Mentás-citromos grillzöldség saláta rozspirítóson

Mentás-citromos grillzöldség saláta rozspirítóson

60 perc közepes
Egyszerű ebéd, de kiválló tízórai/uzsonna válhat belőle

Hozzávalók

Előkészítés

A vasserpenyőt vagy a faszenet max hőfokra beizzítom. A zöldségeket megmosom, a spárga fás szárát letöröm, a cukkinit karikákra vágom. Mindhárom zöldséget szárazon fölpakolom sülni, közben elkészítem hozzá az "utolsó kenetet". Ehhez elegyítem az olajat a balzsamecettel, a szárított fűszerekkel, a sóval, a borssal és a fokhagymával. Közben a zöldségeket megfordítom. A már megsült oldalukat megkenem az olajos páccal, majd fordítok rajtuk egyet, és ott is megkenem, ezzel együtt le is veszem a tűzről, hagyom kicsit hűlni. A szárított paradicsomokat csíkokra, a megsült spárgát és hagymát srégen 3-5 centis darabokra vágom, és az összes zöldséget egy keverőtálba teszem. A mentaleveleket durvára összevágom, a zöldségeket meghintem vele, megöntözöm a citrom levével, reszelek rá keveset a héjából, az egészet alaposan összeforgatom, és tálalhatom is. Ha forrón szeretném kínálni, a kenyeret akkor teszem a pirítóba, amikor a zöldségeket leveszem a tűzről. Ha hidegen teszem asztalra, akkor érdemes egy fél vagy egy teljes nappal korábban elkészítenem a salátát, hűtőben összeérlelni, és a forró pirítósra hűtőhidegen ráhalmozni. Mindkét esetben javaslom a fogást parmezánforgáccsal megkoronázni. Én kevés csírával és tökmagolajjal díszítettem a végén, de ez egyéni ízlés kérdése.
45 perc közepes
45 perc nehéz
30 perc közepes
60 perc közepes
Összes recept