A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban, amely a XIX-századra vezethető vissza.

A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáinak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

2020-ban adták át a modern pincét is magába foglaló új borászati épületet a kert észak-nyugati csücskében. A borászatban évente 45.000 palack bort állítanak elő.

A Folly Arborétum és Borászat borainak nagy része reduktív eljárással készül, de egyes tételek hordós érlelést is kapnak. Kedvelt boraik között kiemelkedő az olaszrizling, Rajnai rizling és az elegáns Cédrus, amelyet szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával állítanak elő.

Boraik 2020-21-ben új címkét kaptak – az arborétum jellegzetes növényei jelennek meg a palackokon, a Cédrus borukat például a himalájai cédrus kérgének fotója díszíti. Boraink számos hazai és nemzetközi borversenyen lettek díjazva.

régiók kincsei

További elérhető termékek
 

Tovább