Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

altalanos_recept_720x370.jpg

Leves

Vajbab krémleves

30 perc
30 perc

A vajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, majd a babot és egy evőkanál petrezselymet, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a fehérbort és a leveskockát. Fedő alatt főzzük, tejszínnel behabarjuk. Ha a bab megpuhult, egy keveset leturmixolunk, majd visszakeverjük a levesbe. A maradék petrezselymet és a citromlevet főzés után tesszük az ételbe. A kukoricás kenyeret megpirítjuk és ráolvasztjuk a camembert sajtot, melyet felkockázva rakunk a levesbe. Petrezselyemmel megszórjuk, hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Összetevők

55 dkg vaj
5050 dkg vajbab
1010 dkg tihanyi camembert
11 dl száraz fehérbor
44 szelet kukoricás kenyér
33 szál újhagyma
11 darab citrom
22 evőkanál petrezselyem
11 mokkáskanál só
11 kiskanál őrölt fekete bors
22 dl főzőtejszín
11 darab húsleveskocka