Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Részletes termékadatok

Termék információk

PurPur® kenyér
A PurPur® kenyér teljes kiőrlésű purpurlisztből, teljes kiőrlésű rozslisztből és búzalisztből készül. Magas értékű összetevői, mint pl. az élelmi rostok és antociánok amiket a purpur búzaszem külső rétege tartalmaz, belekerülnek a PurPur® kenyérbe is. Ez megmutatkozik erős, ropogós héjában, zaftos bélzetében és hosszú frissességében. A purpur búza erős fűszeres íze a PurPur® kenyérben többek között tökmaggal, napraforgómaggal és dióval van kiegészítve. Az eredmény: diós, teljes íz, zaftos bélzet és rendkívül vonzó megjelenés.
A ritka és kevesek által ismert purpur búzából előállított liszt más az ízében, tartalmában és hatásában a hagyományos lisztekhez képest. A purpur búza bíbor színezete tipikus külsőt kölcsönöz a kenyérnek.
Az évszázadokon keresztül elfeledett és nem továbbnemesített purpur búza csak most fedte fel titkát, úgy különleges színével és történetével, mint értékes tartalmával. Soha nem termesztették nagy mennyiségben, így évszázadokon keresztül is természetesen maradt fent.
A bíbor szín különleges tartalmat jelez. Az antocián, mely a purpur búza héjszerkezetében található, a kenyérnek különleges színű ismertetőjegyet kölcsönöz. Az antocián tartalom a purpur búzában hozzávatőleg 10-szer magasabb, mint a hagyományos kenyérlisztben.
Az antocián a természetes sejtvédelmet szolgálja, mivel antioxidáns hatású, a szervezetben felhalmozódott ártalmas szabad gyököket leköti.

Jellemzők

Teljes kiőrlésű ősbúzaliszt felhasználásával
Kenyér. Teljes kiőrlésű ősbúzából

Átlagos tápértékek

100 g 1 adag (kb. 30 g) termékben Adagonként a napi beviteli referencia érték %-ában*
Energia 997 kJ/237 kcal 299 kJ/71 kcal 4%
Zsír 3,8 g 1,1 g 2%
amelyből telített zsírsavak 0,6 g 0,2 g 1%
Szénhidrát 36,0 g 10,8 g 4%
amelyből cukrok 2,0 g 0,6 g 1%
Rost 6,9 g 2,1 g 9%
Fehérje 11,2 g 3,4 g 7%
1,40 g 0,42 g 7%
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
A csomagolásban található kenyér 13 adagra/szeletre osztható.
Tárolása Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, száraz, hűvös helyen tárolva, a címkén jelzett időpontig: (nap, hónap, év). A felbontást követően tiszta, száraz, hűvös és penészmentes helyen tárolja, és néhány napon belül fogyassza el.

Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Összetevők Liszt (teljeskiőrlésű búzaliszt, teljeskiőrlésű rozsliszt, búzaliszt, rozsliszt), Ivóvíz, Szójatöret, Tökmag, Napraforgó, Burgonyapehely, Dió, Élesztő, Étkezési só, Cukor, Árpamaláta liszt, Stabilizátor: E466, Lisztkezelő szer: aszkorbinsav, Tartósítószer: kalcium-propionát.
Allergének Nyomokban tejet, tojást, és szezámmagot is tartalmazhat.
Nettó mennyiség 400g
Kapcsolat:
Gyártó címe:
Vita-Sütő Kft.
H-2900 Komárom
József A. u. 10.
Vevőszolgálat:
Vita-Sütő Kft.
H-2900 Komárom
József A. u. 10.