Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Zöldbabos gulyás

80 perc
80 perc

A vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajban egy csipet sóval üvegesre pirítjuk. Hozzárakjuk a darált húst és addig kevergetjük, amíg az teljesen ki nem fehéredik. Ekkor beletesszük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk vele, majd felöntjük a húslével és a legkisebb lángon 2-3 órán át főzzük. Ízesítjük sóval, törött borssal és a chili pehellyel. Néha megkevergetjük. A hús ez alatt az idő alatt teljesen szétfő, nagyon puhává válik. A végén hozzáadjuk a 4-5 centire vagdosott zöldbabot és a kukoricakonzervet. Addig főzzük, amíg a zöld bab is puhává nem válik.

Tálalás: Péksüteménnyel, szeletelt kenyérrel tálaljuk.

Összetevők

5050 dkg darált marhahús
11 fej vöröshagyma
0,50,5 dl olaj
88 dkg sűrített paradicom
22 dl húsleves
3030 dkg zöldbab
1717 dkg kukorica