Gyömbéres-fokhagymás leves

Elkészítés

  1. Melegítsük az olajat egy edényben közepes lángon. A sonkahagymát felkockázzuk, az edénybe tesszük és 4-5 percig főzzük, amíg áttetszővé nem válnak és kissé megpuhulnak.
  2. A zöldhagyma fehér részét felaprítjuk (a zöldet is felapríthatjuk, de félretesszük a feltéthez). A fehér részt tegyük az edénybe az aprított fokhagymával és a gyömbérrel együtt. 1-2 percig főzzük, vagy amíg illatos lesz.
  3. Óvatosan öntsük az alaplevet az edénybe, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a szójaszószt, fedjük le és pároljuk további 10 percig.
  4. A rizstésztát főzzük meg a csomagolás utasításai alapján. Szűrjük le, tegyük félre. Ezután adjuk a leveshez a felszeletelt gombát, a főtt tésztát és a pak-choi-t. Hagyjuk ismét 5-7 percig főni, vagy amíg a pak-choi megpuhul. Ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Osszuk el a levest, a tetejére tegyük a zöldhagyma zöld részét, a szezámmagot és ha szükségét érezzük, a chilipelyhet.

Hozzávalók