erjesztéssel készülnek, mentesek mindenféle tartósító és adalékanyagtól.
Mezei Péter
Gyümölcslevek
Mezei Gyümölcs
Régió: Nyíregyháza
A Gardenova Kft., a Mezei családi farm tulajdonában álló cég. A vállalkozást Mezei István növényorvos alapította 1991-ben, és azóta is elkötelezetten foglalkoznak alma, meggy és szilva termesztésével Nyírtass külterületén. A farmon 50 hektáron nevelik gyümölcseiket, amelyből 20 hektáron meggyet, 30 hektáron pedig almát termesztenek a legmodernebb technológiával.
Molnár Gergely
Méz
Mézes Gergő
Régió: Nyíregyháza
Mézes Gergő, vagyis Molnár Gergely már 12 éves korától méhekkel foglalkozik. Édesapjával és szintén méhész húgával hárman gondoskodnak arról, hogy egészséges, magyar mézeket kínáljanak. Vizsolyi méhészetükben saját maguk gyűjtik a virágport, a propoliszt, a méhpempőt, illetve a méhviaszt.
Ungváry Krisztián
Fehérborok
Vayi borászat
Régió: Nyíregyháza
A borászat vezetője Dr. Ungváry Krisztián eredeti végzettsége szerint történész. 1993 óta borszakíróként is tevékenykedett, első területét 1996-ban vásárolta meg. Borait az olaszliszkai Vayi dűlő terméséből készíti. A dűlő különlegessége, hogy tőkeállománya egy része még a báró Vay család által száz évvel ezelőtt ültetett kisfürtű Furmintból áll.
Lendvai Gergő
Tejtermékek
Tejmalom
Régió: Nyíregyháza
A Tejmalom 100%-ban családi tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás, melyet Dr. Lendvai Csaba és felesége Nagy Hajnal alapítottak 2000-ben. A családi tulajdonú gazdaságban termesztik takarmánynövényeiket, ezáltal már a takarmányozástól kezdve odafigyelnek a magas minőségre. Ahogy a takarmányozásnál, úgy a tej feldolgozása során sem használnak mesterséges adalékanyagokat vagy ízfokozókat.
Kulcsár Gábor
Fehérborok
Maison aux Pois Borászat
Régió: Nyíregyháza
A tulajdonos-borász Kulcsár Gábor nem rendelkezik hegyaljai gyökerekkel, fő foglalkozása szerint az agrárszférában tevékenykedik, de határozott elképzelésekkel és nagy lendülettel vágott bele a birtoképítésbe. A boraik az eleganciáról szólnak, többek között ezért is kapott a birtokuk francia nevet. A céljuk kifinomult, letisztult, burgundi stílus, amely képes megmutatni a tokaji terroirt és a termőhelyeikben rejlő potenciált
Keczkó Erika Szilvia
Pépek és lekvárok
Penta Familia Szövetkezet
Régió: Nyíregyháza
2019-ben átadásra került gyümölcsfeldolgozó üzemünk, melynek segítségével konvencionális és bio gyümölcsvelő, gyümölcslé és lekvár előállítására van lehetőségünk. Az alapanyagot termelőink biztosítják, akik évről-évre egyre nagyobb területen termelnek bio minősítéssel rendelkező gyümölcsöket.
Demeter Balázs
Pálinkák
Demeter Pálinka
Régió: Nyíregyháza
A Demeter Pálinka Manufaktúra nevét elsősorban a tulajdonos vezetéknevéről kapta, de szerencsés véletlen, hogy egyben az antik görög istennő, a termést hozó és gyümölcs érlelő Földanya, Démétér nevével is egybecseng. A modern pálinkafőzde Ibrányban, a Tiszától néhány kilométernyire található, itt állítják elő a pálinkákat.
Sósné Erdelics Anett, Sós Tibor
Száraztészták
Léta Tészta
Régió: Nyíregyháza
A 2015-ben alapított, száraztésztákat gyártó családi vállalkozás Kokad településen működik. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülő tésztatermékeket a nemzetközileg is kifejezetten modernnek számító technológiai eljárásokkal, mégis a kisüzemekre jellemző odafigyeléssel és gondossággal készítik.
Mizser Zsolt
Száraztészták
Dada Tészta
Régió: Nyíregyháza
A Tisza és holtágai által körülölelt Tiszadada településen készülnek a Dada Tészta termékei. A településnek egy pályázat keretében volt lehetősége felújítania a régi Malom épületét. A felújítást követően a gépek beszerzése következett, majd 2014. nyarán elkezdődött a házias jellegű tészták gyártása.
Hlavács József, Szekrényes Márton, Horváth Károly Péter
Kézműves sör
BAZ Beer
Régió: Nyíregyháza
Tokajról elsősorban nem a sör jut az eszünkbe, a BAZ Beer sörfőzde azonban tesz róla, hogy ez megváltozzon. A tokaji hegy lábánál főzött újhullámos és klasszikus söröket készítő BAZ Beer sörfőzdét 2018-ban, igazi tokaji kuriózumként hozták létre.