Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaA Balogh & Láng Kolbász egy gyulai székhelyű vállalkozás, amely a magyarországi kolbászkészítés hagyományait őrzi és ápolja. A cég különösen büszke arra, hogy a hagyományos receptúrákat és technológiákat ötvözi a modern élelmiszerbiztonsági előírásokkal, hogy a legjobb minőségű kolbászokat készítse.
Termékeik kizárólag magas minőségű forrásokból származó húsból készülnek, különös figyelmet fordítva a fűszerezésre és az érlelésre, biztosítva ezzel a hamisítatlan, hagyományos magyar ízeket.
Neked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Ván Jenő
Tejtermékek
Szentkúti tej
Régió: Hódmezővásárhely
A Szentkúti tej 2019. decemberében kezdte meg a Szentkúti tejtermékcsalád gyártását petőfiszállási feldolgozó üzemükben. A tejtermékek adalékmentesek, vagy természetes adalékokat tartalmaznak, megőrizve a tej valódi biológiai tulajdonságait.
Major József
Húskészítmények
Major Hús
Régió: Hódmezővásárhely
A Major Hús 2021 márciusában bővítette tevékenységi körét egy hódmezővásárhelyi vágóhíd működtetésével. Saját vágóhídjukon kizárólag Magyarországról származó állatokat dolgoznak fel, támogatva ezzel a helyi és környékbeli termelőket. A minőség folyamatos biztosítása érdekében szorosan együttműködnek a termelőkkel.
Dragon Tibor
Száraztészták
KATA tészta
Régió: Hódmezővásárhely
A Kata tészta Dragon Tibor és Dragonné Seres Edit nevéhez fűződik. Tésztaüzemüket családi vállalkozásként alapították 1994-ben. Házias jellegű tésztáikkal páratlan és finom ízeket szeretnének minden háztartásba csempészni.
Kádár Gyöngyvér
Száraztészták
Minden napra fürjtojás Kft.
Régió: Hódmezővásárhely
A békéscsabai farmot 2019-ben nyitotta meg Kádár Gyöngyvér, párjával együtt mertek nagyot álmodni, és megvették első fürjeiket. Hamar kiderült, hogy termékeikre lenne igény, ezért tovább fejlesztették családi vállalkozásukat. Ma már átlagosan 1100 fürjet nevelnek, és a tervek szerint az állomány még tovább fog bővülni.
Csávás Norbert
Szószok, lekvárok
Homokhátság Szíve Start Szociális Szövetkezet
Régió: Hódmezővásárhely
A Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet Bordányban, a Homokhátság Szívében működik. A szociális szövetkezet célkitűzése a helyi munkanélküliség csökkentésén túl, hogy elsősorban helyi alapanyagból, tartósítószer és adalékanyag-mentesen készüljenek a különlegességek. A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből olyan prémium minőségű kész termékek előállítását célozták meg, amelyek megállják a helyüket akár a nagyvárosok kézműves boltjaiban is.
Valentinyi Fruzsina
Rizs, rizsliszt
Dor-Fru Kft.
Régió: Hódmezővásárhely
A rizstermesztéssel foglalkozó családi vállalkozást Valentinyi Károly és lánya Fruzsina közösen vezetik. A mezőberényi üzemben 100%-ban magyar rizst termesztenek és dolgoznak fel, sőt a rizs fajtafenntartásán is munkálkodnak. A hagyományos gazdálkodásból származó magyar rizs mellett szintén kiemelt szerepet kap a bio rizs feldolgozás.
Wilhelm E. András
Mézbor
Wilhelm E. András egyéni vállakozó
Régió: Hódmezővásárhely
Wilhelm András 1996 óta foglalkozik méhészkedéssel, az első méhcsaládokat 16 éves korában vásárolta fel. Az idők során a méhcsaládok száma gyarapodott, ahogy a András szaktudása is. Az agrárközgazdász szak elvégzése után külföldön dolgozott, a mézbor készítésének alapjait Ausztriában tanulta, de hazatérése óta már Kecskeméten űzi mesterségét.
Klazsik György és Herman László
Tojás
KLA-MAN Farm Kft.
Régió: Hódmezővásárhely
Klazsik György és Herman László 2008-ban alapította meg vállalkozását, mely baromfitartással és tojástermeléssel fogalkozik. A farm Ruzsa külkerületén található, itt építették fel a 22.500 állat befogadására alkalmas baromfitelepet.
Molnár Anita
Fűszerpaprika
PaprikaMolnár
Régió: Hódmezővásárhely
A PaprikaMolnár családi vállalkozás nagy szenvedéllyel foglalkozik a fűszerpaprikával. Egyedülálló módon ötvözik a gyártást a hagyományőrzéssel, hiszen kutatják és meg is osztják a paprikás örökséget. A Malom mellett Paprikamúzeumot működtetnek, ahol bemutatjuk a szegedi és magyar paprikakultúra 200 éves történetét.
Váraljai László
Termelői méz
Bivalyos tanya
Régió: Hódmezővásárhely
A 30 éve, Ásotthalmon fejlődő családi gazdaság tanyáján elsősorban batáta termesztésével, fűszerkészítéssel, illetve méhészkedéssel foglalkoznak.
A kaptárak kihelyezése nagy szakértelmet igényel, ezen is múlik, milyen méz lesz a végeredmény.
Juhász Sándorné
Száraztészta
Izsáki Házitészta
Régió: Hódmezővásárhely
Juhász Sándor és felesége Ica mama 1990-ben alapították meg manufaktúrájukat, Kecskeméttől 25 kilométerre, Izsákon.
A vállalkozás elindításakor szó szerint a családi ház pincéjében gyúrták és szárították a tésztákat, de a finom száraztészták népszerűségének köszönhetően dőltek a megrendelések, így bővült a cég is.
Berkeszi Andor
Kisüzemi sörök
Biovitamix (Alkimista sörfőzde)
Régió: Hódmezővásárhely
A családi hobbiból vállalkozássá fejlődött kézműves főzde két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Hódmezővásárhelyen.
Az Alkimista sörfőzde egyik célja, hogy hozzájáruljon a hazai sörkultúra fejlődéséhez, és hogy a sörkedvelőknek számára is valódi alternatívát nyújtson a sörválasztásban.
Szanka Dániel, Zámbó Anita, László Sándor
Pálinkák, vodka, likőrök
Gong pálinka
Régió: Hódmezővásárhely
A családi vállalkozás 2017 óta foglalkozik szeszesitalok készítésével, a Szeged melletti Deszken.
Elsőként a pálinkafőzésbe vágtak bele, majd más égetett szeszek, gin, rum, vodka és likőrök is megjelentek a kínálatban. A vállalkozásból és a napi munkából a család minden tagja kiveszi a részét, az apa szakmai tapasztalata, az anya üzleti érzéke, és az új generáció főzőmesteri tehetsége együtt eredményezi az italok magas színvonalát.
Hódi Ágota
Fűszerpaprika
Hódi Paprika
Régió: Hódmezővásárhely
Hódi Ágota családi vállalkozásában generációk óta termesztik és dolgozzák fel a valódi, szegedi pirospaprikát.
Ezt a fűszert nem kell különösebben bemutatni, hiszen a magyaros ízvilág egyik alapköve, a Hódi Paprika termékcsalád azonban azért is különleges, mert nem felvásárolt alapanyagból, hanem kizárólag saját, Szeged környéki területeken termett nyersanyagból készül.
Varga Árpád
Fehér- és roséborok
Gedeon Birtok
Régió: Hódmezővásárhely
Varga Árpád nagyszülei is dédszülei is mind borászok voltak, így gyerekkorától lehetősége volt ellesni a szakma csínját-bínját.
Az izsáki Gedeon birtokon ma már 80 hektáron gazdálkodik, ahol autentikus alföldi szőlőket művel, nagy figyelmet szentelve a dűlők adottságainak. A családi tradíciók mellett a modernitás is jellemzi törekvéseit.