A Fontányi Borászat családi vállalkozásként (Fontányi József-szőlész borász, Fontányi Ottó-mezőgazdasági gépész, Fontányi Ivett-kertészmérnök) működik generációk óta a Villányi borvidéken. A nagyszülőktől örökölt területet növelték és fejlesztették a jelenleg közel 40 ha szőlő ültetvénnyé.

A Fontányi Borászat területeinek egyik fele a máriagyűdi-siklósi régióban helyezkedik el, itt a termőtájra jellemző fehérborokat adó fajtákat termesztik, melyeket érett gyümölcsösség és üde savszerkezet jellemez (főbb fehérszőlő fajták, olaszrizling, chardonnay, zöld veltelini, ottonel muskotáy). A területek másik fele a kisharsányi hegyen található, ahol jellemzően a vörösbort adó ültetvények találhatóak, e borokat finom fűszeresség és testesség jellemezi (főbb kékszőlő fajták, cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos)

A borászat egyszerre képviseli, a múlt hagyományait és a jelen innovációját, mind a szőlőművelésben, ahol a hagyományos kézi munkavégzés mellett egyaránt alkalmazzák a legmodernebb gépesített gazdálkodást, valamint ez a szinergia valósul meg a mindennapi borkészítésben is.

„A szőlő és a bor évezredek óta kultikus módon kapcsolódik az ember létezéséhez, a mi dolgunk, hogy minden évben a lehető legjobbat alkossuk belőle.”

régiók kincsei

További elérhető termékek.

Tovább