Redő Péter, Vámos Eszter 2017 óta készítik a Csinta falatkákat. A legelső ŐsCsinta mindössze szilvából készült. Ekkor fedezték fel, hogy a különleges, kézműves szárítás képes megtartani a gyümölcs saját ízét, aromáját és tápanyagát.

Azóta már többféle hazai, ellenőrzött bio minőségű gyümölcsökkel dolgoznak. Többek között alma, szilvai, meggy, eper, birs, körte, sárgabarack és homoktövis ízekkel találkozhatunk. De kóstolhatunk gyömbéres és fűszeres csintákat egyaránt. A magos tölcsérekbe pedig napraforgó, tökmag, dió, szezámmag, méz és fűszerek pácolt, szárított keveréke kerül.

A Csinta célja, hogy az egészséges és tudatos étrendbe könnyen beilleszthető snack legyen. Az alacsony hőfokon szárított gyümölcsalap nem tartalmaz semmilyen adalékot, aromát, ízesítőszert, de még citromsavat és pektint sem.

Tökéletesen passzol a gyerekek mindennapjaiba tízóai vagy uzsonnaként, de a felnőttek nassolnivalójaként is megállja a helyét. Ugyanakkor bátran kísérletezhetünk vele a konyhában, és készíthetünk belőle például gluténmentes beiglit vagy gyümölcs sushit.

régiók kincsei

További elérhető termékek
 

Tovább