
Székesfehérvár környéki régiós termékeink 2022. 06. 01-ig kiválasztott budapesti üzletekben is!
BoltlistaKézműves termékek a régióból
Célul tűztük ki, hogy egy csokorba gyűjtjük a helyi kistermelők legjavát és kiváló minőségű, kézműves termékeiket elérhetővé tesszük a SPAR Magyarország vásárlói számára.A SPAR Magyarország Kft. 2022 decemberéig 6 regionális központot nyit az országban (2021-ben: Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Hódmezővásárhely, majd 2022-ben Győr, Pécs, Nyíregyháza), melyek a vonzáskörzetükben működő, meghatározott paraméterekkel rendelkező üzletekkel együtt alkotnak majd egy-egy régiót.
A regionális központok nagyságrendileg 50 km-es körzetéből várjuk olyan kistermelők jelentkezését, akik azonosulni tudnak értékeinkkel.


Neked is van egy helyileg ismert, kézműves terméked? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem

A legújabb Régiók Kincsei termékek, és akik mögötte vannak

Fábián Balázs és Szabó Melinda
Savanyúságok
Noszlopi Finomságok
Régió: Székesfehérvár
A Noszlopi Finomságok konzervüzemben 1992 óta készülnek a minőségi savanyúságok és befőttek. Az alapanyagokat kizárólag magyar termelőktől, szabadföldi termesztésből szerzik be.

Molnár Anita
Fűszerpaprika
PaprikaMolnár
Régió: Hódmezővásárhely
A PaprikaMolnár családi vállalkozás nagy szenvedéllyel foglalkozik a fűszerpaprikával. Egyedülálló módon ötvözik a gyártást a hagyományőrzéssel, hiszen kutatják és meg is osztják a paprikás örökséget. A Malom mellett Paprikamúzeumot működtetnek, ahol bemutatjuk a szegedi és magyar paprikakultúra 200 éves történetét.

Sőre Balázs és Sőre László
Száraztészták
Bikali tészta
Régió: Pécs
Sőre László 1994-ben alapította vállalkozását, és kezdetben baromfi tartással foglalkozott. Nem sokkal ezután áttért a tojástermelésre, valamint tojásfertőtlenítő- és csomagolóüzemet is létrehozott. Később a tojások további feldolgozása mentén jött az ötlet, hogy tésztaüzemet létesítsen, mely 2012-ben meg is kezdte működését, 10 féle tészta gyártásával.

Wilhelm Dávid
Fehérborok
Belward bor
Régió: Pécs
A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. Az adottságok tekintetében nincs ok panaszra, az évtizedes tapasztalat mellé a Hásságy különleges mikroklímája biztosítja a megfelelő alapot a borkészítéshez.

Lép Péter
Pálinkák
Gáti Papa
Régió: Pécs
A Gáti Papa pálinkafőzde és fogadó a baranyai Kárász faluban található, itt varázsolják át a pár pillanatig tökéletes gyümölcsöket halhatatlan párlatokká. Ezt a folyamatot nagy szakértelemmel végzik, minőségi cefréből, ideális hőfok és korszerű terchnológia segítségével.

Tóth Gergely
Tasakos zöldségköret
Ataisz
Régió: Pécs
Tóth Gergely, az Ataisz márka alapítója saját fogyókúrája során merült bele a vegetáriánus és egészségtudatos táplálkozás különféle irányzataiba, ezek a tapasztalatok vezették őt a reformélelmiszereket gyártó családi vállalkozáshoz.

Daróczi Balázs
Pálinkák
Siklóssy Pálinka
Régió: Pécs
A Siklóssy pálinka üzemében nagy szakértelemmel és gondoskodással készítik a sokszínű, harmonikus párlatokat, melyekhez a Siklós térségben megtermelt gyümölcsök adják az alapot.

Bagó Roland
Olajak és chipsek
Bagoila
Régió: Székesfehérvár
A Bagolia családi vállalkozás minőségi olajok, lisztek és fehérjék előállításával foglalkozik. Kisigmándi üzemükben saját fejlesztésű gépekkel, természetes alapanyagokból állítják elő minőségi termékeiket. Itt készülnek a hidegen sajtolt olajak többek között tökmagból, lenmagból, szezámmagból, és még sorolhatnánk.

Kaszap Gábor és Vigh Dávid
Kisüzemi sörök
Uradalmi Sörmanufaktúra
Régió: Székesfehérvár
Az Uradalmi Sörmanufaktúra 2016-ban alapított vállalkozás, melyet a tulajdonosok külföldön szerzett tapasztalatai, a kézműves sörök számukra korábban ismeretlen kultúrájának megismerése ihletett.

Varga Árpád
Fehér- és roséborok
Gedeon Birtok
Régió: Hódmezővásárhely
Varga Árpád nagyszülei is dédszülei is mind borászok voltak, így gyerekkorától lehetősége volt ellesni a szakma csínját-bínját.
Az izsáki Gedeon birtokon ma már 80 hektáron gazdálkodik, ahol autentikus alföldi szőlőket művel, nagy figyelmet szentelve a dűlők adottságainak.

Hódi Ágota
Fűszerpaprika
Hódi Paprika
Régió: Hódmezővásárhely
Hódi Ágota családi vállalkozásában generációk óta termesztik és dolgozzák fel a valódi, szegedi pirospaprikát.
Ezt a fűszert nem kell különösebben bemutatni, hiszen a magyaros ízvilág egyik alapköve, a Hódi Paprika termékcsalád azonban azért is különleges, mert nem felvásárolt alapanyagból, hanem kizárólag saját, Szeged környéki területeken termett nyersanyagból készül.

Szanka Dániel, Zámbó Anita, László Sándor
Pálinkák, vodka, likőrök
Gong pálinka
Régió: Hódmezővásárhely
A családi vállalkozás 2017 óta foglalkozik szeszesitalok készítésével, a Szeged melletti Deszken.
Elsőként a pálinkafőzésbe vágtak bele, majd más égetett szeszek, gin, rum, vodka és likőrök is megjelentek a kínálatban.

Váraljai László
Termelői méz
Bivalyos tanya
Régió: Hódmezővásárhely
A 30 éve, Ásotthalmon fejlődő családi gazdaság tanyáján elsősorban batáta termesztésével, fűszerkészítéssel, illetve méhészkedéssel foglalkoznak.
A kaptárak kihelyezése nagy szakértelmet igényel, ezen is múlik, milyen méz lesz a végeredmény.

Berkeszi Andor
Kisüzemi sörök
Biovitamix (Alkimista sörfőzde)
Régió: Hódmezővásárhely
A családi hobbiból vállalkozássá fejlődött kézműves főzde két évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Hódmezővásárhelyen.
Az Alkimista sörfőzde egyik célja, hogy hozzájáruljon a hazai sörkultúra fejlődéséhez, és hogy a sörkedvelőknek számára is valódi alternatívát nyújtson a sörválasztásban.

Juhász Sándorné
Száraztészta
Izsáki Házitészta
Régió: Hódmezővásárhely
Juhász Sándor és felesége Ica mama 1990-ben alapították meg manufaktúrájukat, Kecskeméttől 25 kilométerre, Izsákon.
A vállalkozás elindításakor szó szerint a családi ház pincéjében gyúrták és szárították a tésztákat, de a finom száraztészták népszerűségének köszönhetően dőltek a megrendelések, így bővült a cég is.

Kovácsné Nagy Krisztina, Kovács Lajos
Száraztészta
Família Tészta
Régió: Hódmezővásárhely
A Békés megye szívében alapított családi vállalkozás közel 30 éve, 1992-ben indult, és vágott bele a tésztagyártásba.
A házi jellegű, 8 tojásos tészták a régi idők ízeit és formáit idézik, a dél-alföldi hagyományokat tiszteletben tartva. A régi idők ízei mellé persze betársult az innováció is, a minőségi összetevők és a technológiai munkafolyamat is követi az modern igényeket.

Káli Enikő és Káli Balázs
Balaton-felvidéki fehérborok
Káli Balázs borászat
Régió: Zalaegerszeg
A tősgyökeres szentbékállai borász családja 1830 óta él ugyanabban a házban, melynek még címerén is szőlőfürtök láthatóak.
Káli Balázs tehát tagadhatatlanul helyi termelő, és nevéhez híven minden dűlőt úgy ismer a Balaton-felvidéken, mint a tenyerét. Pontosan tudja, hogy melyik lankára milyen szőlőfajta illik és mindegyik fajtából kihozza a maximális ízélményt.

Horváth Imre
Sajtos perec és rúd
Miklósfai kézműves műhely
Régió: Zalaegerszeg
Horváth Imre saját családi háza földszintjén alakította ki cukrászüzemét 2013-ban, mely a régió egyik legfiatalabb termelőüzeme lett.
A házi jellegű, kézműves sütemények tradicionális és modern receptek alapján, minőségi alapanyagokból és adalékanyagoktól mentesen készülnek, pont úgy, ahogy azt nagymamáink is megszerettették velünk.

Kulcsár Norbert és Szolnok Ferenc
Mustárok
Kanizsai mustár
Régió: Zalaegerszeg
A Kanizsai mustár elkötelezett a minőségi, hazai alapanyagok használata iránt, méghozzá tartósítószer-, adalékanyag- és színezékmentesen. A mustárok legfőbb alapanyaga a fehér mustármag, mely nem vizesedik el, így állagát és jótékony élettani hatásait is megőrzi.

Lukács Ilona
Tejtermékek
Győrvár Tej
Régió: Zalaegerszeg
A tejüzem létesítésének gondolata már hosszú évekkel ezelőtt megfogalmazódott a tulajdonosokban, akkoriban ugyanis nem volt könnyű feladat a megfelelő minőségű és mennyiségű tejtermék beszerzése.

Elekes Ferenc és Mihály Szilvia
Elf kisüzemi sörök
Promolike-Zala Kft.
Régió: Zalaegerszeg
Az ELF kisüzemi sörfőzdét 2017 júniusában alapították, kis családi vállalkozásként, Zalaegerszegen. A tradicionális házi sörfőzést követve ale típusú söröket készítenek, melyek széles választékban érhetőek el, a klasszikus lagertől, a frissítő fűszeres búzasörön át egészen a testes barna stoutig.

Dóka Éva
Fehér-, vörös- és rosé borok
Dóka Éva pincészet
Régió: Zalaegerszeg
A tradicionális szőlőfajták adják az alapot, a hagyományok és a modern borászati technológiák ötvözésével pedig létrejönnek a varázslatos ízek. Legyen az kacér nektár, vagy bölcs furmint, mindegyik bort más miatt szeretjük.

Farkas Tibor
Gyümölcspálinkák
Farkas Pálinka Kft.
Régió: Zalaegerszeg
A 37 éves szakmai tapasztalat és Mester végzettség garantálja a nagy szakértelmet igénylő folyamatok ellátását. Kézzel szedett, válogatott, érett gyümölcsökből irányított erjesztés után főzik a gyümölcspürét, illetve a csonthéjas gyümölcsök is csak magozás után kerülhetnek erjesztésre.

Fitos Gabriella
Mariann száraztészták
Fitos László e. v.
Régió: Zalaegerszeg
Fitos László családi vállalkozása 1977 óta foglalkozik száraztészta gyártással.A hagyományos, házias jellegű és kiváló minőségű termékek előállítását folyamatos fejlesztések biztosították, tésztagyártó gépeik a világon egyedülállók, egyéni igények szerint lettek kialakítva.

Bussay Dorottya
Fehér-, vörös- és roséborok
Bussay pincészet
Régió: Zalaegerszeg
A saját telepítésű ültetvények terméséből készülő borok rendkívül testesek és koncentráltak, még a gyengébb évjáratokban is.Arra törekszenek, hogy a minőségi alapanyagok tölgyfahordóban, természetes úton fejlődjenek borrá, melyeket kizárólag palackozásra termelnek.

Andrási Mihály
Ízesített mézes puszedlik
Andrási Mihály e.v.
Régió: Székesfehérvár
Andrási Mihály családi vállalkozása egy lassan feledésbe merülő szakma emlékét eleveníti fel és őrzi meg klasszikus mézeskalácsok és mézes puszedlik gyártásával. Az 1988-ban indult családi manufaktúra elsődleges célja az volt, hogy minőségi alapanyagokból, minőségi termékeket készítsen.

Agrotojás Kft.
Mélyalmos tyúktojás
Agrotojás Kft.
Régió: Székesfehérvár
A tojástermesztés gondolata már 30 évvel ezelőtt felmerült az alapítókban,
majd 2019-ben vált valósággá. Az indulást tudatos felkészülés és önképzés előzte meg, ez garantálta a tapasztalható magas minőséget.

Gottwald Szilárd
Fehér- és vörösborok
Gottwald borászat
Régió: Székesfehérvár
A Gottwald Borászat egy második generációs gazdaság, amelyet a vállalkozást mostanság működtető Gottwald fivérek édesapja kezdett el.

Tóth Zoltán
Cornito gluténmentes száraztészták és ostyák
Gluténmentes Bt.
Régió: Székesfehérvár
A családi vállalkozás 1988 óta foglalkozik gluténmentes termékekkel, először kenyérpor és süteménypor, majd száraztészták gyártásával.
A kukoricalisztből előállított élelmiszerek ökológiailag ellenőrzött termesztésű alapanyagokból készülnek, és kiváló minőséget képviselnek.

Emmer Ádám
Száraztészták
Gergely Food Kft.
Régió: Székesfehérvár
A teljes egészében magyar tulajdonú Gergely Food Kft. története 1977-ben kezdődött élelmiszergyártással. 1986-ban kezdtek foglalkozni száraztészta készítéssel, először kisüzemi körülmények között, de a termékek nagy sikerének és folyamatosan növekvő keresletnek köszönhetően tovább bővült az üzem.

Plutzer Mariann és Simon Viktor
Fehér- és vörösborok
ViMaVin Manufaktúra Pincészet
Régió: Székesfehérvár
A ViMaVin Pincészet elsőgenerációs borászok munkájának gyümölcse, akik két borvidéken (Mátra és Etyek-Buda), összesen 3,5 hektárnyi területen termelt szőlőjükből készítik boraikat.

Dobóczky András és Kunics Adrienn
Ketchup-ok
Eurodip Kft.
Régió: Székesfehérvár
A kalandos családi múltra visszatekintő vállalkozás 1939-ben Reiter Albin és felesége, Jusztika révén kezdte meg a ketchup gyártást, Örkényben.
Ugyan a kezdetekkor a helybéliek még nem is tudták, mi az a ketchup, lassan egyre több embernek ez lett a megélhetési forrása.

Hernyák László
Fehérborok
Hernyák birtok
Régió: Székesfehérvár
A család 1993 óta él és dolgozik az etyeki borvidéken. Az első években a Vajdaságból hozott párlatkészítési hagyományokatszerették volna csak meghonosítani a faluban, pár év múlva azonban már a helyi szőlőföldeken dolgozva beleszerettek a borkészítésbe.

Gál Zsolt
Különleges mustárok
Rosd Gasztro szövetkezet
Régió: Székesfehérvár
Gál Zsolt mesterszakács komoly tapasztalattal a háta mögött vágott bele élelmiszer
manufaktúrájába. Éttermi sous vide és konfitált húsokon edződött, így kifinomult érzéke volt az ízekhez, a húsokon és zöldségeken kívül különleges szószokkal is foglalkozott.

Bősze Csaba
Fehér-, vörös- és roséborok
Bősze Pincészet
Régió: Székesfehérvár
2009 decembere óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron. Az első borukat 2012-ben töltötték palackba.

Török Tibor
Sajtos tallér
Török Tibor e.v.
Régió: Székesfehérvár
A családi cukrász vállalkozás már 2002-ben is nagy népszerűségnek örvendett, az alkalmi tortákra cukrászsüteményekre nagy érdeklődés mutatkozott Csőszön. A sajtos tallérok ötlete Tibor édesanyjától ered, ugyanis az ő finom tallérjai mindig túl hamar elfogytak a családi összejöveteleken. Otthon látva, milyen időigényes munka a ropogtatnivalók előállítása, felmerült egy gép ötlete, mely nagyobb mennyiségben tudna tallérokat sütni.

Bemutatkoznál termékeiddel környékbeli üzleteinkben? Jelentkezz a Régiók Kincsei programba!
Jelentkezem