123

Dr. Bussay László háziorvosi praxisa mellett kezdett borászkodni 1989-ben, egy kis Mura-menti faluban. Munkásságának köszönhető, hogy a Zala visszakerült Magyarország bortérképére, ezt számos szakmai elismerés is bizonyítja. A családi vállalkozást 2014-ben az alapító két lánya örökölte, így Bussay Bianka és Dorottya vette át a praxist és a pincészetet.

A saját telepítésű ültetvények terméséből készülő borok rendkívül testesek és koncentráltak, még a gyengébb évjáratokban is.Arra törekszenek, hogy a minőségi alapanyagok tölgyfahordóban, természetes úton fejlődjenek borrá, melyeket kizárólag palackozásra termelnek.

Ezzel a hagyományőrző és értékteremtő munkával igyekeznek továbbvinni a Bussay hagyatékot.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább