Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tiroli_gerslileves_borokabogyoval_720x370.jpg

Leves

Tiroli gerslileves borókabogyóval

60 perc
60 perc

A gerslit előző nap beáztatjuk. Másnap a bacont felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A leveszöldséget – azaz a sárga-és a fehérrépát, illetve a zellert – 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A lecsókolbászt felkarikázzuk. A vajat felmelegítjük. Beletesszük a hagymát és világossárgára pirítjuk. Fűszerezzük a köménnyel, a borókabogyóval, a fokhagymával, hozzáadjuk a bacont, sütjük, majd felöntjük a zöldséglevessel. Hozzáadjuk a leszűrt gerslit, a felaprított zöldségeket és a kolbászkarikákat, majd megsózzuk. Amikor a gersli megpuhult, megszórjuk a vágott petrezselyemmel.

Tálalás: Pirított kenyérrel tálaljuk.

Összetevők

1010 dkg gersli
1,51,5 l zöldségleves
1010 dkg bacon
1010 dkg vöröshagyma
11 evőkanál vaj
1010 dkg sárgarépa
1010 dkg fehérrépa
55 dkg zeller
11 csokor petrezselyem
33 gerezd fokhagyma
11 kiskanál őrölt kömény
11 kiskanál borókabogyó
1010 dkg lecsókolbász