Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az oldal további használatával Ön automatikusan hozzájárul a sütik használatához.
Bővebb információ a sütikről és azok használatáról

tejszines_zoldsegleves_720x370.jpg

Leves

Tejszínes zöldségleves

80 perc
80 perc

A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk. Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Tálalás: Egyszerűen, mély tányérokban.

Összetevők

11 dl olívaolaj
1010 dkg sárgarépa
1010 dkg zeller
1010 dkg fehérrépa
1010 dkg édeskömény gumó
1010 dkg vöröshagyma
11 darab paradicsomkonzerv
11 l víz
11 dl fehérbor
44 gerezd fokhagyma
11 teáskanál lestyán
55 darab babérlevél
11 csomag paella fűszerkeverék
11 evőkanál zöldségkeverék
11 darab citrom
11 dl főzőtejszín
11 csokor petrezselyem