Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

zoldseges_husleves_720x370.jpg

Leves

Zöldséges húsleves

80 perc
80 perc

A húsokat megmossuk, 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikákra, a zellert kis kockákra, a pórét és a káposztát vékony csíkokra, a burgonyát pedig 2 centis kockákra daraboljuk. Egy nagy fazékban az olajat megforrósítjuk, majd a vöröshagymát a hússal együtt belerakjuk és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután a zöldségeket szépen rétegezve a tetejére halmozzuk. A fűszerekkel meghintjük, megsózzuk, a húslevessel fölöntjük. Kis lángon 1,5 óra alatt az egészet puhára főzzük. Tálaláskor felaprított petrezselyemmel gazdagon megszórjuk. Friss korpás kenyérrel kínáljuk.

Összetevők

44 evőkanál olaj
11 fej vöröshagyma
1212 dkg sertéscomb
1212 dkg marhacomb
22 szál sárgarépa
11 darab zeller
11 arasznyi póréhagyma
1212 dkg káposzta
33 darab burgonya
11 mokkáskanál őrölt fekete bors
11 mokkáskanál majoranna
11 mokkáskanál só
55 dl húsleves
11 csokor petrezselyem