Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

zoldseges_mogyoros_bableves_720x370.jpg

Leves

Zöldséges-mogyorós bableves

80 perc
80 perc

A babot megmossuk, majd enyhén sós babérleveles vízben félpuhára főzzük. Ha megfőtt, a főzőlevét leöntjük, majd annyi hidegvizet öntünk rá, amennyi kb. 2 ujjnyira ellepi. A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és a babhoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Néhányszor megkeverve, kis lángon együtt majdnem puhára főzzük. Két kevergetés között a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a babhoz adjuk, együtt puhára főzzük. Főzés közben az elpárolgó folyadékot pótoljuk, így elkerülhetjük, hogy idő előtt elfogyjon a leves. A fölaprított vöröshagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd a liszttel megszórjuk. Zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről lehúzva a paprikával meghintjük. 1 deci hideg vízzel simára keverjük, majd a zöldséges babot ezzel sűrítjük. A fölaprított petrezselyemmel és korianderlevéllel fűszerezzük, az ételízesítő porral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt a zsiradék nélkül megpirított földimogyorót is hozzáadjuk.

Összetevők

2525 dkg vörösbab
22 darab babérlevél
22 gerezd fokhagyma
22 szál sárgarépa
22 darab burgonya
11 fej vöröshagyma
33 evőkanál olaj
11 evőkanál pirospaprika
11 evőkanál liszt
11 csokor petrezselyem
11 csokor koriander
11 evőkanál ételízesítő por
1010 dkg földimogyoró