Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

zoldsegleves_fuszeres_gomboccal_720x370.jpg

Leves

Zöldségleves fűszeres gombóccal

45 perc
45 perc

A leveshez való összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát meg a petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret fél karikákra vagy vékony hasábokra daraboljuk. Lábasban az olajon közepes lángon a hagymát a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. A zöldséget hozzáadjuk, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, majd kb. 1,5 liter vízzel fölöntjük. Nagylángon fölforraljuk. Megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a paprikakrémmel ízesítjük és lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, a liszttel meg a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval meg a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és a lobogva forró levesbe dobjuk,  5-6 perc alatt készre főzzük.

Összetevők

11 fej vöröshagyma
22 szál sárgarépa
11 szál fehérrépa
22 evőkanál olaj
11 mokkáskanál só
11 mokkáskanál ételízesítő por
11 mokkáskanál csípős paprikakrém
1515 dkg burgonya
44 dkg liszt
11 darab tojás
11 csokor petrezselyem
11 mokkáskanál szerecsendió