Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

ujhazy_tyukhusleves_720x370.jpg

Leves

Újházy tyúkhúsleves

80 perc
80 perc

A megtisztított és megmosott tyúkot fazékba tesszük és annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzáadjuk az ételízesítőt, az egész fekete borsot. A megmosott vöröshagymát kettévágjuk, zsiradék nélkül a belső oldalait megpirítjuk, majd a fazékba tesszük. A forrástól számítva 20 percen át lassú tűzön főzzük. Hozzáadjuk a tyúkhúsleveskockákat, a megtisztított, darabolt zellert és a fele mennyiségű sárgarépát, petrezselyemgyökeret. A tyúk megpuhulásáig lassú tűzön tovább főzzük. A visszatartott sárgarépát, gyökeret, a megmosott csiperkegombát vékony csíkokra vágjuk és a levesből kivett lében, a zöldborsóval együtt megfőzzük. Külön kifőzzük a finommetéltet is. Ha a tyúk megpuhult, kiemeljük a levesből, bőrét, csontjait eltávolítjuk és a húst szintén csíkokra vágjuk.

Tálalás: Tálalásnál az összes előkészített nyersanyagot tálba helyezzük és rámerjük a forró tyúkhúslevest. Vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Összetevők

2020 dkg sárgarépa
1010 dkg fehérrépa
11 fej vöröshagyma
1010 dkg csiperkegomba
1010 dkg zöldborsó
11 darab paradicsom
22 evőkanál ételízesítő por
1010 dkg finommetélt
11 csokor petrezselyem
11 kiskanál őrölt fekete bors
11 darab tyúk
22 darab tyúkhúsleves kocka