
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA kalandos családi múltra visszatekintő vállalkozás 1939-ben Reiter Albin és felesége, Jusztika révén kezdte meg a ketchup gyártást, Örkényben.
Ugyan a kezdetekkor a helybéliek még nem is tudták, mi az a ketchup, lassan egyre több embernek ez lett a megélhetési forrása.
A kiváló minőségű magyar paradicsom és Jusztika saját receptje hamar elnyerte a tetszését a vásárlóknak, de elsősorban külföldön aratott nagy sikert, a svéd, svájci és cseh piacon is megfordult az 1940-es években. A ketchup itthon még nem volt közismert, de Magyarországon már úgy kínálták a hotelekben, hogy Európa szerte népszerű volt.
A történelem úgy hozta, hogy Albin bácsiéknak abba kellett hagyniuk a gyártást, de az isteni ketchup emléke nem merült feledésbe.
A REX ketchupot végül 70 év kihagyással élesztette újra az unokaöccs, Dobóczky András.
Élelmiszeripari mérnök képzettségét kihasználva újra elővette a családi receptet, és olyan finomra sikerült a kísérleti adag főzése, hogy úgy döntött, érdemes ismét belevágni a ketchup-üzletbe.
A Régiók kincsei program keretében a vásárlók a családi receptúrán alapuló Rex Ketchup termékeket kóstolhatják meg.

Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem
További elérhető termékek

Irk Attila
Alkoholos ital
Green Carpathia Kft.
Régió: Székesfehérvár
Irk Attila sikeres gazdasági tanácsadó karrierje után fordult az italkészítés felé, ami mindig is érdekelte. A likőrkészítést kitanulva, éjszakákba nyúlóan kísérletezett és alkotott. Így született a Woman Spirit. A Woman Spirit elsőként, kifejezetten a hölgyek ízlésére tervezett meggylikőr. Édeskés, de nem túl gejl, gyógy- és fűszernövényekkel fűszerezve.

Ali Rawech Szami
Sörök
Legendás Zrt.
Régió: Székesfehérvár
A HopTop sörfőzde tulajdonosa, Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. Kezdetben otthon, éjszakákon át próbálkozott a főzéssel, és alkotta meg saját receptúráit. A célja az volt, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának.

Csósza Dominika
Lekvár
Kutyori Konyha
Régió: Székesfehérvár
A családi vállalkozás 2005 óta foglalkozik zöldség- és gyümölcsfeldolgozással Nógrád megye északi részén, 2010-től pedig lekvárok és szörpök gyártásával bővítették tevékenységüket. A lekvárok és szörpök ízvilága a magas gyümölcstartalomnak köszönhető, a termékekből a friss gyümölcsök zamata köszön vissza.

Gyukli pince
Fehér- és vörösborok
Gyukli pince
Régió: Székesfehérvár
Gyukli Krisztián és csapata a balatonfüredi borászat közelében, 5 hektárnyi ültetvényen folytatja a 100% -ban ökológiai szőlőművelést. A Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi születnek meg évről-évre.

Kelényi-Kovács Zsuzsa és Kelényi Kolos
Vajas keksz
Tutti Biscotti Kft.
Régió: Székesfehérvár
Kelényi-Kovács Zsuzsanna külföldi tanulmányai után hazatérve szülei vállalkozásába segített be. A Fertőszentmiklóson található kis családi cukrászdában készítettek teasüteményeket, melyeket Magyarországon és Ausztriában is értékesítettek.

Komondi Ágnes
Tata könyv
Fotómarketing
Régió: Székesfehérvár
Tata városa lenyűgöző szépségekkel van tele, az „Élővizek városa” és a biodiverzitás magyarországi fővárosa is lett 2010-ben. Tata a hétköznapokban egy lüktető pörgős kisváros, mely gazdag történelmi háttérrel rendelkezik. Ezeket a látványosságot fogja közre Komondi Ágnes Tata című könyve.

Fábián Balázs és Szabó Melinda
Savanyúságok
Noszlopi Finomságok
Régió: Székesfehérvár
A Noszlopi Finomságok konzervüzemben 1992 óta készülnek a minőségi savanyúságok és befőttek. Az alapanyagokat kizárólag magyar termelőktől, szabadföldi termesztésből szerzik be.

Bagó Roland
Olajak és chipsek
Bagoila
Régió: Székesfehérvár
A Bagolia családi vállalkozás minőségi olajok, lisztek és fehérjék előállításával foglalkozik. Kisigmándi üzemükben saját fejlesztésű gépekkel, természetes alapanyagokból állítják elő minőségi termékeiket.

Kaszap Gábor és Vigh Dávid
Kisüzemi sörök
Uradalmi Sörmanufaktúra
Régió: Székesfehérvár
Az Uradalmi Sörmanufaktúra 2016-ban alapított vállalkozás, melyet a tulajdonosok külföldön szerzett tapasztalatai, a kézműves sörök számukra korábban ismeretlen kultúrájának megismerése ihletett.

Andrási Mihály
Ízesített mézes puszedlik
Andrási Mihály e.v.
Régió: Székesfehérvár
Andrási Mihály családi vállalkozása egy lassan feledésbe merülő szakma emlékét eleveníti fel és őrzi meg klasszikus mézeskalácsok és mézes puszedlik gyártásával. Az 1988-ban indult családi manufaktúra elsődleges célja az volt, hogy minőségi alapanyagokból, minőségi termékeket készítsen.

Bősze Csaba
Fehér-, vörös- és roséborok
Bősze Pincészet
Régió: Székesfehérvár
2009 decembere óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron. Az első borukat 2012-ben töltötték palackba.

Agrotojás Kft.
Mélyalmos tyúktojás
Agrotojás Kft.
Régió: Székesfehérvár
A tojástermesztés gondolata már 30 évvel ezelőtt felmerült az alapítókban,
majd 2019-ben vált valósággá. Az indulást tudatos felkészülés és önképzés előzte meg, ez garantálta a tapasztalható magas minőséget.

Tóth Zoltán
Cornito gluténmentes száraztészták és ostyák
Gluténmentes Bt.
Régió: Székesfehérvár
A családi vállalkozás 1988 óta foglalkozik gluténmentes termékekkel, először kenyérpor és süteménypor, majd száraztészták gyártásával.
A kukoricalisztből előállított élelmiszerek ökológiailag ellenőrzött termesztésű alapanyagokból készülnek, és kiváló minőséget képviselnek.

Gottwald Szilárd
Fehér- és vörösborok
Gottwald borászat
Régió: Székesfehérvár
A Gottwald Borászat egy második generációs gazdaság, amelyet a vállalkozást mostanság működtető Gottwald fivérek édesapja kezdett el.

Emmer Ádám
Száraztészták
Gergely Food Kft.
Régió: Székesfehérvár
A teljes egészében magyar tulajdonú Gergely Food Kft. története 1977-ben kezdődött élelmiszergyártással. 1986-ban kezdtek foglalkozni száraztészta készítéssel, először kisüzemi körülmények között, de a termékek nagy sikerének és folyamatosan növekvő keresletnek köszönhetően tovább bővült az üzem.

Gál Zsolt
Különleges mustárok
Rosd Gasztro szövetkezet
Régió: Székesfehérvár
Gál Zsolt mesterszakács komoly tapasztalattal a háta mögött vágott bele élelmiszer
manufaktúrájába. Éttermi sous vide és konfitált húsokon edződött, így kifinomult érzéke volt az ízekhez, a húsokon és zöldségeken kívül különleges szószokkal is foglalkozott.

Hernyák László
Fehérborok
Hernyák birtok
Régió: Székesfehérvár
A család 1993 óta él és dolgozik az etyeki borvidéken. Az első években a Vajdaságból hozott párlatkészítési hagyományokatszerették volna csak meghonosítani a faluban, pár év múlva azonban már a helyi szőlőföldeken dolgozva beleszerettek a borkészítésbe.

Török Tibor
Sajtos tallér
Török Tibor e.v.
Régió: Székesfehérvár
A családi cukrász vállalkozás már 2002-ben is nagy népszerűségnek örvendett, az alkalmi tortákra cukrászsüteményekre nagy érdeklődés mutatkozott Csőszön. A sajtos tallérok ötlete Tibor édesanyjától ered, ugyanis az ő finom tallérjai mindig túl hamar elfogytak a családi összejöveteleken. Otthon látva, milyen időigényes munka a ropogtatnivalók előállítása, felmerült egy gép ötlete, mely nagyobb mennyiségben tudna tallérokat sütni.

Plutzer Mariann és Simon Viktor
Fehér- és vörösborok
ViMaVin Manufaktúra Pincészet
Régió: Székesfehérvár
A ViMaVin Pincészet elsőgenerációs borászok munkájának gyümölcse, akik két borvidéken (Mátra és Etyek-Buda), összesen 3,5 hektárnyi területen termelt szőlőjükből készítik boraikat.