Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

zellerkremleves_rakkal_720x370.jpg

Leves

Zellerkrémleves rákkal

45 perc
45 perc

A zellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, fazékba rakjuk, a vízzel felöntjük. A leveskockával, az ételízesítővel és a fölaprított kapor felével fűszerezve kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha a zeller puha, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixoljuk. Újra tűzre tesszük. A tejszínt a liszttel simára keverjük, a forrásban lévő krémlevest ezzel sűrítjük. A rákot beleszórjuk, 5 percig kevergetve főzzük. Tálaláskor a maradék, apróra vágott kaporral meghintjük. Az olvasztott vajon a kis kockákra vágott kenyeret aranyszínűre pirítjuk. Külön kínáljuk a forró leveshez.

Összetevők

3030 dkg zeller
1,51,5 l víz
11 darab halászlékocka
11 evőkanál ételízesítő por
11 csokor kapor
22 dl főzőtejszín
11 evőkanál liszt
2020 dkg rákfarok
66 dkg vaj
22 szelet kenyér