123

A Dóka Éva szőlőterületei a Zala-völgyet kísérő csáfordi és aranyodi, valamint a Kis-Balaton közelében elterülő pogányvári dombokon helyezkednek el, összesen 27 hektáron. Csáford, Aranyod, Pogányvár – Zala legjobb dűlői.

Dóka Éva borászatát Szeszgyárnak is becézik, nem véletlenül, hiszen egy XIX. századi pálinkafőzde épületébe költözött, és ezzel megörökölte az elnevezést is. Megőrizték az ipari műemlék épület jellegét, de a hangsúly a pálinka helyett a zalai borokra került.

„Tiszteljük a hagyományokat, hiszen abban nőttünk föl, emlékszünk az ízekre, apáink, nagyapáink boraira. Jók voltak, néha kiemelkedően jók. Használjuk a tudást, amit tőlük kaptunk örökül, de azt is, amit önállóan szereztünk meg. Biztosak vagyunk benne, hogy büszkék lennének ránk. A világ e kis szeglete és a zalai bor fejlődik. Ebben a fejlődésben akarunk mi is részt venni, még jó sokáig.”

A tradicionális szőlőfajták adják az alapot, a hagyományok és a modern borászati technológiák ötvözésével pedig létrejönnek a zalai táj borai. Boraik között egyaránt kóstolhatunk gyöngyöző bort, friss, reduktív fehér és rozé borokat, a Zalai borvidék közösségi markáját a Hegykét, valamint ászokhordós érlelésű fehér és vörösborokat.

A borok és a címkéik is magukért beszélnek.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább