Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Zsályás sajtleves sonkás vajgaluskával

45 perc
45 perc

Először a sonkás vajgaluskát készítem el, mert jót tesz neki, ha áll, mielőtt kifőzzük. 10 dkg sonkát nagyon apróra vágok, egy tojást felverek, elkeverem benne a 2 dkg vajat, hozzáadom az aprított sonkát, kissé megsózom, majd összedolgozom 7 dkg liszttel és félreteszem. Egy edényben felmelegítek 3 dkg margarint, adok hozzá egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítom benne, majd rászórom a púpozott evőkanál lisztet és együtt pirítom kissé, de csak világosra, majd felöntöm 1dl fehérborral és a húsleves alaplével. Megsózom, hozzáadom a zsályaleveleket és beleteszem a lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzöm, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadom a főzőtejszínt és készre főzöm az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixelem. Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralok, és ebben kifőzöm a megformált galuskákat. Tálaláskor a tányérba teszem a galuskákat, rászedem a forró levest és a tetejét meghintem frissen őrölt feketeborssal.

Összetevők

2020 dkg sajt
1010 dkg sonka
11 gramm őrölt fekete bors
11 darab tojás
33 dkg sütőmargarin
11 fej vöröshagyma
11 dl száraz fehérbor
22 gerezd fokhagyma
22 dl főzőtejszín
77 dkg liszt
11 l húsleves
55 darab zsályalevél
11 evőkanál olívaolaj
11 gramm só
22 dkg vaj