13

A Pincészetben 2009 decembere óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron. A Pincészet első borát 2012-ben töltötték palackba.

Döntő többségben reduktív borok készülnek a pincében, de kóstolhatunk egy-két hordós fehér és vörösbort egyaránt. Jelenleg 7.5 hektár saját területtel rendelkezik a pincészet, melyből 2,5 hektár 2017. tavaszán került újra telepítésre.

Az új telepítésű területeken, három fajta kapott helyet: Pinot Noir, Kékfrankos és Rizlingszilváni. A további 5 hektáron a szőlőfajták széles választéka megtalálható, Szürkebarátot, Irsai Olivért, Olaszrizlinget, Rajnai Rizlinget, Chardonnayt, Sárgamuskotályt, Zengőt, Viktória Gyöngyét, Nektárt, Zweigelt és Cabernet Franc-ot, Cabernet Sauvignont, melyekből elsősorban minőségi fajtabor készül. Céljuk, hogy boraikkal segíteni tudják a borvidék megítélését, fejlődését és a nagy múltú ászári borokat újra ismertté tegyék az országban és országon kívül egyaránt.

régiók kincsei

További elérhető termékek

Tovább