Andrási Mihály családi vállalkozása egy assan feledésbe merülő szakma emlékét eleveníti fel és őrzi meg klasszikus mézeskalácsok és mézes puszedlik gyártásával. Az 1988-ban indult családi manufaktúra elsődleges célja az volt, hogy minőségi alapanyagokból, minőségi termékeket készítsen. A finomságok éppen ezért kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak adalékanyagokat, sem tartósítószert. Ennek is köszönhető, hogy több mint 20 éve aratnak nagy sikert termékeik a hazai és külföldi rendezvényeken, ünnepi vásárokon.
Az édességek a hagyományos eljárásokhoz hűen a mai napig fatüzelésű kemencében sülnek, minden munkafolyamat kézzel történik, egyedül a tészta dagasztásához használnak gépeket. A figurák alakjában a tradicionális vonal mellett a modern formák is megjelennek, és a díszítésben is rengeteg kreativitás rejlik.
Megkóstolnád a terméket? Nézd meg, mely boltokban elérhető!
BoltlistaNeked is van egy kincset érő terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
JelentkezemTovábbi elérhető termékek
Sör
SIMA brewing
Régió: Budapest
A SIMA brewing sör megálmodói 2018-ban kezdték el főzni az első házi sört a konyhájukban. Azóta folyamatosan kísérleteznek és fejlődnek, hogy a legfinomabb söröket készíthessék el. A sör számukra szenvedély, amit fontosnak tartanak megosztani másokkal is.
Lekvár, szörp
Breier farm
Régió: Budapest
A Breier Farm termékeinek különlegessége a magas gyümölcstartalom, valamint az íz- és színvilág tökéletes egyensúlyában rejlik. A lekvárokban és szörpökben a gyümölcsök varázslatos ízharmóniája érezhető, amit a kíméletes gyártási folyamat eredményez.
Mogyoróvaj
Valentine’s Mogyoróvaj
Régió: Budapest
Kecskés Valentin a Valentine’s Mogyoróvaj megálmodója. Életének része a fogyókúra és az egészséges életmód, hiszen 14 éves korában 40 kg-ot fogyott, sportolással és egészséges étkezéssel. Ez a tapasztalat hozta össze a mogyoróvajjal, mely gazdag fehérjében, rostban és egészséges zsírsavakban.
Méz
Magyar Méz Manufaktúra
Régió: Budapest
A Magyar Méz Manufaktúra elkötelezett a legmagasabb minőségű magyar termékek előállítása mellett, melyekkel újra mézfogyasztásra ösztönözhetik az embereket. Termékpalettájukon bio és konvencionális mézek, ízesített mézkülönlegességek, lekvárok, teák, virágpor és propolisz, mézborok, mézes szappanok és különféle ajándékcsomagok is megtalálhatók.
Tészta
Míves Tészta
Régió: Budapest
Szűcs Árpád és a Míves Tészta Manufaktúra története 2017-ben, egy házi készítésű rétessel kezdődött. Árpád egy fűszeres, túrós, zöldséges rétest szeretett volna otthon sütni, de az előre vásárolt réteslap romlottnak bizonyult. Nem hagyta annyiban a dolgot, rákeresett online, hogy mivel helyettesítheti a tésztát.
Fürjtojás tészta
Fürjészkert
Régió: Budapest
A Fürjészkert magyar vállalkozás mögött Budai Attila tevékenykedik, egy mozgássérült fiatalember, aki 28 műtét és különböző epekőproblémák után kezdte felfedezni a fürjtojás egészségügyi előnyeit.
Cider
Mad Dog Cider
Régió: Budapest
Andrea és Keith 2014-ben alapították vállalkozásukat és kezdtek bele a saját ciderük gyártásába. Az Angliában megszerzett tudást hozták haza, és az volt a céljuk, hogy egy saját receptúra kifejlesztésével magas minőségű magyar terméket hozzanak létre.
Gyümölcssnack
Csinta
Régió: Budapest
Redő Péter, Vámos Eszter 2017 óta készítik a Csinta falatkákat. A legelső ŐsCsinta mindössze szilvából készült. Ekkor fedezték fel, hogy a különleges, kézműves szárítás képes megtartani a gyümölcs saját ízét, aromáját és tápanyagát.
Bor és pezsgő
Szentesi pince
Régió: Budapest
Szentesi József a hazai szőlőállományt a 19. század végén megtizedelő filoxéravész előtti idők magyar szőlőfajtáinak nagy rajongója, a beavatkozásoktól mentes borkészítés szószólója, a Borászok Borásza díj kitüntetettje. Tősgyökeres budaörsi svábként felmenői emberemlékezet óta szőlőt termesztettek és bort készítettek.
Sampon
Dr. Immun Kft.
Régió: Budapest
Hullik a haja? Gyenge, vékony és töredezett? A természet már kezünkbe adta az egészséges tincsek receptjét. A DR. IMMUN KFT alapításakor -1995 - végleg letette a voksát az erdők, mezők gyógypatikája mellett. Mára készítményeink sikeres és kedvelt termékekké váltak, a DR. IMMUN ® uniós védjegyünk pedig egybeforrt a magas minőség és a kiemelkedő hatékonyság fogalmával.
Sörök
Legendás Zrt.
Régió: Budapest
A HopTop sörfőzde tulajdonosa, Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. Kezdetben otthon, éjszakákon át próbálkozott a főzéssel, és alkotta meg saját receptúráit. A célja az volt, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának.
Lekvár
Kutyori Konyha
Régió: Budapest
A családi vállalkozás 2005 óta foglalkozik zöldség- és gyümölcsfeldolgozással Nógrád megye északi részén, 2010-től pedig lekvárok és szörpök gyártásával bővítették tevékenységüket. A lekvárok és szörpök ízvilága a magas gyümölcstartalomnak köszönhető, a termékekből a friss gyümölcsök zamata köszön vissza.
Fehérborok
Hernyák birtok
Régió: Budapest
A család 1993 óta él és dolgozik az etyeki borvidéken. Az első években a Vajdaságból hozott párlatkészítési hagyományokatszerették volna csak meghonosítani a faluban, pár év múlva azonban már a helyi szőlőföldeken dolgozva beleszerettek a borkészítésbe.
Ketchup-ok
Eurodip Kft.
Régió: Budapest
A kalandos családi múltra visszatekintő vállalkozás 1939-ben Reiter Albin és felesége, Jusztika révén kezdte meg a ketchup gyártást, Örkényben.
Ugyan a kezdetekkor a helybéliek még nem is tudták, mi az a ketchup, lassan egyre több embernek ez lett a megélhetési forrása.
Fehérborok
Gervai János Pincészet
Régió: Budapest
Gervai János 2012 óta vezeti a ma már 2 hektáros borászatát. Célja egy családbarát borászat létrehozása, ahol egyedi borokon keresztül a vendégek megismerhetik Etyek-Buda borvidék utánozhatatlan ízeit és értékeit.