Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaRedő Péter, Vámos Eszter 2017 óta készítik a Csinta falatkákat. A legelső ŐsCsinta mindössze szilvából készült. Ekkor fedezték fel, hogy a különleges, kézműves szárítás képes megtartani a gyümölcs saját ízét, aromáját és tápanyagát.
Azóta már többféle hazai, ellenőrzött bio minőségű gyümölcsökkel dolgoznak. Többek között alma, szilvai, meggy, eper, birs, körte, sárgabarack és homoktövis ízekkel találkozhatunk. De kóstolhatunk gyömbéres és fűszeres csintákat egyaránt. A magos tölcsérekbe pedig napraforgó, tökmag, dió, szezámmag, méz és fűszerek pácolt, szárított keveréke kerül.
A Csinta célja, hogy az egészséges és tudatos étrendbe könnyen beilleszthető snack legyen. Az alacsony hőfokon szárított gyümölcsalap nem tartalmaz semmilyen adalékot, aromát, ízesítőszert, de még citromsavat és pektint sem.
Tökéletesen passzol a gyerekek mindennapjaiba tízóai vagy uzsonnaként, de a felnőttek nassolnivalójaként is megállja a helyét. Ugyanakkor bátran kísérletezhetünk vele a konyhában, és készíthetünk belőle például gluténmentes beiglit vagy gyümölcs sushit.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Seprényi Zsuzsanna, Martinás Dávid és Iványi Rudolf
Sör
SIMA brewing
Régió: Budapest
A SIMA brewing sör megálmodói 2018-ban kezdték el főzni az első házi sört a konyhájukban. Azóta folyamatosan kísérleteznek és fejlődnek, hogy a legfinomabb söröket készíthessék el. A sör számukra szenvedély, amit fontosnak tartanak megosztani másokkal is.
Zbiskó Alexandra
Lekvár, szörp
Breier farm
Régió: Budapest
A Breier Farm termékeinek különlegessége a magas gyümölcstartalom, valamint az íz- és színvilág tökéletes egyensúlyában rejlik. A lekvárokban és szörpökben a gyümölcsök varázslatos ízharmóniája érezhető, amit a kíméletes gyártási folyamat eredményez.
Kecskés Valentin
Mogyoróvaj
Valentine’s Mogyoróvaj
Régió: Budapest
Kecskés Valentin a Valentine’s Mogyoróvaj megálmodója. Életének része a fogyókúra és az egészséges életmód, hiszen 14 éves korában 40 kg-ot fogyott, sportolással és egészséges étkezéssel. Ez a tapasztalat hozta össze a mogyoróvajjal, mely gazdag fehérjében, rostban és egészséges zsírsavakban.
Mucsi Bence és Bagi Henrik
Méz
Magyar Méz Manufaktúra
Régió: Budapest
A Magyar Méz Manufaktúra elkötelezett a legmagasabb minőségű magyar termékek előállítása mellett, melyekkel újra mézfogyasztásra ösztönözhetik az embereket. Termékpalettájukon bio és konvencionális mézek, ízesített mézkülönlegességek, lekvárok, teák, virágpor és propolisz, mézborok, mézes szappanok és különféle ajándékcsomagok is megtalálhatók.
Szűcs Árpád
Tészta
Míves Tészta
Régió: Budapest
Szűcs Árpád és a Míves Tészta Manufaktúra története 2017-ben, egy házi készítésű rétessel kezdődött. Árpád egy fűszeres, túrós, zöldséges rétest szeretett volna otthon sütni, de az előre vásárolt réteslap romlottnak bizonyult. Nem hagyta annyiban a dolgot, rákeresett online, hogy mivel helyettesítheti a tésztát.
Budai Attila Károly, Budai Melchora De La Pena
Fürjtojás tészta
Fürjészkert
Régió: Budapest
A Fürjészkert magyar vállalkozás mögött Budai Attila tevékenykedik, egy mozgássérült fiatalember, aki 28 műtét és különböző epekőproblémák után kezdte felfedezni a fürjtojás egészségügyi előnyeit.
Csósza Dominika
Lekvár
Kutyori Konyha
Régió: Budapest
A családi vállalkozás 2005 óta foglalkozik zöldség- és gyümölcsfeldolgozással Nógrád megye északi részén, 2010-től pedig lekvárok és szörpök gyártásával bővítették tevékenységüket. A lekvárok és szörpök ízvilága a magas gyümölcstartalomnak köszönhető, a termékekből a friss gyümölcsök zamata köszön vissza.
Gál Andrea
Cider
Mad Dog Cider
Régió: Budapest
Andrea és Keith 2014-ben alapították vállalkozásukat és kezdtek bele a saját ciderük gyártásába. Az Angliában megszerzett tudást hozták haza, és az volt a céljuk, hogy egy saját receptúra kifejlesztésével magas minőségű magyar terméket hozzanak létre.
Redő Péter és Vámos Eszter
Gyümölcssnack
Csinta
Régió: Budapest
Redő Péter, Vámos Eszter 2017 óta készítik a Csinta falatkákat. A legelső ŐsCsinta mindössze szilvából készült. Ekkor fedezték fel, hogy a különleges, kézműves szárítás képes megtartani a gyümölcs saját ízét, aromáját és tápanyagát.
Szentesi József
Bor és pezsgő
Szentesi pince
Régió: Budapest
Szentesi József a hazai szőlőállományt a 19. század végén megtizedelő filoxéravész előtti idők magyar szőlőfajtáinak nagy rajongója, a beavatkozásoktól mentes borkészítés szószólója, a Borászok Borásza díj kitüntetettje. Tősgyökeres budaörsi svábként felmenői emberemlékezet óta szőlőt termesztettek és bort készítettek.
Szabó Csaba
Sampon
Dr. Immun Kft.
Régió: Budapest
Hullik a haja? Gyenge, vékony és töredezett? A természet már kezünkbe adta az egészséges tincsek receptjét. A DR. IMMUN KFT alapításakor -1995 - végleg letette a voksát az erdők, mezők gyógypatikája mellett. Mára készítményeink sikeres és kedvelt termékekké váltak, a DR. IMMUN ® uniós védjegyünk pedig egybeforrt a magas minőség és a kiemelkedő hatékonyság fogalmával.
Ali Rawech Szami
Sörök
Legendás Zrt.
Régió: Budapest
A HopTop sörfőzde tulajdonosa, Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. Kezdetben otthon, éjszakákon át próbálkozott a főzéssel, és alkotta meg saját receptúráit. A célja az volt, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának.
Andrási Mihály
Ízesített mézes puszedlik
Andrási Mihály e.v.
Régió: Budapest
Andrási Mihály családi vállalkozása egy lassan feledésbe merülő szakma emlékét eleveníti fel és őrzi meg klasszikus mézeskalácsok és mézes puszedlik gyártásával. Az 1988-ban indult családi manufaktúra elsődleges célja az volt, hogy minőségi alapanyagokból, minőségi termékeket készítsen.
Hernyák László
Fehérborok
Hernyák birtok
Régió: Budapest
A család 1993 óta él és dolgozik az etyeki borvidéken. Az első években a Vajdaságból hozott párlatkészítési hagyományokatszerették volna csak meghonosítani a faluban, pár év múlva azonban már a helyi szőlőföldeken dolgozva beleszerettek a borkészítésbe.
Dobóczky András és Kunics Adrienn
Ketchup-ok
Eurodip Kft.
Régió: Budapest
A kalandos családi múltra visszatekintő vállalkozás 1939-ben Reiter Albin és felesége, Jusztika révén kezdte meg a ketchup gyártást, Örkényben.
Ugyan a kezdetekkor a helybéliek még nem is tudták, mi az a ketchup, lassan egyre több embernek ez lett a megélhetési forrása.
Gervai János
Fehérborok
Gervai János Pincészet
Régió: Budapest
Gervai János 2012 óta vezeti a ma már 2 hektáros borászatát. Célja egy családbarát borászat létrehozása, ahol egyedi borokon keresztül a vendégek megismerhetik Etyek-Buda borvidék utánozhatatlan ízeit és értékeit.