
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Demeter Pálinka Manufaktúra nevét elsősorban a tulajdonos vezetéknevéről kapta, de szerencsés véletlen, hogy egyben az antik görög istennő, a termést hozó és gyümölcs érlelő Földanya, Démétér nevével is egybecseng.
A modern pálinkafőzde Ibrányban, a Tiszától néhány kilométernyire található, itt állítják elő a pálinkákat. A magas minőség fenntartása érdekében nagy hangsúlyt fektetnek a helyben termelt alapanyagra.
A főzdében a napérlelte zempléni és rétközi gyümölcsökből készítik a párlatokat, a saját almás- és szilváskerteken túl igyekeznek a lehető legtöbb alapanyagot maguk megtermelni.

Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem
További elérhető termékek

Ungváry Krisztián
Fehérborok
Vayi borászat
Régió: Nyíregyháza
A borászat vezetője Dr. Ungváry Krisztián eredeti végzettsége szerint történész. 1993 óta borszakíróként is tevékenykedett, első területét 1996-ban vásárolta meg. Borait az olaszliszkai Vayi dűlő terméséből készíti. A dűlő különlegessége, hogy tőkeállománya egy része még a báró Vay család által száz évvel ezelőtt ültetett kisfürtű Furmintból áll.

Lendvai Gergő
Tejtermékek
Tejmalom
Régió: Nyíregyháza
A Tejmalom 100%-ban családi tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás, melyet Dr. Lendvai Csaba és felesége Nagy Hajnal alapítottak 2000-ben. A családi tulajdonú gazdaságban termesztik takarmánynövényeiket, ezáltal már a takarmányozástól kezdve odafigyelnek a magas minőségre. Ahogy a takarmányozásnál, úgy a tej feldolgozása során sem használnak mesterséges adalékanyagokat vagy ízfokozókat.

Kulcsár Gábor
Fehérborok
Maison aux Pois Borászat
Régió: Nyíregyháza
A tulajdonos-borász Kulcsár Gábor nem rendelkezik hegyaljai gyökerekkel, fő foglalkozása szerint az agrárszférában tevékenykedik, de határozott elképzelésekkel és nagy lendülettel vágott bele a birtoképítésbe. A boraik az eleganciáról szólnak, többek között ezért is kapott a birtokuk francia nevet. A céljuk kifinomult, letisztult, burgundi stílus, amely képes megmutatni a tokaji terroirt és a termőhelyeikben rejlő potenciált

Keczkó Erika Szilvia
Pépek és lekvárok
Penta Familia Szövetkezet
Régió: Nyíregyháza
2019-ben átadásra került gyümölcsfeldolgozó üzemünk, melynek segítségével konvencionális és bio gyümölcsvelő, gyümölcslé és lekvár előállítására van lehetőségünk. Az alapanyagot termelőink biztosítják, akik évről-évre egyre nagyobb területen termelnek bio minősítéssel rendelkező gyümölcsöket.

Gál Attila
Méz
Virágbéke
Régió: Nyíregyháza
Ahhoz, hogy kiváló méz születhessen, elsősorban kiváló méhecskékre van szükség. És néhány olyan emberre, akik szeretettel, odafigyeléssel gondoskodnak rólunk. Ők pedig mézzel hálálják meg. Így alakul ki a Virágbéke. Az újhullámos magyar méhészet.

Garzó Galatea és Garzó Gabriella
Savanyúságok
Vegipont
Régió: Nyíregyháza
A már 10 éve működő vállalkozásba a család legkisebb lánya, Galatea 2016-ban csatlakozott be. Itt készülnek a házias ízvilágú savanyúságok, friss, termelői alapanyagokból, melyeket a Nyírségből és Hajdúságból szereznek be. A finom, roppanós állagú, savanyított zöldségek remek köretként vagy snackként is szolgálnak.

Sósné Erdelics Anett, Sós Tibor
Száraztészták
Léta Tészta
Régió: Nyíregyháza
A 2015-ben alapított, száraztésztákat gyártó családi vállalkozás Kokad településen működik. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülő tésztatermékeket a nemzetközileg is kifejezetten modernnek számító technológiai eljárásokkal, mégis a kisüzemekre jellemző odafigyeléssel és gondossággal készítik.

Mizser Zsolt
Száraztészták
Dada Tészta
Régió: Nyíregyháza
A Tisza és holtágai által körülölelt Tiszadada településen készülnek a Dada Tészta termékei. A településnek egy pályázat keretében volt lehetősége felújítania a régi Malom épületét. A felújítást követően a gépek beszerzése következett, majd 2014. nyarán elkezdődött a házias jellegű tészták gyártása.

Petrilla István
Aprósütemények
Sütiszalon
Régió: Nyíregyháza
A nyíregyházi Sütiszalon kézműves cukrászda egyedi receptúrák alapján, hozzáadott adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentesen készíti termékeit, többek között a Régiók Kincsei programban elérhető aprósüteményeit is.

Hlavács József, Szekrényes Márton, Horváth Károly Péter
Kézműves sör
BAZ Beer
Régió: Nyíregyháza
Tokajról elsősorban nem a sör jut az eszünkbe, a BAZ Beer sörfőzde azonban tesz róla, hogy ez megváltozzon. A tokaji hegy lábánál főzött újhullámos és klasszikus söröket készítő BAZ Beer sörfőzdét 2018-ban, igazi tokaji kuriózumként hozták létre.